Politikk - Norsk

erdetslik

Bør 16 åringer få stemmerett ?

Siste sjanse for AP å gjenvinne flertall er å la 16-åringer få stemmerett !
Men er det riktig å la 16 åringer få stemmerett ?
Kjenner de samfunn og konsekvenser av sin stemme ?
Pippi Langstrømpe sa ofte: "Det har jeg aldri gjort, så det klarer jeg sikkert."
Man skal aldri være redd for å prøve noe nytt, men . . . . . . .

Når Hadia Tajik var 23 år og jus-student eller jurist, hadde hun aldri hatt pendlerbolig, så det "ville hun sikkert klare".
Men det klart hun ikke.
Hun skjønte ikke reglene.
Så det endte med svindel som ble avslørt en del å r senere,
til tross for at hun flere år eldre enn stemmerettsalder,
og hun studerte jus.
Og nå vil det samme parti som Hadia Tajik er medlem i gi stemmerett til 16-åringer !!!
Det å vel være et desperat forsøk på å gjenvinne et flertall som de ikke er verdt å ha.
Dette er jo bare en fortsettelse av AP's desperate forsøk på å tilrive seg makt og fortsette sitt elendige styring av Norge til å være verdens dyreste land med de høyeste priser og kostnader - som gjør det vanskelig å eksportere varer.

Er det noen som tror at 16-åringer er i stand til å avsløre alle valg-løgner som ble servert fra Støre og Vedum før siste valg.

Nei, når Hadia Tajik ikke var moden nok til å forstå reglene for pendlerleiligheter når hun var 23 år gammel og jurist, så bør vi nok ikke gi 16 åringer stemmerett.
Det er et meget godt eksempel på hvorfor 16 åringer ikke burde få stemmerett.

Bilde

La 16-åringene være ungdommer i to år til

Å gi 16-åringene stemmerett i lokalvalg er å gjøre dem en bjørnetjeneste.


Bilde www.msn.com
1
30 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De kommer bare til å stemme på partier som lover dem nyeste mobiler og playstation betalt for av arbeiderklassen.

3

Stemmerett er et privilegie man bør få etter å ha avtjent verneplikt, er gjeldfri, og har plettfritt rulleblad.

Jeg er lei av at uansvarlige og umoralske folk skal ha like mye å si om hvordan vi fordeler ressurser i dette landet som meg.

3

Nei,16 åringer bør og skal IKKE ha stemmerett pga.de har IKKE livserfaringer nok.
Hadia Tajik hun og de andre som har svindlet med pendlerboliger SKAL STRAFFES PÅ LIK LINJE med de som ble straffet pga. NAV skandalen for her visste IKKE staten noen NÅDE , Likhet for loven .

4

"Kjenner de samfunnet og konsekvensene av sin stemme"? Et spørsmål man kan stille til ganske mange. Det tredje største partiet i bystyret i Bergen er nå Folkets Parti FNB (før Folkeaksjonen nei til mer bompenger) med en oppslutning på 0,0%, mens det var nesten 17% av bergenserne som stemte på dem ved forrige valg. Alle var over 16 år.
Jeg tror ikke noen partier vil tjene mer enn andre på om 16- åringer får stemmerett, sli noen antyder. Det er jo typisk at motstandere av AP mener at AP vil tjene på dette. Det er det ingen grunn til å tro med mindre man baserer seg på konspirasjonsteorier.
Jeg vil påstå at det i dag finnes veldig mange som ikke aner konsekvensene av sin stemme, så det bør heller være mer fokus på politisk og ideologisk forståelse av politikk generelt.
Det finnes jo f.eks. dem som tror at partiet som løper den rike elites ærend er partiet for folk flest fordi partiet selv hevder det

1

Nei. Enten stemmer de som foreldrene eller som staten propaganda vil. La de heller få mer ansvar for skoledemokratiet.

1

Ungdommer må først ta ansvar for sine egne liv før de kan få stemmerett.
De må lære seg et yrke, og skaffe seg en jobb.
Som ungdom ser de bare rundt seg etter andre som skal støtte dem med lommepenger, og å gi dem stemmerett er direkte samfunnsfarlig.

Det vil bare føre til enda en gruppe som krever at staten skal gi dem mer ressurser, som vil skape høyere press på arbeiderklassen.

