Ikke se på lån som gratis penger.

Jeg har sagt dette mange ganger.
Når dere tar opp lån, som ikke er absolutt nødvendig, og ikke betaler det ned så fort dere kan, så bidrar dere til inflasjon, økt forbruk og press på jordkloden som har gitt oss liv, skaper bobler på børsen, investerer feil, bidrar til økt forbruk av strøm når dere investerer i Bitcoin.

Slutt å lån penger, det eneste dere trenger å låne penger for er bolig. Resten må dere gjøre dere fortjent til med arbeid.

1

Det å kunne utsette gleder, og håndtere problemer før hedonisme er en sterk indikator for høy IQ, og hvordan det vil gå med deg senere i livet.

Jeg leste om en undersøkelse der de hadde satt fram en bolle med godteri, og sagt til barna at de kunne forsyne seg etter intervjuet, og så gikk forskeren.

De barna som tok godteri uten at det var noen der, var også de som senere i livet gjorde det dårligere. Lavere utdanning, ustabile forhold, problemer med rus, og med loven.

De som klarte å utsette nytelse var ofte de som hadde høy utdanning, bedre jobber, stabile forhold, og plettfrie rulleblad.

Så når jeg ser unge i dag, og leser om unge mennesker som sliter med gjeld, og likevel drar på utenlands ferie, så skjønner jeg at noe har gått alvorlig galt i oppdragelsen til våre unge.

2

Ja, har man fått hull i båten, borer man seøfølgelig flere hull i båten, for å få vannet fortere ut......

1

Det er en lykke i livet i Norge og det er å ha gjeld. Og bolig, bil, båt, bobil, hytte, leilighet i Syden. Med gjeld skal gjeld fordriver.

1
Laster...