Politikk - Norsk

jaha1255

Slår alarm: - Noe må gjøres ang. Grensehandelen

Slår alarm: - Noe må gjøres ang. Grensehandelen , Nå GRINER HANDELSSTANDEN / MATVAREBRANSJEN .

DISSE BARNSJENE SKUMMET FLØTEN UNDER PANDEMIEN MED VELDIG stor / høy omsettning og med meget STOR FORTJENESTE , har ingen medlidenhet for disse da de kunne ha satt ned alle prisene under pandemien også staten som kunne ha halvert avgiftene på matmonsen for å være lojal ovenfor den norske befolkningen , men den gang ei .

Grensehandelen er igjen på vei oppover. Nå krever norsk næringsliv grep fra regjeringen for å begrense handelslekkasjen til Sverige.
Noe må gjøres nå før handlemønsteret igjen setter seg på et høyt nivå. Det er ingen grunn til å gi Systembolaget og Sverige våre arbeidsplasser og kroner og VI VIL FÅ MYE HØYERE MATVAREPRISER pga. som Staten utbetaler 11,5 milliarder kroner til norske bønder og hva gjør falske og løgaktige regjeringen for den vanlige folk ??

Ingunn Jordheim, generalsekretær for Vin- og brennevinsleverandørenes forening, er bekymret. For etter et par år der nordmenns harryhandel i Sverige har vært kraftig begrenset som følge av pandemirelaterte restriksjoner, peker pila nå oppover igjen. Grensehandelen øker igjen.
Fredag presenterte SSB ferske tall for grensehandelen. Første kvartal i år handlet nordmenn for 2,1 milliarder kroner i Sverige. Selv om det ikke er på samme nivå som før pandemien, så peker altså pilene i den retningen igjen.
Kristi himmelfartsdag kunne også Nordbysenteret like over svenskegrensa juble for veldig gode handelstall. 40 000 besøkende ga en totalt omsetning på i overkant av 24 millioner kroner.
GRENSEHANDEL: Nordmenn handler alkohol for 2,2 milliarder kroner på Systembolaget i Sverige. Hele ni av ti kunder på Systembolaget i Strömstad er norske. Foto: NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet . Det bekymrer både VBF og NHO.

Begge drar fram at regjeringen har adressert grensehandelen i Hurdalsplattformen. Der står det:
«Regjeringen vil gjennomgå grensehandelsproblematikken i lys av erfaringene fra coronapandemien og fra andre land, som Danmark, og foreslå konkrete tiltak som reduserer grensehandelen og styrker konkurransekraften til norsk næringsliv».

Dettte bør være en enkel sak både for staten og handelstanden ;

Staten bør ;
minimum halvere MATVARMOMSEN
Sette ned AVGIFTENE på RØYK,TOBAKK og SNUS
Sette ned avgiftene på ALKOHOL

Spesielt MATVAREBRANSJEN bør :
Halver sine HØYE FORTJENESTER .

Det forundrer ikke det hele tatt om regjering IKKE GJØR NOE pga. hele APs politikk er tuftet på kommunismens tankegang og styresett hvor vanlige folk skal BLØ til siste DRÅPE og hvor FALSKHETEN OG LØGNENE RÅDER for APs stryreform .

2
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg må bare beklage, men norske politikere består av en gjeng med tullinger.
Først i året 2022 etter en pandemi, som ga oss beviset, forstår regjeringspolitikere at prisene i Sverige ligger langt under norske priser - spesielt på alkohol, tobakk og kjøttvarer. Men disse prisforskjellene er ikke av ny dato. Men den ene regjeringen etter den andre har brukt alkohol- og tobakksavgifter til å øke Statens inntekter år etter år etter år etter år . . . . . . .
Først i 2022 vurderer de å gjøre noe med det . . . . . .
For noen klovner vi har til politikere - rett og slett skremmende . . . . . . .

1

De kommer ikke til å gjøre noe som helst, de vil ikke, og de de skjønner heller ikke hva som må / bør gjøres . . . . . .

1

Man burde samordne prisene i Sverige og Norge på tobakk og alkohol. Tenk bare på forurensningen fra trafikken som forurenser og skaper dårligere helse hos folk som bor nær E6 for eks.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...