Politikk - Norsk

jaha1255

Russisk torsk for 1 milliard kroner

Her viser AP`sin makt arroganse med Støre som er så ” høy på seg selv ” i spissen ;

Bør absolutt ha med deg i tankene rundt AP - at det er et parti tuftet på bolsjevikenes ideer om hvordan samfunnet skal fungere = "Bolsjevikene, med Lenin i spissen, gikk inn for at partiet skulle være et eliteparti som skulle lede arbeiderklassen. Det skulle bestå av de politisk og ideologisk mest bevisste. De som ikke fulgte partiets linje i alle hovedspørsmål og som ikke var aktive skulle utelukkes." Dette er en ideologi og et miljø som bl.a. Gro Harlem Brundtland kjenner meget godt. Og man kjenner vel egentlig igjen ideologien innen AP, der AP skal være et eliteparti som skal styre . . . . . . . Og da er slike "overtramp" som Tajik nå har begått mindre viktig - ideologien og makt er det viktigste for fremdeles å være i ELITEN hvor MAKTEN med LØGN og FALSKHET RÅDER .

Ukrainske flyktninger ber Norge stoppe russiske trålere fra å levere fisk i Norge, men regjeringen vil ikke gripe inn.Fem ukrainske kvinner går langs kaia i Tromsø, den viktigste havna for russiske trålere i Norge.Tamara Hurianova (34) flyktet fra Kiev og krigen i Ukraina, og ble overrasket da hun kom til Tromsø og oppdaget at Norge fortsatt lar russiske trålere levere fisk.
Hvert bidrag til russisk økonomi koster liv. Selv om Norge skulle tape penger på sanksjoner, må vi finne løsninger som kan stoppe krigen. For vi kjemper for vår eksistens, sier Hurianova.
g dagen før losset russetråleren «Svyatov Spiridon» vel 230 tonn fisk verdt åtte millioner kroner. Med den fangsten passerte russetrålernes fiskelandinger i Norge 1 milliard kroner siden krigen startet. Ingen av fiskerne på de to russiske båtene ønsker å snakke med iTromsø.

Vi forstår ikke hva Norge venter på. Norge burde prioritere menneskers liv foran «business as usual» med Russland, sier Mahomedova.

Én milliard til Russland
Siden 24. februar i år har russiske båter levert fisk i Norge for 1 milliard kroner, viser ferske tall fra Norges Råfisklag.
Kirkenes ordfører i Sør - Varanger synes partikammeratene i regjeringen burde
sagt nei til å sende våpen til Ukraina i steden ønsker hun flere russere velkommen
På en pressekonferanse før avreise til Brussel tirsdag la statsminister Jonas Gahr Støre vekt på at Norge fortsatt ønsker å beholde et godt naboforhold til Russland.
Norge som nabo har levd med Sovjet og Russland i mange tiår og klart å opprettholde det naboforholdet på en pragmatisk måte. Det ønsker vi å fortsette med, sa Støre og viste til områder som fiskeri og søk og redning.
KIRKENES (Nettavisen): Onsdag gikk Kirkeneskonferansen av stabelen i Kirkenes, bare noen få kilometer fra grensen til Russland. Konferansen, som har til hensikt å fremme samarbeid og vennskapsbånd på tvers av landegrensene i nord, ble åpnet av utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).
Norge støtter Ukrainas suverenitet og territorielle integritet. Vi fordømmer Russlands handlinger i Ukraina, men vi ønsker å fortsette samarbeidet med det russiske folk, var noe av det utenriksministeren sa.
Bekymringsfullt ?

Vil ikke sanksjonere
På kaia til Troms Fryseterminal går truckene i skytteltrafikk for å ta imot fisken fra «Kokshaysk» og sette den inn på fryselageret. Her står fisken til de russiske rederiene får solgt fisken til kjøpere i Europa og Kina.

Fiskeriminister Bjørnar Skjæran var i Tromsø denne uka, og avviste på nytt at Norge kan nekte russiske fiskebåter å levere fisk i Norge.

