Politikk - Norsk

erdetslik

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . .
Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit.
Og som fortsetter å ta upopulære avgjørelser. Det er skremmende hvordan denne regjeringen behandler "vanlige folk" - eller kanskje barnefamilier ikke er "vanlige folk" eller pensjonister

 • Ca 1/3 av barnefamilier måtte enten låne penger eller la være å betale strømmen når strømprisene økte til astronomiske høyder før jul - og har holdt seg der (bortsett fra i dag).
  Noe strømstøtte fikk vi, men de fleste betalte minst dobbelt så mye for strømmen i fht for ett år siden. Mens Staten og kommuner tar inn flere 10-talls milliarder kroner pga de høye strømprisene.
 • Og all den bortforklaringa Marte Mjøs Persen kom med i Debatten om hvorfor utbetalingen ti pensjonisten ble som den ble, var jo bare kvalmende.
  Men når politikerne selv skal ha noe - da er det ingen innvendinger fra Partiet for "vanlige folk".
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

AP`s gikk til valg på : " Nå er det vanige folks tur " til å få det enklere og lettere men hva har skjedd alt er blitt veldig mye dyrere for norske hustander som sliter for å få endene til å møtes og det de lovet under valget har de ikke holdt men BLØFFET vanlige folk fra dag 1 og under er hva de burde gjøre for at vanlige folk skal få det letter som de lovet .

Selvom Regjeringen HÅVER INN ENORME EKSTRA MILLONER / MILLIARDER i inntekter på strøm og olje noe som bør komme det norske folket tilgode da vi skal være selvforskynt med strøm men regjeringen SKYLDER på høyere renter /inflasjon SÅ ER DET IKKE VILJE til å hjelpe sin egen befolkning som vanlige folk i Norge , men mest sannsynelig ville de gjort det hvis det var snakk om et annet land / stat som hadde gitt en STJERNE I INTERNASJONAL POLITIKK . DET ER MÅLET TIL AP f.eks. FN, WHO , NATO , Europarådets generalsekretær og derfor er de IKKE INTERESSERT Å GJØRE NOE FOR OSS VANLIGE FOLK SÅ VI FÅR DET LETTERE .

Nå er det flere og flere økonomer i europa som går i mot mange regjeringer i flere land også i norge som mener at disse er skyld i den høye inflasjonen .
Englands sentralbanksjef advarer mot skyhøye priser: − Et historisk sjokk som han mener er skyld i den høye inflasjonen .
Den engelske sentralbanksjefen, Andrew Bailey, frykter at økt inflasjon koblet med økende energipriser vil føre til tilstander som overgår
oljekrisen på 1970-tallet. Sjokket fra energiprisene i år vil bli større enn hvert eneste år på 1970-tallet, sa Bailey også.
Han mener at alle land i europa bør gå tilbake til det var tidligere som : kullkrafrverk , gasskraftverk , atomkraftverk , produksjon
av olje,mens forskningen og utviklingen må gå parallelt med fossilt forbruk før inflasjonen knekker økonomien til mange land for dette
er å gå alt for fort frem først da kan en gå over til grønt skifte .
Prisene skyter fart: − En varslet katastrofe
Prisøkningen er en varslet katastrofe. Det rammer folks flest kjøpekraft, og mest de fattigste, sier Olav Chen, samfunnsøkonom og forvalter i Storebrand til VG.
Mandag kom kjøttgiganten Nortura med meldingen om at prisene på kjøtt og egg vil settes kraftig opp fra 1. juli. Det kommer på toppen av en allerede ekstraordinær prisøkning i vinter.
Prisene øker på nesten alt – men verre skal det bli. Økonom Olav Chen mener noe av det kunne vært unngått.
Alt har blitt dyrere fordi etterspørselen er høy. Jeg tror det kommer til å fortsette. Matprisene kommer til å øke kraftig det neste halvåret, det samme med flyreiser og hotellpriser. Og mye annet i servicesektoren etter full Det blir verre
Og ikke bare det: Strømprisene er på rekordnivå. Det har aldri vært dyrere å kjøre bil. Prisene på materialer har det siste året økt med 26 prosent, som gjør at oppussingen hjemme blir enda dyrere.
– Det blir verre på flere måter. Ting blir dyrere. Men det som påvirker folk flest er at renten settes opp.
gjenåpning av økonomiene i Norge og utland.
Og den settes opp fordi den norske økonomien går så det suser. Olje- og gasskronene strømmer inn. Arbeidsledigheten er rekordlav. Derfor varsler Norges Bank at renten skal opp flere ganger i år og neste år. Økonomien er rett og slett overopphetet.
Når renten settes opp, vil folk som har mye boliglån reise mindre og gå mindre på restaurant og konsert. Det gjør at man løser floken med inflasjon, nemlig at mangel på arbeidskraft driver lønningene opp som igjen gjør at prisene øker, forklarer Chen.
– Man har hatt en periode med lave renter. Tendensene vi ser nå er av den karakter at man kan si man ikke har sett et sånt inflasjonsproblem på 40 år.

