Politikk - Norsk

Fico

Merking for opprinnelse Vest-Bredden.

"Norges beslutning om å merke produkter produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden, fordømmes av Israels utenriksdepartement, melder avisa Haaretz."

Og atter en gang lar vi oss forføre av antisemittiske overtoner, her benyttet for å forsure livene for israelske bosettere på Vest-Bredden. Om noen kan tilbakevise dette, kan det vel forventes et forsvar for antisemittismen.

Israel har gjenvunnet sitt fedreland, og er nok fortsatt den av verdens stater som er best forankret i folkeretten.
Hva naboer ønsker seg i ly av deres forfektelse av sine egne leveregler, som slik skal kunne gi uttelling, blir vel det, kun et akademisk spørsmål.

Tidligere har vi jo også sett praktisert merking av mennesker med israelsk opprinnelse, noe som også var av antisemittisk karakter, men som nå forhåpentlig vis kan tilskrives en forgangen tid.

Sitat:
Bosetningene huser i dag rundt 700.000 israelere, men er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen som i artikkel 49 slår fast at okkupantmakter ikke kan flytte deler av sin egen befolkning til områdene som okkuperes.
FNs sikkerhetsråd har også slått fast at bosetningene er ulovlige.
– De israelske bosetningene undergraver muligheten for en tostatsløsning, og de hindrer fred og stabilitet, slo Huitfeldt fast i mai.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/mrmKdl/israel-hardt-ut-mot-norge-for-merking-av-bosetterprodukter

2
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Verden er syk og korrupt i alle retninger. Akkurat som det står i Bibelen skal skje i de siste tider.

1

Ved å benytte "antisemittisme" på dette, er du med på å vanne ut begrepet. De eneste som tjener på en slik utvanning, er de egentlige antisemittene.
Vestbredden er okkupert av Israel - å påpeke dette eller å reagere på dette er ikke antisemittisme.
Israel er like "forankret i folkeretten" som de fleste andre stater. Men Vestbredden er ikke en del av Israel, og er ikke anerkjent som en del av Israel - verken av Norge eller de fleste land vi sammenligner oss med, og folkeretten gir ikke Israel noen spesielle rettigheter over området. Vestbredden var ikke en del av område som "den jødiske staten" skulle bli tildelt i følge FNs delingsplan og var ikke en del av det som ble anerkjent som Israel da staten ble opprettet. Internasjonalt ses området på som okkupert av Israel - og dermed gjelder 4. Genevekonvensjon som Israel stadig bryter. (Og 4. Genevekonvensjon ER folkerett.)

At varer merkes med opprinnelsesland har vært praksis i lang tid - det er ingenting antisemittisk ved at appelsiner merkes med "Spania" eller dadler med "Iran" eller mandler med "USA" - så hvorfor skulle det være antisemittisk at varer produsert i Israel markeres som israelske? Og siden varer produsert på Vestbredden ikke er produsert i Israel, vil det vel være feilmerking å angi dem som israelske...

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...