Politikk - Norsk

erdetslik

Ønsker regjeringen konkursras ?

Listhaug drar fram et lompebakeri i Flekkefjord som ser konkursspøkelse nærme seg.
Og de er ikke alene i dagens situasjon.
Er det virkelig så at denne regjeringen driver bedrifter til konkurs for å få opp arbeidsledigheten. For full sysselsetting er jo ikke bra fordi da er de redd for inflasjon.
På tide å kaste en del av de gamle økonomiske teorier og forholde seg til nåtidens utfordringer . . . . . . . . .
Pga pandemi og internasjonale katastrofer har vi en vanskelig situasjon internasjonalt.
Dette har gitt oss store prisøkninger:

 • Råvarepriser har økt
 • Olje- og gasspriser har økt
 • Drivstoffpriser har økt
 • Strømprisene har skutt i været
  Og i denne situasjonen valgte regjeringen, LO og fagforeningen å øke lønnsutgiftene -
  og øke renteutgiftene.
  Så gir regjeringen 10 milliarder, men ingenting til resten næringslivet.
  I dag er det bare 5 måneder til jul og de fleste privathusholdninger har mer enn dobbelt så høye strømregninger enn i 2021. Og starter et konkursras i de bedriftene som ikke tåler de kostnadsøkningene, så vil næringslivet rase som et korthus.
  For arbeidstakere betyr det en mørk - nærmere svart hjul med strømrasjonering eller skyhøye strømpriser, økt renter og arbeidsledighet . . . . . . .
  Ser ikke bra ut . . . . . .
Bilde

Listhaug reagerer på konkurstrussel: – Det er smertefullt

Frp-lederen mener regjeringen har ansvaret for at bedrifter sliter med de rekordhøye strømprisene og etterlyser nok en gang tiltak.


Bilde www.nettavisen.no
1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Synd å si det, men dette er selvpåført. Prisen for gass og andre råvarer begynte å øke i 2020 og det kuliminerte med en pristopp i desember 2021. Nedstengninger er hovedårsaken til dette og krigen i Ukraina har ikke akkurat gjort situasjonen bedre. Det er og har vært flaskehalser i logistikksystemene over hele kloden og folk har sluttet i tradisjonelle jobber. Det er mangel på folk overalt. Sanksjonene mot Russland kan føre Europa inn i den dypeste krisen siden andre verdenskrig. Verden trenger russiske og ukrainske råvarer, så enkelt er det.

Dette er dypt tragisk for vanlige mennesker over hele kloden. Sri Lanka er konkurs, Tyrkia har en inflasjon på 80%, Libanon er i en bunnløs krise sammen med mange andre land, som f.eks. Venezuela.

Norske politikere er livredde for inflasjonen og vil gjør alt de kan for å dempe pengebruken så lenge det ikke direkte rammer velgerne sine.

Bilde

Naturgass (TTF):
https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

Råvarepriser:
https://tradingeconomics.com/commodities

2

Frp sin politik gjør at dette skjer. Norge som amerikansk vasallstat et annet

1

Lignende innlegg

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
3 svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Laster...