Politikk - Norsk

erdetslik

Støre, dine velgere kan (ikke) være stolte av deg

Støre har igjen regnet og sikker lånt kalkulatoren av Vedum . . . . . .
Litt av tallknuser denne idioten av en statsminister, som har funnet ut at bensinavgiftene ikke utgjør så mye for en familie "bare" kr. 300 / 400,- pr mnd.
For de av "finere familie" (som har arvet millioner betyr ikke det så mye.
Men for småbarnsfamilier eller enslige med barn kan det være forskjellen mellom idrett- og fritidssamkvem for barna.
Støre valgte da å isolert se på drivstoffavgiftene, men når vi (som lever i en normal verden) legger sammen økningen av bensinpriser, økningen av strømprisene, økningen av matvarene og + + ++ + Så har blitt ganske mye dyrere for folk . . . . . . .
Men, dessverre, har vi regjeringsleder og statsråder som er i total utakt med "vanlige folk", som stemte dem inn til Stortinget for å lede et samfunn.
Og en statsminister som har totalt distansert seg fra "vanlig folks" behov.
Og det er bare å glede seg til renteøkningene og hjem på tvangsauksjon . . . . . . . .
Renteøkninger for de arbeidsledigheten er lav - det er det mest idiotiske jeg har hørt;
arbeidsledigheten er lav fordi fremmedarbeiderne som forlot oss under pandemien har ikke kommet tilbake . . . . . . .
Og derfor skal Norges Bank øke renta - idioter . . . . .
Først skulle renta heves fordi det var så mange som hadde penger i banken . . . . . .
Nå er det fordi arbeidsledigheten er lav . . . . . . .
Og den prisstigningen vi ser nå har kun en årsak og det er høyere råstoffpriser, drivstoffpriser, strømpriser og transportpriser. Og har ingenting med at noen har penger i banken eller lav arbeidsledighet.
Om ikke klovnene som nå styrer i Norge tar tak og setter ned skatter og / eller avgifter slik at de kostnadsøkningene så små som mulig for folk og næringsliv kommer vi til å få en lang periode med galopperende prisøkninger lønnsvekst og prisøkninger lønnsvekst og prisøkninger.
Trolig er det idioter som styrer i de flest land i Europa som har satte ned drivstoffavgiftene.

5
38 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Igjen viser Støre og AP med Vedum og SP på slep sin makt arroganse :
Støre om økte levekostnader: − Dette er alvor
NÅDENDAL, FINLAND (VG) Folk må vente høyere levekostnader fremover, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Men han mener at Norge har bedre forutsetninger enn mange andre land til å stå gjennom utfordringene.
Dette er drevet av internasjonale forhold, sier Støre til VG.
Krigen i Ukraina, prisen for å holde Nato-landene utenfor og all uro som krigen drar med seg, gjør nå at prisene galopperer oppover i Norge og i en rekke andre land.
Det kan ramme hardt i Norge også, erkjenner statsministeren:
Jeg er urolig for at det kan være grupper som treffes særlig hardt, de med svak økonomi, barnefamilier, enslige, pensjonister og folk med høye lån, legger han til
Men han har også et annet budskap:Norge har forutsetninger for å klare dette bedre enn de aller fleste, fordi økonomien vår er sterk og sunn. Og vi skal glede oss over at vi kan få opptil 100.000 flere i arbeid i løpet av dette året. sier han.
Støre har vært i Finland siden søndag ettermiddag, på besøk hos den finske presidenten Sauli Niinistö. På sommerstedet Kultaranta (finsk) eller gullranden (finlandsvensk) på den finske vestkysten, har de diskutert
sikkerhetspolitikk på et seminar med Jens Stoltenberg, og med den finske politiske eliten .

