Politikk - Norsk

Strømproblematikk er også politikk.

Har nettopp hørt et innslag i NRKs nyhetsmorgen, der en økonomi-professor fra universet i Oslo uttrykker stor ! bekymring for at hvis bedriftene får strømstøtte, så vil de komme til å sløse med strømmen... Hørte dere, små og mellomstore bedrifter, som det nå er snakk om "muligens" skal få litt hjelp, for altså kanskje å unngå konkurs for mange av dem nå. Professoren har vel en trygg jobb, det har ikke de ansatte i nevnte bedrifter. Marginene i mange av disse bedriftene er nok ikke slik at de vil begynne å sløse med strømmen i tilfelle noe støtte, slik professoren frykter. Strømmen vil nok fortsatt oppleves som høy og krevende i Sør-Norge, selv etter en eventuell strømstøtte.

Men hvorfor er ikke slike som denne økonomiprofessoren opptatt av offentlig strømforbruk og sløsing? Eksempelvis kunne offentlig utendørs-belysning med fordel vært slukket i hele landet i hele juni måned, årets lyseste måned døgnet rundt, og frem til midten av juli er det lyst nok til at slik som vegbelysning kunne vært kuttet ut. Tidlig i juli kan man observere at gatebelysning, både på riksveger og kommunale veger, kommer på selv litt før solnedgang, og alle vet at etter det tidspunktet er det iallfall slett ikke behov for utendørsbelysning en god stund utover, hvis "nøyaktig" strømsparing hadde vært tema, - noe man vel aldri har sett noe eksempel på, selv i disse tider, eller? (Kom med eksempel i tilfelle).

Og er all unødvendig bruk av strømbelysning på slik som offentlig eid og veldig stor bygningsmasse, som da eksempelvis universiteter, kuttet ut nå, mon tro? Tviler jeg på.
Hva med å være litt mer opptatt av også slik "unødvendig" strømforbruk og kanskje rett og slett sløsing?

Strømstøtte til privat næringsliv er (fra politisk hold) tydelig politikk, det ser man f.eks. på partiet SV sin, opptil nå ihvertfall, nærmest fraværende interesse for å trekke fram problemet privat næringsliv selvfølgelig får ved en slik ekstrem prisøkning, som da først og fremst små og mellomstore bedrifter må hanskes med nå, men også større bedrifter med mange ansatte kan bli virkelig utsatt nå.

3
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan slå av lyset i Olje og energidepartementet. Der har vel lyset gått for lenge siden allerede, ta gjerne med Statsministerens kontor i samme slengen.

1

Vi trenger å øke utbygging av energi produksjon.
Strøm støtte vil i grunn bare føre til at dine skattepenger overføres til direktørene i energi selskapene.

Høye priser vil, i et normalt samfunn, føre til at aktører ser det er mulighet for å tjene penger, og så satse på utbygging. Men i et samfunn styrt av politikere uten kontakt med befolkningen, og byråkrater med tvilsomme agendaer, må man søke om løyve for den minste ting, og utbygging vil ikke skje.

Vi må finne oss i å bli fattige. Dette er deres strategi.
Les dere opp på hva World Economic Forum har planlagt for oss.
Det er akkurat denne politikken Støre, og hans regjering fører.

1

Vær litt mer opptatt av f.eks. de små familiebedriftene nå, som på små plasser faktisk greier å ansette noen i tillegg til egne familiemedlemmer (tenk om noen av disse professorene, statsrådene, byråkratene ble utfordret til å prøve å bli gründere som selvstendig næringsdrivende innen ett eller annet realistisk felt, og da som f.eks. enkeltmannsforetak. Tenk om utfordringen i tillegg innebar at vedkommende også skulle ha som mål å bli såpass suksessfull med sitt prosjekt at vedkommende greide å lønne om så var bare én ansatt f.eks. da i et distrikt med stor mangel på arbeidsplasser. Med alle de offentlige avgifter og byråkratiske hindre, konkurranseaspektet m.m., dette med å skape en arbeidsplass for seg selv og kanskje noen i tillegg, det har iallfall jeg hatt stor respekt for og beundring for de som faktisk lykkes. Ikke lett, bare å prøve...

F.eks. en baker kommer nok ikke til å bake ekstra og unødvendig mange kaker, og dermed sløse med strømmen, slik denne økonomiprofessoren frykter, altså sløsing i det private næringslivet, hvis noe nødhjelp skulle "innvilges" fra regjeringshold. Det er også det offentlige som i stor grad sløser med strømmen, start, som nevnt i ts, og se på det langstrakte landet og sløsingen bare med vegbelysning i relativt spredt befolkede områder der det går mest biler (som har eget lys som kjent), f.eks. på lange strekninger med riksvegbelysning i relativt lyse sommernetter. Dette er bare ett eksempel, men som er lett å iakta, for den/de som måtte ha interesse av å bivåne slik sløsing med el. (i offentlig regi, og som visse professorer "aldri" nevner, såvidt meg bekjent).

Og snart kommer Norges Bank med sitt bidrag for å hindre bl.a. strømsløsing og internasjonalt påført prisøkning, jo, sette opp renta til norske lånekunder. Genialt tenkt gitt.

1

...skummelt med alle disse "forskerene" og professorene som det er allt, allt for mye av for tiden.....

1

Lignende innlegg

Sukk - Dagsavisens sosialistiske visvas

En kan ikke annet enn å bli dønn matt av Sosialistene i Dagsavisen. Nå har Arbeiderpartiet makten i Oslo. Arbeiderpartiet har makten i Norge. De er ansvarlige for et oljefond på 12000+ milliarder. De...
Bilde

Et eget rom

17 000 studenter over hele landet står uten et sted å bo knappe tre uker før studiestart. Dermed blir de fritt vilt for selgers leiemarked.


Bilde www.dagsavisen.no
2
23 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
20 svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Al-Zawahri døde i 2020 og i 2022

Merkelig at han nå meldes død på nytt. Er dette nok et eksempel på fake news? Kanskje mannen har ni liv? Hvordan kan vi vite at han faktisk er død? TERROR CHIEF ‘DEAD’ Ayman al-Zawahiri ‘dead’ – Al-Qa...
Bilde

Al-Qaeda boss al-Zawahiri dies from asthma, reports claim

AL-QAEDA leader Ayman al-Zawahiri who took over after the death of Osama bin Laden has reportedly died in Afghanistan. Al-Zawahiri – sometimes dubbed Dr Death – last appeared in a video…


Bilde www.thesun.co.uk
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Med gjeld skal gjeld fordrives

Har man ikke bolig i Norge så kommer man til kort. For det er nøkkelen til å få gjeld. Og gjeld skal følge deg inn i pensjonist tilværelsen. Lykken er gjeld. Har du nok gjeld så har banken utfordring...
1
6 svar
Laster...