Politikk - Norsk

Grubles

En mulig løsning på strømkrisen

Hvis forbrukere i Norge kunne betale 1 kr pr. kWh uansett forbruk, ville det løse strømkrisen. Så hva er det politikerne ikke forstår?

 1. Hva med skatter og avgifter, nettleie, etc.?
  Svar: Fordelingen av krona til de berørte aktører er politikernes ansvar, og ikke noe folk flest bør bekymre seg om.

 2. Hva med forbruket, vil det ikke øke?
  Svar: Nei, 1 kr pr. kWh er dyrt nok.

 3. Hva med eksporten av strøm til utlandet?
  Svar: Eksportprisen følger selvsagt markedsprisen. Nødvendige restriksjoner for å unngå nye strømkriser, er politikernes ansvar.

 4. Eventuelt.
  Svar: Selvsagt vil mange ønske seg billigere strøm, men det vil lettere kunne føre til en ny strømkrise. Med tiden vil inflasjonen gjøre strømmen billigere, i takt med utviklingen. Påstanden er at det enkleste er det sikreste og mest forutsigelige.

Ut ifra en fastpris på strøm på 1 kr pr. kWh, kan så politikerne fordele bostøtte, skatter og avgifter mest mulig rettferdig. Fastprissystemet krever kun at politikerne tar de rette avgjørelsene.

https://www.ssb.no/energi-og-industri/energi/statistikk/elektrisitetspriser

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg er redd politikere (av i dag) ikke forstår en dritt av hva de holder på
De bare forteller til folk hva de har blitt fortalt

 • Strømpriser er vanligvis ikke noe problem - isolert
 • Drivstoffpriser = økte avgifter er ikke noe problem - isolert
 • Økte matvarepriser er ikke noe problem . isolert
 • Renteøkninger er som regel ikke noe problem - isolert

Men problemet nå er at alt kommer samtidig.
Og vi er vant med lave strømpriser og vår økonomi er basert på det.
Ute i Europa er de vant med høye strømpriser, og tilpasset seg med andre løsninger.
I Norge bør jo idiotene av noen politikere forstå forskjellen.
Hvis vi må regne med høye strømpriser, må vi få en mulighet til å tilpasse oss det.
Så enkelt er det.

Men nå får vi tredd alt over hue på en gang - og det blir litt for mye for "vanlige folk"

1

En del av løsningen må vel være å slutte å eksportere strøm. Vannmagasinene blir tappet hver dag ved at vi skal fungere som batteri for Europa. Når Tyskland har valgt et "grønt" strømkaos, skal Norge komme ilende til for å ta vekk akutt kraftmangel.
Det argumenteres med at vi importerer strøm. Dette er en ynkelig måte å forsvare utenlandskablene på, da importen bare er bagatellmessig i forhold til det som selges ut.

2

Ved strømmangel i enkelte landsdeler må i praksis regjeringen importere strøm til markedspris via utenlandskablene og sende til disse landsdeler. Innbyggerne i disse landsdeler skal selvsagt ikke betale for at regjeringen ikke har overholdt de nødvendige restriksjonene. Regjeringen blir på den måten selvassurandør ved en eventuell strømrasjonering.

1

1 kroner per kWh er ekstremt dyrt. Summen blir ca. 1,5 krone inkl. nettleie og avgifter. ALT for dyrt.

1

Mange fatter ikke konseptet med å betale 1 kr pr forbrukerenhet strøm. Til tross for at enhetsporto ble innført i Norge i 1855, kan det se ut til at tanken bak enhetsprismodellen i dag er forlatt.

1

Hva er det som gjør at Norge ikke kan kutte all eksport av strøm til utlandet øyeblikkelig, er det lover, avtaler eller behov og hva kan vi gjøre med det? Er det noen som vet og kan gi et forståelig svar?

1

Sannsynligvis en avtale våre ledere har undertegnet som forplikter oss å sette EU sine behov foran våre.

Slike ledere burde straffeforfølges.

2

Man har satset på markedsmekanismen som gjør at ved strømrasjonering i Norge vil markedsprisen bli høyere enn i utlandet, slik at ingen i Europa vil ønske å kjøpe strømmen vår. Det man ikke har tatt tilstrekkelig høyde for, er manglende overføringskapasitet, hvilket gjør at man må kjøpe den strømmen man kan få, selv om den er dyrere enn i Europa. Og det man ikke ser ut til å ha tatt i betraktning i det hele tatt, er muligheten for at strømmen kan bli like dyr i hele Europa samtidig, med utstrakt strømrasjonering som følge.

Når det gjelder hvem som har skylden for strømkrisen, vil CO2-fanatikere peke på Putin, men nedlegging av kraftverk, overgang til elbiler, forbud mot oljefyring, elektrifisering av sokkelen og andre hysteriske måter å drepe de grønne plantene og utrydde alt liv på Jorden på, gjør at det trolig er CO2-fanatikerne som har skylden. Jorden koker allerede, bare se på vulkanutbruddene på Island, og tenk så på CO2-fanatikerne som prøver å kjøle ned kloden ved å fjerne CO2-utslippene fra vulkanene, og som også ønsker å grave dem ned igjen. Og de har bare så vidt begynt, for de har selv sagt at nå haster det hvis vi skal «løse klimakrisen», altså endre Jordens periodiske globale oppvarming som finner sted med ca. 100 000 års mellomrom og som ender opp med en ny istid, hvor man for å unngå 1-2 km med is over Oslo vil måtte slippe ut CO2 til atmosfæren igjen. CO2-fanatikerne vil kunne gi oss ikke bare en strømkrise, men krise over hele linja, i den grad at vi alle vil ønske oss tilbake til de gode, gamle dagene hvor vi bare klagde litt over strømmen og været.

1

Lignende innlegg

Sukk - Dagsavisens sosialistiske visvas

En kan ikke annet enn å bli dønn matt av Sosialistene i Dagsavisen. Nå har Arbeiderpartiet makten i Oslo. Arbeiderpartiet har makten i Norge. De er ansvarlige for et oljefond på 12000+ milliarder. De...
Bilde

Et eget rom

17 000 studenter over hele landet står uten et sted å bo knappe tre uker før studiestart. Dermed blir de fritt vilt for selgers leiemarked.


Bilde www.dagsavisen.no
2
23 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
21 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
4 svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

Al-Zawahri døde i 2020 og i 2022

Merkelig at han nå meldes død på nytt. Er dette nok et eksempel på fake news? Kanskje mannen har ni liv? Hvordan kan vi vite at han faktisk er død? TERROR CHIEF ‘DEAD’ Ayman al-Zawahiri ‘dead’ – Al-Qa...
Bilde

Al-Qaeda boss al-Zawahiri dies from asthma, reports claim

AL-QAEDA leader Ayman al-Zawahiri who took over after the death of Osama bin Laden has reportedly died in Afghanistan. Al-Zawahiri – sometimes dubbed Dr Death – last appeared in a video…


Bilde www.thesun.co.uk
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Med gjeld skal gjeld fordrives

Har man ikke bolig i Norge så kommer man til kort. For det er nøkkelen til å få gjeld. Og gjeld skal følge deg inn i pensjonist tilværelsen. Lykken er gjeld. Har du nok gjeld så har banken utfordring...
1
6 svar
Laster...