Mange land med intelligente politikere som skjønner hvordan dette rammer folk har redusert avgiftene. Men sosialistene i Norge de vil ikke hjelpe folket.
Vi har politikere med noe mer i toppen enn Støre. Så nå får vi håpe flere i Stortinget viser vilje til å hjelpe "vanlige folk" - for prisveksten vil fortsette, og så får vi renteøkninger. Så enhver med IQ som ligger ned i mot sitt eget skonummer vil forstå at de som ikke har arvet millioner vil få problem og mange analytikere lurer på AP`s rådgivere at de ikke er den” skarpeste kniven i skuffen ” .

Iflg. mange økonomer i Norden og Europa er dette en lettvint og enkel form for unnskyldning for å oppretteholde de høye energiprisene på strøm , gass, olje og drivstoff
pga. den høye fortjenestene selskapene har , og flere og flere økonomer mener / tar til ordet at hvis hvert enkelt land hadde redusert alle avgiftene og rentene ville IKKE
inflasjonen hvert så høy som i dag .

Les også: Kjapt forklart: Derfor blir det dyrere . For lett å skylde på Russland og Ukraina.
Mange, som mener dette er feil, vil skylde på Ukraina-krigen med økte energipriser. Men de som har fulgt med, så at inflasjonen var på vei opp lenge før 24. februar. Inflasjon har vært på vei opp siden mai i fjor. Selvfølgelig har Russland og Ukraina bidratt til noe høyere energi- og matpriser, men inflasjonen var på vei opp lenge, lenge før. Det blir altfor enkelt å skylde på det ene og alene.
Nå er det flere og flere økonomer i europa som går i mot mange regjeringer i flere land også i norge som mener at disse er skyld i den høye inflasjonen .
Englands sentralbanksjef advarer mot skyhøye priser: − Et historisk sjokk som han mener er skyld i den høye inflasjonen .
Den engelske sentralbanksjefen, Andrew Bailey, frykter at økt inflasjon koblet med økende energipriser vil føre til tilstander som overgår
oljekrisen på 1970-tallet. Sjokket fra energiprisene i år vil bli større enn hvert eneste år på 1970-tallet, sa Bailey også.
Han mener at alle land i europa bør gå tilbake til det var tidligere som : kullkrafrverk , gasskraftverk , atomkraftverk , produksjon
av olje,mens forskningen og utviklingen må gå parallelt med fossilt forbruk før inflasjonen knekker økonomien til mange land for dette
er å gå alt for fort frem først da kan en gå over til grønt skifte .
Prisene skyter fart: − En varslet katastrofe
Prisøkningen er en varslet katastrofe. Det rammer folks flest kjøpekraft, og mest de fattigste, sier Olav Chen, samfunnsøkonom og forvalter i Storebrand til VG.
Mandag kom kjøttgiganten Nortura med meldingen om at prisene på kjøtt og egg vil settes kraftig opp fra 1. juli. Det kommer på toppen av en allerede ekstraordinær prisøkning i vinter.
Prisene øker på nesten alt – men verre skal det bli. Økonom Olav Chen mener noe av det kunne vært unngått.
Nå MÅ de partiene som vil de beste for folket få " vippet " AP og SP ut av regjeringskontorene .
Nå er det vel på tide å få fjernet den tafatte og handlingslammet regjeringen med "han er så høy på pæra / seg selv" hvor alt tuftet på kommunismens tankegang og styresett
hvor VANLIGE FOLK SKAL BLØ TIL SISTE DRÅPE så AP`s politikkere kan UTNYTTE / SVINDLE ALT AV våre skattepenger til egen vinning MED LØGN PÅ LØGN OG
HVOR FALSKHETEN RÅDER .
Håper at Det Norske Folket NÅ VET hvilke partier de IKKE bør / skal STEMME PÅ til Kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 .

2

Vi er produsent av strøm.
Vi er produsent av petroleum.

Ikke glem hva de tar fra oss.

2

Nå er IKKE Norge for vanlige nordmenn lenger , Norge er KUN for regjering og stortingsrepretandene og vanlige folk skal BLØ til siste dråpe så de får beriket seg selv og får gitt enormt mange milliarder internasjonalt av våre skattekroner .

