Politikk - Norsk

jaha1255

Bompengetakstene kan øke i flere byer

Bompengetakstene kan øke eller bli stående på stedet hvil når regjeringen opphever bompengeforliket. Det kan samtidig gi nye milliarder til kollektivtrafikk.

Forliket kom på plass etter bompengeopprøret i 2019 og sier at staten øker sitt bidrag til veiprosjekter i byene, mot at byene bruker deler av midlene til å redusere bompengene.

Ap-Sp-regjeringen endrer avtalen og fjerner koblingen til bompenger. Det gjør at storbyene kan omdisponere 3,7 milliarder kroner som var satt av til å redusere bompengetakster, melder NRK.

Disse midlene kan nå brukes på for eksempel kollektivtrafikk.

Endringen gjør at lokale styremakter vil få større frihet til å justere bompengetakstene. Men det må vurderes i hver enkelt sak om lokale endringer i bompengeopplegget vil kreve ny behandling i Stortinget, opplyser samferdselsdepartementet.

Endringene kan gjelde allerede fra neste år. Bergens politiske ledelse varslet i juni til Bergens Tidende at bompengetakstene vil kunne gå tilbake til nivået de var på før 2020. I Oslo har politikerne uttrykt et ønske om ikke å måtte sette ned bompengetakstene.

Her er det mye tull og svada fra SP pga. panikkhandling fra SP når de nå NÅR SPERREGRENSEN, SP BØFFER like mye som AP , dette er en regjering vi IKKE KAN STOLE PÅ.

SP v/ Arnstad har sagt at SP skal ikke sitte i en regjering som øker drivstoff prisen og de sitter i regjering fortsatt enda UTEN å ha redusert drivstoff avgiftene KUN for MAKTEN SIN SKYLD + NÅ SKAL MEST SANNSYNELIG Bompengetakstene kan øke i flere byer , SP har kastet alle sine kjernesaker på båten og hadde de hatt ryggrad så hadde de gått ut av regjeringen .

Det er en bompengeeksplosjon for folk. Det kommer på toppen av strømpriseksplosjon, drivstoffeksplosjon, matvareprisene øker og renten øker. Jeg synes det er helt tonedøvt når vi står i den situasjonen vi er for folk, sier Frp-leder Sylvi Listhaug før talen sin til Frps landsmøte.
I talen gikk hun kraftig til angrep på Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, som hun sier er den største trusselen mot folks lommebok.

.

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

NÅ ER DET kun EN TING SOM GJELDER :

Nå MÅ de partiene som vil de beste for folket få " vippet " AP og SP ut av regjeringskontorene .Nå er det vel på tide å få fjernet den tafatte og handlingslammet regjeringen med "han er så høy på pæra / seg selv " Jonas Garh Støre og " knisa " i SP i spissen .

2

Det er trist å se politiker arrogansen som kan føre folk ut i desperasjon. Snakk om å mangle bakkekontakt.

1

Lignende innlegg

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
1 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
3 svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Anledning gjør tyv

Over 10 % stigning på mat og drikke. Tydelig at bønder har sittet og bekomme seg rikdommer. Nå er det bare å glede seg til følgene. Når 38000 bønder er viktigst.
1
2 svar
Laster...