Noen sier at Putin Lyver bestandig , men det gjør også regjeringen med Støre og Vedum i spissen ( AP / SP ) = de største bløffmakerne i norsk politikk .

AP og SP setter arrogansen i høysetet og alt de har lovet er GLEMT det betyr at de ikke lenger tørr ikke å se oss / sine egne velgere / folket i øyene
pga. løftebrudd , de har bløffet oss fra A til Å . SP v/ Arnstad har sagt at SP skal ikke sitte i en regjering som øker drivstoff prisen og de sitter i regjering fortsatt
enda UTEN å ha redusert drivstoff avgiftene

Håper at Det Norske Folket NÅ VET hvilke partier de IKKE bør / skal STEMME PÅ til Kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 pga. de
HOLDER IKKE NOEN AV SINE VALGLØFTER OG FARER KUN MED LØGN PÅ LØGN OG HVOR FALSKHETEN RÅDER OG DE UTNYTTER / SVINDLER ALLE GODENE DE HAR GITT SEG SELV MED VÅRE SKATTEPENGER ( pendlerboliger , reisereninger , stortinget har med AP i spissen bevilget seg selv høyere lønn , dobbelt med feriepenger og SP KUN som bare dilter etter AP dette er skammelig på velgernes vegne og at APs politikkere er har blitt så KORRUPTE , men igjen er alt tuftet på kommunismens tankegang og styresett hvor VANLIGE FOLK SKAL BLØ TIL SISTE DRÅPE så APs politikkere kan UTNYTTE / SVINDLE ALT AV våre skattepenger til egen vinning .

1

Og samtidig "truer" Vedum (og Støre) med flere renteøkninger . . . . . .
Men, dessverre, er de ikke i nærheten av å skjønne noe som helst av økonomi.
Som eksempel øker ikke prisen på TV fordi folk kjøper flere TV'er . . . . . .
Og det burde ikke være så vanskelig å forstå - konkurransen mellom produsentene er så stor og det er TV'er nok til alle som vil ha.
Vedum & Co vil ikke gi mer strømstøtte fordi han / de er redd for overoppheting av økonomien. Norge går så det griner - lav arbeidsledighet.
Men sannheten er at arbeidsledigheten er lav fordi enormt mange av dem som pendlet til Norge for å jobbe før pandemien, har fått jobb andre steder når Norge stengte ned. Og derfor mangler vi arbeidskraft - det har ingenting med vekst i norsk økonomi å gjøre.
MEN det store problemet er prisøkningene som kommer som følge av økte

 • drivstoffutgifter bl.a. pga avgiftene
 • strømutgifter til næringslivet
  Og slike kostnadsøkninger forsterker seg fra produsent til forbruker fordi disse kostnadene må legges til i alle omsetningsledd . . . . . . .
  Og da dette er utgiftsøkninger som også gjelder "vanlige folk" ville det vært langt bedre å redusere avgifter enn å gi lønnsøkninger som også påvirker prisøkninger den gale veien. Men dette er sånt som bønder (som Vedum) og rikfolk (som Støre) ikke skjønner en dritt av.
1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
9 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...