En hån motnordmenn

Noe av det som gjør folk mest rasende, er det faktum at Norge produsere olje, har enorme inntekter av det selv, også har vi verdens nest høyeste bensinpriser. Det er rett og slett ikke til å fatte, sa Listhaug til NRKs Politisk kvarter.
Ikke verdt å prioritere drivstoffprisene
Også interesseorganisasjonen NAF reagerer på at regjeringen ikke leverer tiltak mot drivstoffprisene.
De svikter alle som nå sliter med de skyhøye drivstoffprisene. Kraftige avgiftskutt ville hjulpet på folks økonomi i en tid hvor alt blir dyrere, sier kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard.

• Sverige har senket drivstoffavgiften slik at pumpeprisen blir 1,30 svenske kroner billigere per liter. Tiltaket trådte i kraft 1. mai og skal vare ut september. I tillegg skal alle svenske bileiere få 1000 kroner i kompensasjon. Bileiere i distriktene får 500 kroner ekstra, 1500 totalt.
• Frankrike har innført et midlertidig drivstoffrabatt på 0,18 euro per liter. Ordningen trådte i kraft 1. april og varer ut juli. Den franske regjeringen jobber med å erstatte tiltaket med et som er spesifikt rettet mot grupper med lav inntekt som kjører mye. Folk som er avhengige av bil for jobben kan også få en tilleggsrabatt på skatten.
• Italia har redusert drivstoffavgiften 0,25 euro, som fører til at pumpeliterprisen blir 0,30 euro billigere. Ordningen, som skulle avsluttes etter april ble forlenget som del av en større redningspakke som skal demme opp for konsekvensene av EUs sanksjoner mot Russland, som står for 40 prosent av Italias naturgass.
• Også Storbritannia, Nederland og Spania er blant landene som har tatt grep for å senke pumpeprisen og hvorfor frykter ikke disse landene inflasjon og høy renter ? .
Spørsmålet er derfor: Hvorfor ikke Norge?

Det er flertall på Stortinget for å øke politikernes godtgjørelser til over 1 million kroner. Men saken splitter de to regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet.
Hun sitter i Stortingets presidentskap som mandag avga innstilling i saken. Der går det fram at regjeringspartner Senterpartiet vil sikre flertall for økte godtgjørelser sammen med Høyre og Fremskrittspartiet.

1

Støre har omgjort statsministerembede og (trolig) ufrivillig blitt århundrets sirkusdirektør - ikke fordi han er så festlig / morsom, men en tragisk klovn.
Og regjeringen er en gjeng klovner som forsøker seg på noe patetiske bortforklaringer om hvorfor Norge ikke kan redusere drivstoffavgifter og gi "vdum ?anlige folk" en bedre strømstøtte.
Tydeligvis har sirkusklovnen Støre et umettelig behov for å plage "vanlige folk" som ga ham sin støtte under valget.
Og hvor er denne smørbukk av en finansklovnen Vedum blitt av ?

1

Vanlige folk eksisterer bare for å betale skatter og avgifter som de kan bruke i utlandet så de kan få en internasjonal toppjobb senere.

Vi trenger nasjonalistiske politikere som ser på oss som mennesker og bryr seg om oss.

2

Regjeringen er bare en gjeng med klovner. En gjeng med klovner som de fleste hater. Alt går til helvete nå og det er klovnen Jonas og de inkompetente vennene hans sin skyld. Hvis denne gjengen blir gjenvalgt ved neste korsvei er det faenmeg nok. Og Vedum............herregud for en inkompent narr.

1

Det er en farlig klovnen, Støre for det er for mye som går i gal retning. Valutahavari . Det virker som Støre ikke tar seriøst de nye tidene etter krigen økte i Ukraina.

