Politikk - Norsk

Stille fra MDG og flere nå gitt...

Omfattende streiketrusler i offentlig sektor akkurat nå, organisasjonene krever "økt kjøpekraft". De offentlig ansatte burde vel sette pris på at de har rel. sikre stillinger, og en del med iallfall "kontorjobber" har nok ofte rel. gode dager og (hva med f.eks. betydelig "ovale" lunchpauser f.eks.? Skulle for en tid tilbake ringe et par forskjellige saksbehandlere om en sak (forskjellige dager) i en fylkeskommune, resepsjonen opplyste at vedk. var "til lunch" og tilbake da og da, tydeligvis ennå ikke tilbake et kvarter etter antydet tidspunkt...). Et hverdagseksempel bare, og flere har visstnok opplevd mye "møtevirksomhet" på kommunale kontorer, f.eks. ca. kl. 14 på fredager ved oppringninger på det tidspunkt.. Ikke godt å si noe sikkert om slik, men.
Det er noe som ikke stemmer helt mht. dette med lønnskravene både i privat og offentlig sektor. Utgangspunktet har vært krav om "økt kjøpekraft", og nå svært omfattende og alvorlige streiketrusler i offentlige sektor, ikke minst også i fattige kommuner, med derpå økte kommunale gebyrer og avgifter, og ikke minst økt eiendomsskatt ("husleie" til kommunen i grunnen) for å "ta inn igjen" fra innbyggerne osv.

Men hadde det ikke vært tilstrekkelig med å kreve å opprettholde kjøpekraften, sånn i utgangspunktet? Utenom lønnsoppgjørstider er det på alle bauer og kanter, i radio, i tv, i avisinnlegg formaninger på flere hold om at "nå må forbruket vårt ned, jordkloden tåler ikke denne ustanselige higen etter høyere forbruk" osv. Ikke minst f.eks. partiet MDG messer om dette, men også f.eks. Fremtiden i våre hender og flere slike organisasjoner. Hvorfor såå stille fra slike hold nå i disse "økt kjøpekraftskrav-tider"?? Skulle ikke nettopp de vært høyt på banen nå og både fordømme, eller i det minste advare mot disse tydeligvis utbredte holdningene om krav om ØKT kjøpekraft fra disse store organisasjonene sin side?

Vi i Norge er nok stort sett litt bortskjemt etter hvert, det store flertall har det bra nok ved fornuftig livsførsel. Men omstendighetene gjør at vi nok nå må forberede oss på litt dårligere tider nå vel? Eller?

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

MdG skulle vært forbudt. De vil leve Herrens glade dager, mens 99% av oss skal lide på klimasektens altar.

2

karl 89 godt sagt .

MDG er Norges farligste parti de er EKSTREMISMENE som går for fort fram så motstanden til for grønt skifte bare øker og øker for de greier ikke å forstå at et grønt skifte tar tid og må tas " steg for steg " mens forskningen og utviklingen til grønt må gå parallelt med fossilt forbruk . De er så EKSTREME at de ALDRI skulle ha mulighet til komme inn på stortinget. Moralisme driver ekstremistene i klimamenigheten.

Det er alltid problemet med religiøse ekstremister, de tror de er så gode og saken deres er så viktig at ikke noe offer er stort nok. En merker dette på MDG . Ekstreme tiltak som vil ødelegge økonomien og dytte verden rett i retning av regimer ingen ønsker å leve i. De har noen få prosent oppslutning , men snakker som de har støtte fra 90 % .

2

Burde ikke kommunister gå foran som gode eksempler på å leve spartansk, så de kan redde kloden?

2

Gjør det noe...å ta det litt mer kulig? Vi har levd over evne i mange år nå....så ting går som vekselstrømmen opp og ned....gudjelov betydlig saktere en 50hz.

1

Vet ikke om MDG tross alt kan regnes som "ekte kommunister" gitt i enhver sammenheng, det var jo det partiet som jeg fokuserte på i denne saken, så i tilfelle det var de du også siktet til, (og ikke f.eks. nesten-kommunistene i SV eller "delvis-kommunistene" i Rødt) så var vel det å ta i vel?, men folk fra alle slags partier har kommet med snusfornuftige uttalelser om dette med problemene med økt forbruk (kanskje inkl. sågar noen fra FrP kanskje, vet ikke sikkert), så det skulle vel være rart om ikke mange av disse som var/er villige til å gå til streik for ØKT kjøpekraft, i andre sammenhenger går inn for mindre forbruk, (i teorien da om ikke annet, og det blir hykleri vel?).

1

Mange tenkte nok at det koronastengte samfunnet ble et alt for godt frampeik på hvordan landet med MDG bak roret ville bli og derfor fallt de også som en stein ved siste Stortingsvalg. Problemet til MDG er at de egentlig er et ensaksparti (med visse unntak, men da mest for syns skyld) og da er også veien til totalitære tilbøyligheter kort siden demokratiet ofte kan bli en "klamp om foten" for denne ene saken.

MDG gjør det nok smart i å holde en lav profil inntil videre, men vi må anta at de jobber jevnt i trutt i kulissene.

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
9 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Laster...