Politikk - Norsk

Yrkesdemonstrantene har lang-ferie?

I flere måneder nå har det pågått massive angrep mot sivile mål i Ukraina, og med store sivile lidelser. For noen dager siden så man en liten pikesykkel ligge igjen på en veiskulder, den lille jenta hadde blitt offer for nok et russisk missil. I kveldens Dagsrevy kunne vi se en knelende far som leste opp noe fra noe som muligens var en salmebok, - på bakken under han lå hans 13-årige sønn, drept i et russisk angrep mot sivile områder i en by. For en ekstrem feig måte å føre krig på, dette at boligområder, særlig blokkbebyggelse som jo huser spesielt mange mennesker, ofte virker å være hovedmålet for angrepene. F.eks. denne pikesykkelen eller denne faren som i sin ytterste fortvilelse lener seg gråtende over den drepte guttungen sin, burde vel egentlig blitt såkalte ikoniske bilder fra denne krigen, man har jo slike bilder fra tidligere kriger.

Hvorfor poste slike synspunkter under "politikk" og ikke f.eks. like gjerne under Aktuelt? Jo, for den lunkne holdningen fra grupper som vanligvis tar til gatene med omfattende og gjentatte demonstrasjoner f.eks. utenfor ambassader, de har nå i flere måneder tilsynelatende i stedet inntatt en "trekke-på-skuldrene"-holdning til hva Russland bedriver der i Ukraina. Mon tro bunner denne likegladheten litt også i hvem som bedriver angrepskrigen?... Litt historisk politikk inne i bildet kanskje og med f.eks. riktig farge på de historiske flagg-fanene for mange, ligger det noe der? (debattgrunnlag). En russisk angrepskrig mot tross alt et slags demokrati, sikkert med sine mangler, men dog, og hvor ikke minst sivilbefolkning jo lider veldig.

Den som har vært med noen ti-år, for å si det slik, husker jo de omfattende demonstrasjonene f.eks. i Oslos gater i forbindelse med en annen angrepskrig, nemlig USAs invasjon i Irak. Ikke et angrep på noe demokrati, men for bla. å prøve å fjerne en brutal og truende diktator (og som vitterlig hadde drept flere tusen kurdere med kjemiske våpen få år tidligere. Ingen grunn til å mistenke at han på den tid fortsatt kunne være i besittelse av kjemiske stridsmidler, eller??.. (hovedkritikken i ettertid går jo på at det der og da ikke ble gjort funn av kjemiske beholdere, vel, ørkenområdene i Irak er ikke så små, og USAs angrep kom ikke så uventet...).

Men ihvertfall foranlediget USAs nærmest varslede angrep på Irak at det f.eks. i Oslos gater samlet seg over 40 000 illsinte demonstranter i den største av demonstrasjonene. Til sammenligning mht. det politiske engasjementet da og nå mener jeg... (Pluss noen få år gamle eksempler på voldsomme opptøyer med aggressive angrep på bl.a. politibiler og greier).
Mon tro hva bunner så ellers f.eks. ettervinterens/vårens rel. totale norske "demonstrasjons-fravær" i?

2
21 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ukraina blir jo litt som Tsjetsjenia og Jugoslavia, litt 'yesterday news' etter hvert

PS. I følge nettet (fra 2019) - 54 pågående konflikter. Syv av disse regnes som kriger

2

Det er ikke kontrært nok. Hva er poenget med å demonstrere hvis den lille gruppen man tilhører ikke kan samles etterpå og nyte forakten fra resten av samfunnet.
Jehovas Vitner fungerer litt på samme måten, man går ikke på dørene for å spre et budskap, man går på dørene slik at man kan bekrefte gruppen sin utenforskap ovenfor hverandre.

3

Eller kanskje er yrkesdemonstrantene kommunister betalt av Russland og Putin -
for, som AKP-ml hadde som mål i sin tid, å bryte ned næringsliv og regjering innenfra.

1

Kan det tenkes at folk har fått nok elendighet inn i stua? Kan det være at de ser linken mellom en slunken lommebok og dyrere strøm og inflasjon og herr Zelenskyj sin higen etter å innføre nyliberalistisk politikk i Ukraina og mulig atomvåpen bruk. Hvem går i tog for å få sin egen tilværelse ødelagt?

1

Fordi venstresidens yrkesdemonstranter har en anti-vestlig, anti-demokratisk agenda.
De demonstrer for ting som er skadelig for vårt samfunn, som begrensning av innvandring fra ukulturer, og når demokratier slår tilbake mot terror, som Israels angrep på Gaza som førte til at innvandrerungdom, og rike venstreaktivister knuste ruter i Oslo.

1

Det er heller slik at protestene mot norske engasjementer i utlandet har vært for få. Det har også vært for svake opptøyer mot norske vindmøller , strømpriser, bom eier og annet. Valgene har kommet som sjokk på partiene. Nordmenn har blitt egoister.

1

Eller at nordmenn forstår at folkelige protester ikke hjelper.

Vi har faktisk ingenting vi skulle sagt.
Dette er 2022, og staten bestemmer hva som er best for deg.

2

Lignende innlegg

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
1 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
3 svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Laster...