Politikk - Norsk

Grubles

Ikke gi kapitalistene høyere rente

Under pandemien skulle kapitalistene ha full leie, selv om butikkene stengte og folk ble permittert eller arbeidsledige. Etter pandemien fikk folk tilbake jobbene sine, slik at kapitalistene kunne tjene penger på dem igjen. Men da alle folkene var ansatt, måtte kapitalistene finne nye måter å tjene penger på. Det gjorde de ved å sette opp prisene og lage inflasjon, slik at bankene skulle sette opp rentene, for så kunne de igjen bli rentenister og låne ut penger til folk til ågerrenter. Dagens «rekordinflasjon» var høyst forutsigelig, SSB spådde 3,3 % i mars og 4,7 % nå, den blir nok vesentlig høyere i løpet av året.

Grunnen til at SSB «spådde» for lav inflasjon, kan være at landets 1 million pensjoner reguleres 1 år på forskudd, dermed får pensjonistene mindre enn de egentlig skal neste år (som i år), hvorved regjeringen kan forsøke å etterbetale pensjonistene tilsvarende mindre ved å finne på stadig nye unnskyldninger for ikke å gi en million pensjonister det de fortjener hvert år. Pensjoner bør derfor reguleres på samme måte som lønn, bortsett fra at det allerede er betalt lønnsskatt av pensjonene, dermed bør de også utbetales skattefritt. Så ingen er imot at kapitalistene får mer, vi er kun bekymret for de som får minst. Og Norges Bank setter velvillig opp renten, i henhold til sine høyst gjennomsiktige teser: Den økonomiske krisen som nå kommer, er i høy grad styrt av kapitalistene.

Følgelig bør NB motarbeide kapitalistene, og ikke sette opp renten i det hele tatt, ettersom det er umoralsk å tjene penger på å låne ut penger: Den som har mye, skal ikke få mer. Tvert imot bør kapitalistene skatte mer jo høyere rente de tar, slik at kapitalistenes insentiv til ikke å kreve høyere renter vil være at de ikke vil tjene noe på det, kun binde opp egenkapital som kunne vært plassert i fabrikker som kunne lagd rimelige produkter, slik at både inflasjonen og rentene kunne senkes, slik det var før strømselskapene begynte å leke kapitalister, og kapitalisten Putin begynte å leke krig.

1
22 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Mitt råd: Betal ned gjeld, på den måten straffer du grådige bankfolk der det gjør dem mest vondt.

Ikke gi dem en eneste krone.

Lav rente er bare for å lure deg til å ta opp større lån enn du trenger.
Det er ikke bra for deg, og din disiplin.
Det er ikke bra for økonomien.
Det er ikke bra for miljøet at folk forbruker mer ressurser for penger som trylles frem av banken.

Så ta avstand fra denne galskapen, og betal ned gjeld, før du forbruker.
Det gir deg også god disiplin, som er viktig når den neste store krisen kommer.

3

Jeg vet at dette er vanskelig å forstå, men høy rente betyr at det du sparer har høyere verdi. Dine penger blir faktisk verdt noe. Du blir en ressurs bankene kjemper om.

I alt for mange år har bankene delt ut penger til folk så de kan øke forbruket, og gjøre feilinvesteringer, det har ført til bobler, og nå kommer regningen.

1

De kommer mest sannsynligvis til å sette opp renta i morgen.

Min teori er at det vil føre til enda høyere prisvekst.

Fordi bedrifter også låner enorme mengder penger.
Til og med kommunen du bor i har mest sannsynligvis lån til pipa.

Så de får enda en utgift, takket være dagens ledere sin dårlige langsiktige vurderings evne.

1

Uavhengig av rentebane, er det dessverre slik at når man velger å styre hovedsakelig etter CO2-fanatisme eller autokratiske ledere, vil det kunne gi en gal, gal verden. Således er vi i dag på vei inn i en global krise på så godt som alle områder; noe annet ville i grunnen vært underlig.