1

Åtte måneder etter at han fikk statsministerdrømmen oppfylt, er Jonas Gahr Støre stadig mer i utakt med velgerne. For Arbeiderpartiet er det krise.
Han siktet til de dystre prognosene fra SSB om de økte levekostnadene som allerede er i ferd med å gjøre seg gjeldende for deg og meg. Matprisene stiger, strømprisene er unormalt høye, og pumpeprisen på bensin og diesel er på nivåer godt over fatteevnen.
Og bakom lurer rentespøkelset.
Men alvoret som Støre med rette advarer oss alle om gjelder også i høyeste grad også for statsministeren selv – og for Arbeiderpartiet.
På VGs ferske partibarometer utført av Respons Analyse, er det bare så vidt at Ap klarer å karre seg over den etter gammel Ap-standard skinnmagre 20-prosenten.
Situasjonen er ikke særlig festligere for regjeringspartner Senterpartiet, selv om denne målingen gir Vedum-partiet en liten fremgang. Til sammen får de to partiene kun 52 mandater.
Åtte måneder etter at Støre fikk oppfylt sin store statsministerdrøm, har velgerne allerede gått lei. Sps spektakulære fall siden det solide valgresultatet sist høst er mye omtalt, og partiet som i fjor svingte seg til nye høyder med et effektivt protestbudskap, møter stadig oftere seg selv i døren så det virkelig smeller. Men Aps situasjon er minst like stusslig.
De skylder selv på krisene som preger en hel verden for tiden og forsøker å berolige engstelige landsmenn med at vi i Norge knapt er de hardest rammede av den økonomiske uroen.
Ikke rart at det er tungt å være statsminister i sådan stund.
Man skulle kanskje tro at krisene ga regjeringen et visst styringstillegg. I Sverige og i Danmark gjør Aps regjerende søsterpartier det relativt godt på opinionsbarometrene.
Det gjelder især over kjølen, der «sossarna» under den ennå ferske statsminister Magdalena Anderssons ledelse ligger stødig over 30 prosent tross storpolitiske utfordringer som får våre hjemlige kriser til å virke som høyst overkommelig hverdagsrusk.
Men ikke i Norge, og ikke for Støre. Hva er det han gjør feil?

Som med de andre krisene som rår, er det vanskelig å se en snarlig positiv utgang på krisen for Støre og Ap. Å bale med 20-prosenten er tydeligvis den nye normalen for et parti som en gang frivillig ga fra seg regjeringsmakten da de fikk støtte fra «kun» 35 prosent av velgerne.Dette er en alarmerende måling for Ap. Partiet sitter med regjeringsmakt og får ansvaret for det som skjer i samfunnet, og prisøkningen er noe som rammer kjøpekraften til folk flest, sier Johannes Bergh, valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, til FriFagbevegelse.

Og de såkalt vanlige folkene som partiet skulle satse på, ser seg inntil videre om etter alternativer. Var det ikke helt deres tur likevel ?

Akkurat det var en mildt sagt omstridt strategi, da – og det føles lenge, lenge, lenge siden. Nå er Ap et mellomstort parti blant flere, og nesten ikke til å kjenne igjen for oss som har levd en stund.

Igjen viser Støre og AP med Vedum og SP på slep sin makt arroganse :
Støre om økte levekostnader: − Dette er alvor sier Støre

Det blir klarere og klarere for vanlige folk at AP`s politikk er tuftet på kommunismens tankegang og styresett hvor FALSKHET OG LØGNER RÅDER OG som NÅ VISES I POLITIKKEN TIL AP pr.d.d.

1

Støre er uskikket som statsminister.

 1. Skjermer ikke energimarkedet som strøm, olje og gass. Det er komisk i et land som har så mye av det.
 2. Dyrere matpriser.
2

Geniene i den venstre ekstreme nyhetskanalen NRK kan fortelle oss at vi er blant de som jobber minst for bensinen.

