Politikk - Norsk

erdetslik

Rengjøring . . . . .

Her ser vi hva vi har i vente av / fra den nye AUF-generasjonen . . . . . . .
Ingen bryr seg vel om det finnes skitt under sofaen til TUVA MOFLAG, stortingsrepresentant (Ap). Men det er skremmende om den "nye" AUF-generasjonen fullstendig uten annen bagasje enn fra AUF vender ansvaret for de lavest lønte på arbeidsgivere.
I følge sosialistene (når det passer dem) har vi verdens beste system for lønnsoppgjør
= 3-partssamarbeide mellom Stat, fagforeninger og arbeidsgiverforeninger.
Og da betyr det vel at dette ansvar også er 3-delt.
Politikerne har et ansvar i form av skatter, avgifter og prisstigning

 • Sosialistene har ansvaret for hele folket i arbeid, men de glemmer nok sikkert at noen ikke er egnet for arbeidsliv - enten fysisk eller psykisk - hvem skal ha ansvaret for at disse skal kunne ha et verdig liv . . . . . . . . Det må være Statens ansvar.
  Sosialistene skjønte heller ikke at for at kvinner skulle kunne delta i arbeidslivet, måtte Staten overta ansvar for eldre foreldre (som stort sett døtrene tok seg av) og barna når kvinner skulle ut i arbeidslivet.
  Dessverre, så skjønner ikke den nye AUF-generasjonen en dritt av hvordan næringsliv fungerer = med konkurransesituasjon, nasjonalt og internasjonalt, de skjønner overhode ikke at næringslivet er avhengig av en rasjonell produksjon og minimale utgifter.
  Men vi kan jo ikke forvente så mye mer av denne nye AUF-generasjonen som er født inn i den beste tiden Norge noen gang har hatt økonomisk og trolig tror at det alltid har vært sånn. Og at det er en selvfølgelighet at det fortsatt skal forbli sånn. Men, dessverre, det er ikke en selvfølgelighet at det skal bli sånn for evig tid. Og her kommer et eksempel på det:
  Lønnsoppgjøret i 2022 ble på ca 3,7% prisstigningen / konsumprisindeksen økte fra mai 2021 til mai 2022 med 5,7% og prisstigningen vil øke mer.
  Boligprisene stiger (av en eller annen grunn) i Oslo og rett utenfor Oslo.
  Rentene skal økes . . . . . .
  Drivstoffprisene har økt med ca 40% det siste året . . . . . .
  Strømprisene har doblet seg siste året . . . . .
  Så mitt tips til den nye AUF-generasjonen (som sikkert mener det vel) vil være:
 • Skaff dere økonomiske kunnskaper som kombinerer alle forutsetninger for en bærekraftig utvikling av samfunn videre - det er meget komplisert, men egentlig det vi burde kreve av "nye" politikere som skal skape et bærekraft i samfunnsutviklingen. Ingen lett oppgave, men skjønner du ikke det burde du ikke bli politiker.
  Den nye AUF-generasjonen burde begynne med å sette opp et regnestykke for hva de til nå har kostet samfunnet i form av Statens utgifter til barnehage, skole, helse og annen omsorg.
  Og så kan de sette opp hva de fortsatt vil koste samfunnet i form av lønn, reiseutgifter, diett, helse osv.
  Da vil de nok, dessverre, oppdage at skatten de innbetaler (uten svindel) ikke vil være i nærheten av å dekke inn hva de har kostet og vil koste samfunnet igjennom et langt liv med
  barnehage, skole, stortingslønn, -pensjon, helse og annen velferd . . . . . . . .
  At dette skal bli best mulig for et samfunn er politikeres ansvar og ikke næringslivets ansvar.
Bilde

Jo, det er faktisk skittent under sofaen!

Når arbeidsgiverne avviser behovet for en storrengjøring i arbeidslivet tar de ikke ansvaret for å løfte dem som har det aller tøffest i norsk arbeidsliv.


Bilde www.msn.com
1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er klimafaenskapet som nå herjer med økonomien. Om vi bare ikke hadde påført oss et selvmord med å fase ut olje, gass og kull, hadde Norge og verden fortsatt gått som det suste.

1

Unger burde ikke leke politikere. Romerne fant ut det, les om Commodus, Caligula, Elagabalus. Disse bidro veldig til forfall.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
2 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...