2

Først var det å få inn flest mulig ikke-hvite innvandrere for å kompensere for den lojale eldre generasjon som har gått under torven, og nå er det å gi stemmerett til drittunger. AP skyr ingen midler for å konsolidere makt til det uendelige.

3

Problemet med så unge er ikke at de ikke vet hva partiene står for, det er jeg helt sikker på at de gjør, men at de ikke har livserfaring og evnen til å se det større bildet. De har ikke lært seg kunsten å inngå kompromiss.

Det er en grunn til at man f.eks. ønsker å nå unge i miljøsaken eller for andre "altruistiske" formål. De er enkle å manipulere(jada, de er verdensmestere og vi skal føle dyp ærbødighet og bøye oss hver gang de åpner kjeften. De skal arve jorden etc. etc.) og faller lett for enkle løsninger på verdens problemer uten tanke for konsekvensene. Jeg husker da godt disse skoleflinke jentene som var dypt politisk engasjert, gikk med Che Guevara tskjorter og kommunistsymboler og kun så det "fantastiske" budskapet uten øye for alle grusomhetene de samme sto for. Selvsagt ønsker en del politiske grupperinger og sekter å få kloa i slike, de er jo til tider like fanatiske som islamister. De vet jo ingenting annet enn hva deres karismatiske sektledere og fora forteller dem og er villig til å gjøre det mest ekstreme for saken, hva den nå er.

Det er viktig å ha levd litt og kjent på det å stå på egne ben. En sekstenåring har ikke levd et liv med regninger, knapt hatt penger til å få endene til å møtes og noen ganger ikke det en gang. De har ikke følt på frustrasjonen med å ikke ha nok timer i døgnet til å få ting til å gå rundt. Det er klart at en sekstenåring fint vil foreslå å forby bil, tvinge folk til å gjøre ditt og datt "for the greater good". Det er jo ikke dem selv det treffer og om det gjør det vil det ta flere år før de innser dumskapen sin, så nei, sekstenåringer bør ikke få stemmerett. Det bør iallefall være knyttet til myndighetsalder om ikke annet.

3

Hvilken erfaring har en 16 åring. Bortsett fra sin egen navle og pappa og mammas lommebok?
Det åpnes for 16 år aldersgrense på lokalvalg i Danmark.
Jeg har sittet som tillitsvalgt i skolesammenheng . (barneskole)Det er en tøff jobb . Det å skal fronte andre menneskers synspunkt (flertallet) og bli syndebukk for det er tøft. Det innebærer å be om fratreden av lærere. De glupeste menneskene holder seg unna slike oppgaver. Hvorfor skal vi la unge få slikt ansvar?
De bør etter min erfaring kun ha rådgivende rolle. Og de bør ikke bli utsatt for voksnes politiske spill. De er for unge. Rektor bør være den unge forholder seg til.
Det er nok.
Når det gjelder kommuner så er det vanskelig for unge å skal forholde seg til skole contra eldreomsorg , kultur og vei . Det å kjenne til statens overføringssystem er viktig.
16 åringer kan godt være med i ungdomspolitikk. Men ikke ordinær politikk. Det blir bare for komplisert.
Tillitsvalgte bør skjermes for de mest ubehagelige delene av dette vervet.
HMS bør være for dem også.

3

Her, Frode, har du noen meget gode poeng - men, dessverre, sosialistene vet bedre og som vanlig vil nok sosialistene trumfe fornuften - til sin egen fordel.
Makt er eneste mål for disse sosialistene.

1

De kommer til å konstruere "forskning som viser at dette er bra for demokratiet."

1

HeHeHe. Om dem klarer det, er dem "gode" - til å manipulere . . . . . .
Kanskje, de tror det gjelder noen få 16-åringer fra AUF.
Men Hadia Tajik som jurist skjønte ikke reglene om pendlerboliger som 23-åring, men var ansatt ved statsministerens kontor (som AUF'er). Og hvis da HT var kremen av de som kom fra AUF, så er det tydelig å se at særlig smarte er dem ikke.
Eller kanskje det er en del av opplæringa i AUF = lære å svindle Staten.

1

De er ekstremt gode på å manipulere. De vant jo valget, og se hvordan det går nå.

Hadja ble valgt fordi hun er kvinne, og innvandrer, akkurat hva de trenger for å vise frem hvor vellykket innvandringen er.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
9 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...