– Vi står sammen med våre naboland og EU om de strengeste sanksjonene mot et enkeltland, de er rettet mot Putin, hans regime og folk rundt. Men vi er en rettsstat, og de som ikke har sanksjoner rettet mot seg, de har ikke sanksjoner mot seg, sier Skjæran til iTromsø.

Norge fordømmer på det sterkeste Russlands militære angrep på Ukraina, men Norges naboskap med Russland krever noe kontakt og dialog også i denne situasjonen, legger han til.

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi er ikke i krig med Russland, og Ukrainske flyktninger må akseptere det.

1

Vås. 1mrd er mye penger for Ukraina men småpenger for Russland. Man undres på hvorden Ukraina skal klare betale for seg?
Det er vesten som trenger fisken! Stopp kjøpet og det går til Mumansk og østen. Blir dyr fisk for europeerne. Selvskading er vissnok populært for tiden. Demokratiet sin klovn vinner på alle fronter.

1

Dette er dobbelt moral av regjeringen AP og noe vi er uenig i .

Ja, småpenger for Russland men som sagt alle milliardene inkl. olje og gass fra russland bidrar til at Russland kan fortsette krigen .

Frakter fisken videre til havner i England eller Nederland, før den som oftest sendes videre til Kina.

Verdien av de russiske fiskelandingene er egentlig høyere enn det som er registrert i Norge.

Når fisken leveres ved kai, settes verdien til den offisielle minsteprisen fisk minimum skal selges for i Norge. Den reelle markedsverdien de russiske rederiene får hos kjøperne i Europa og Kina er langt høyere.

EU og Norge har innført sanksjoner mot at russiske båter får anløpe havner, men russiske fiskebåter er unntatt fra disse sanksjonene .

Når vi har valgt å ha åpne havner for russiske fiskefartøy, er det fordi vi ser på det som en måte å hegne om fiskerisamarbeidet. Ved å stenge havnene, kan vi sette dette viktige samarbeidet som har vart i over femti år på spill. Og det ønsker vi ikke, sier Skjæran.

1

Det vil være katastrofe å la britene komme inn for mye. Likeså spanjoler . Det var spanjolene som ble den fisken for meget da vi sa Nei til EU.
Ser at EU vil at vi skal bli deres vasalstat men det holder med USA tenker jeg.
Jeg tror ikke dette er store saken for Russland . Det er Europa som vil tape på dette. Det dreier seg om enorme havområder og store verdier. Som Kan ødelegges om det russisk norske samarbeidet kollapser. Da blir de så som så å være havforskning. OG DEN KALDE KRIGEN KAN PÅGÅ I FLERE 10 ÅR. Blir det direkte konfrontasjon ......så stakkars oss alle

1

Lignende innlegg

Sukk - Dagsavisens sosialistiske visvas

En kan ikke annet enn å bli dønn matt av Sosialistene i Dagsavisen. Nå har Arbeiderpartiet makten i Oslo. Arbeiderpartiet har makten i Norge. De er ansvarlige for et oljefond på 12000+ milliarder. De...
Bilde

Et eget rom

17 000 studenter over hele landet står uten et sted å bo knappe tre uker før studiestart. Dermed blir de fritt vilt for selgers leiemarked.


Bilde www.dagsavisen.no
2
23 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
21 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
4 svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Al-Zawahri døde i 2020 og i 2022

Merkelig at han nå meldes død på nytt. Er dette nok et eksempel på fake news? Kanskje mannen har ni liv? Hvordan kan vi vite at han faktisk er død? TERROR CHIEF ‘DEAD’ Ayman al-Zawahiri ‘dead’ – Al-Qa...
Bilde

Al-Qaeda boss al-Zawahiri dies from asthma, reports claim

AL-QAEDA leader Ayman al-Zawahiri who took over after the death of Osama bin Laden has reportedly died in Afghanistan. Al-Zawahiri – sometimes dubbed Dr Death – last appeared in a video…


Bilde www.thesun.co.uk
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Med gjeld skal gjeld fordrives

Har man ikke bolig i Norge så kommer man til kort. For det er nøkkelen til å få gjeld. Og gjeld skal følge deg inn i pensjonist tilværelsen. Lykken er gjeld. Har du nok gjeld så har banken utfordring...
1
6 svar
Laster...