Vi produserer og eksporterer denne varen, burde ikke det være et gode for borgerne? Billig bensin, diesel og strøm er også grunnlaget for et blomstrende næringsliv. Alle bedrifter er avhengig av dette. Lave priser på drivstoff og strøm vil føre til mer varer og tjenester. Det vil også tiltrekke bedrifter å etablere seg her.

Og hva vil disse reporterne si til de som tjener lavere enn gjennomsnittet? Siden de baserer seg på et gjennomsnitt, men lønn varierer veldig, og direktører trekker gjennomsnitts lønn opp. Det skjuler de menneskelige lidelsene for de lavest i samfunnet. De folkene venstresiden ser ned på og forakter.

https://www.nrk.no/norge/nordmenn-blant-dem-som-jobber-minst-i-europa-per-liter-bensin-1.16003824

2

Ja, du verden hvor heldige vi er i Norge = jobber minst for bensin og har verdens nest høyeste drivstoffpriser - Og så jobber vi minst for denne bensinen.
Klovnene i NRK klarer jo bare å tenke ett budskap om gangen . . . . . . .
Om de bruker hue litt mer enn å trekke nisselua nedover, burde de forstått at vi da er et verdens dyreste land å produsere varer i - med skyhøye lønninger.
At dette da skal være et gode, er det vel bare nyhetsklovnene i NRK som mener.
Hvem kommer til å bygge de nye vindmølleparkene til havs ?
Neppe nordmenn med skyhøye lønninger . . . . . .

1

Jeg registrerer at VGD er blitt kuppet av høyreekstreme. En monoton klagende gjeng som ser ut til å ha det verre enn verst. Heldigvis utgjør de en liten klikk særinger.

1

Egentlig er det litt pussig, Einar Salbu, at du nå "angriper" "høyreekstreme" særinger (som du så fint titulerer oss) i stedet for å fortelle oss (særinger) hva som er så bra med denne regjeringer med mer eller mindre klovnaktige uttalelser og handlinger.
Og så er det jo litt pussig at du er så virkelighetsfjern at du ikke har lagt merke til at
AP sliter med å holde seg over 20% oppslutning på meningsmålinger

 • og det er vel neppe fordi "det store flertallet" mener at Støre har gjort en bra jobb.
  Støre virker mer som en sirkusdirektør uten manus og handler uten mål og mening.
  Og når regjeringskameratene i Sp med Vedum i spissen har halvert sin oppslutning, slev etter å gitt bønda en gavepakke i form av over 10 milliarder, så er det vel knapt nok bare bønder som vil stemme på Sp.
  Og hvis ikke du nå, Einar Salbu, ikke skjønner at det er et stort flertall som ikke er særlig imponert over hva Vedum og Støre (ikke) har fått til med dette regjeringssamarbeidet, må det være rød tjukke brilleglassene som hindrer deg å se virkeligheten. Støre og Vedum har nå som regjering ca 25-27% av "vanlige folk" bak seg - så dine våte drømmer om at det bare er "en klikk særinger" som er lite fornøyd med regjeringspartiene, kan man vel si at du i beste fall er like virkelighetsfjern som er ganske nær opp til å være like virkelighetsfjern som Støre og Vedum.
  Men fortell gjerne oss i den lille "klikken med særinger" hva bra Støre og Vedum ha gjort - i tilfelle vi kan ha oversett noe.
1

Det første du kan gjøre er å lære deg å lese. Den sære klikken er den som er igjen her på VGD- norsk politikk.

1

Hva er det med oss… Ola Dunk? Se bare på Danmark, regjeringa får satt endringer ut i livet på rekordtider. Drivstoff reduksjoner etc. Her jammer de seg sammen med NorgesBank om renter og oldemors faen.

1

Vi burde vært under Danmark,vi. Vi er ikke gode på selvstyre. Vi er jordgravere...for det kan vi..snu velte grus og jord...

1

Nei, nå må vi få inn en regjering som gir enda mer i skattelettelser. Det vil hjelpe godt på både for å få ned renten og dempe inflasjonen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
29 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...