1

Norges Bank forventer at husholdningenes renteutgifter øker mer enn lønnsveksten, hvilket er rene ord for pengene: Man har altså tenkt å stjele penger fra husholdningene og gi dem til kapitalistene. Kanskje for å blidgjøre gudene (kapitalistene), slik man visstnok gjorde i mindre opplyste tider? Eller kanskje er grunnen solidaritet med andre banker? Det staten burde gjort, var å drive forretning som vanlig, uten å ruinere innbyggerne, men når man nå engang styrer dit CO2-fanatismen viser veien, er det vel ikke til å undres over at det går nedenom og hjem. Nå som man har tatt pensjonistene og husholdningene, er det bare kapitalistene som har noe igjen å ta, forutsatt at de ikke rømmer landet: Kanskje er dagens renteheving på 0,5 % et nødvendig insentiv grunnet en liberal EØS-lovgivning?

1

Dette er vanlig i hvert lands økonomi. Om man ikke setter opp renten så stiger prisene inn i himmelen som så råker vanlig folk. Det leder stort sett til et stort krakk. Kraftig fall i prisene .
Folk er ganske godt innforstått med hva de gjør når de låner penger.
Det er de som prøver å lure bankene men gjeldsregistret registrerer når all gjeld så det blir ikke lett å skjule gjeld for banker.
Det helheten i økonomien som teller og ikke det å tilgodese de rikeste. Folk vet at de må betale for å leie. Men det går fint å flytte på seg. Det gjør da også folk.
Det er da viktig å ikke eie for mye I Norge må leietagere beregne å flytte 3- 5 hvert år.
Norge er et ekte møkkaland i mine øyne . Så har jeg heller ikke gjeld.
Men det er vanskelig å finne rimelig bolig.

1

Renta burde vært økt med 3% (300 basis poeng som de kaller det) og i tillegg fjernet rentefradraget.

Det burde lære folk at de skal jobbe for tingene sine, og at det å nyte litt luksus krever litt disiplin.

1

Dessverre ser det ut til at vi er på vei mot det primitive gamle samfunnet hvor alle disponerer en del ifølge sin stand, men hvor de aller fleste må betale til de få som eier, altså en umoralsk overføring av midler til de som har mest fra før. Det verste er at dette ikke bare skjer med statens velsignelse, men at et slikt forkastelig scenario er politikerstyrt. En slik krisepolitikk kan igjen være en følge av at man har begynt å erkjenne at det å styre etter helt forkastelige og totalt virkningsløse klimamål påført samfunnet av en tilsvarende liten andel CO2-fanatikere, er i ferd med å gå over styr. Det kan se ut til at samfunnet er på vei tilbake til kapitalismen, grunnet manglende logikk og fornuft blant politikere. Faktisk velger mange av dagens politikere å styre samfunnet etter en metode som dreper flest mulig av de grønne plantene ved å redusere CO2-innholdet i atmosfæren mest mulig, til tross for at dette såkalte «grønne skiftet» er svært skadelig for alt liv på Jorden, og garantert ikke vil gjøre noe som helst med den periodiske globale oppvarmingen verden tilfeldigvis er inne i for tiden. Når så dagens politiske styring i Vesten er direkte skadelig for hele verden, fortoner nok den enkle kapitalismen seg å være det sikreste. Solidaritet med USA kan ligge bak den doble renteøkningen, men en slik solidaritet kan jo vises på andre måter enn ved å styre i samme kapitalistiske retning.

1

F.eks. den veldige prisøkningen på trelast som vi var vitne til i fjor sommer, og som fortsatt holder seg der, skyldtes visstnok bl.a. omfattende skogbilleangrep i bl.a. kanadiske skoger. Dette har ført til at byggekostnader har økt vesentlig, og såpass mye at en del større utbyggingsplaner i områdene i nærheten hovedstaden vår er ikke bare satt på vent, men visstnok skrinlagt nå. Og resultatet? Jo, ytterligere mangel på boliger og medfølgende prisstigning på de boliger som da tross alt er der allerede. Og den prisstigningen som da f.eks. skyldtes billeangrepene/trelastmanglene, de prisøkningene og anslagene de dukker så opp på skjermene til Molbobanken, og for å få has på trelastprisøkningen, mener de, ja, så må rentene opp i Norge. Men å bygge nye hus i Norge da, blir selvfølgelig enda dyrere. Virker ikke helt smart dette opplegget vel? Og når prisen på strøm nå varsles økt fremover, ikke minst pga. at snart stopper kanskje Putin eksporten av gass til Europa, ja, så mener Molbobanken at da er det nok absolutt best for folk og samfunn at rentene stiger, for da mener den tydeligvis at da kan el-prisøkningen importert fra Europa stagges... Huff og huff.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Laster...