Dette er den mest tafatte og tullete (for å si det mildt) regjering Norge noen gang har hatt. Men vi kunne ikke vente noe annet med Støre som statsminister.
Næringsminister sa i et intervju at de nå ville gjøre noe for bedrifter - for nå hadde de sett . . . . . . . . .
Hva pokker er det de ikke har skjønt tidligere som 99,99% av Norges befolkning har sett og skjønt siden før jul . . . . . . ?
Egentlig er det litt merkelig at vi (folket) som har innsatt denne udugelige regjering ikke kan avsette - gi dem sparken før 2025 . . . . . . .
Støre burde ikke ha samvittighet til å se seg selv i speilet - så udugelig er han.
Men han er, dessverre, for dum til å forstå det.

1

Støre er nå presset til å gjøre noe . . . . . .
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/regjeringen-%C3%B8ker-str%C3%B8mst%C3%B8tten-for-husstander-til-90-prosent-fra-1-september/ar-AA10p3lO?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=b3f93a53a23a484e992fc7760b99593a

Det er skremmende at vår statsminister må ha nesten et år for å skjønne som var åpenbart for de absolutt fleste i dette landet.
Men som Støre alltid sa - under forrige regjering

FOR lite ALTFOR sent, Støre . . . . . .
Du har vært og vil alltid være en klovn . . . . . .

1

Støre vil gi strømstøtte. -Symptombehandling.
Mulig jeg tar feil og ikke har fulgt med i timen, men er ikke norsk kraft blitt solgt ut til private aktører?
Hvis så er tilfelle så er de høye prisene en konsekvens av at disse aktørene selvfølgelig vil tjene penger på å selge strømmen utenlands.
Det regjeringen holder på med nå er å gi folk støtte for at private aktører kan fortsette sin fortjenestekarusell, hvilket er virkningsløs symptombehandling.

1

Denne strømstøtten vil ikke endre på det som er problemet, nemlig systemet, og kraftmangel. Skal vi spare på vannet, må prisen på det vannet som spares, være så høy, at ingen andre enn vi selv vil kjøpe den, og våre priser blir høyere enn i Europa. Dessuten har våre politikere uansvarlig, godkjent kontrakt-levesanser til kontinentet. Jeg tror vi med de høye prisene, er i ferd med å få en leksjon i "kraftmangel og pris", som vil stoppe kjeften på mange av dem som ikke tåler å se en kraftledning, eller legger seg i kjetting for en interessant biotop, utsikt eller det "helt spesielle naturområdet".

1

Nordmenn bør strengt tatt finne seg i å fryse til vinteren i solidaritet med tåpelig politikk som føres av europeiske ledere.

1

Høyre sa nå på fredag (8. august) nei til å hasteinnkalle Stortinget til et strømmøte. Nikolai Astrup (som har fire ganger så mye penger som Støre) sa at han ikke synes det var nødvendig. Dermed er det ikke flertall i Stortingets presidentskap for å innkalle til ekstraordinært Storting og alt er opp til regjeringen som da tar ansvar og innkaller til et møte mellom representanter for partiene. Altså Høyre forsøkte å forhindre at dette skulle skje! Høyre har heller ikke ingen egne forslag om hvordan strømmstøtten kunne innrettes annerledes men har kommet med forslag om noen øre mer eller en måned før, ingen ville ha merket noe forskjell. Men vi ville ha merket enorm forskjell om Frp og Høyre hadde fått det som de ville i 2013 da de gikk inn for at Norges vannkraft skulle selges ut av landet. Det ville gitt oss en strømpris på 10-15 kroner idag, og langt mindre inntekter til staten. I tillegg ville Høyre at det skulle bygges flere og kraftigere eksportkabler for strøm, disse mente Solberg at skulle bygges og styres av private. Markedet skulle styre eksporten og staten skulle ikke kunne regulere denne. Heldigvis fikk Høyre og Frp aldri flertall. På denne bakgrunn er det veldig merkelig å se at Høyre seiler såpass høyt under dagens krise, mulig det har noe med hukommelse å gjøre men jeg tror det har mer med det å bruke meningsmålinger til å protestere med. Høyre hadde neppe fått 28 - 29 prosent ved et valg. 90 øre 70 % fra oktober fra september, det er jo bare akkurat det samme som regjeringen vedtar. Solberg sier ingen ting nytt. Næringslivsstøtten er det derimot viktig å være nøye med. Koronastøtten til næringslivet ble i stor grad misbrukt og mange milliarder ble gitt som gave til foretak som ikke hadde behov for pengene. Solberg innrømmet selv at ordningen ble misbrukt men ville ikke gjøre noe med det. Høyres sponsorer skulle tross alt ha litt igjen for investeringen. Dette bør en ha i bakhodet når en hører Solberg sutre om de stakkars milliardærene som snart ikke har råd til privatfly en gang. Solberg har ikke levert et eneste originalt forslag siden hun tapte valget.

1

Dette bør ikke være vanskelig å begripe, han må jo selv ta initiativet til et slikt møte, som nødvendigvis blir et ekstraordinært møte for å komme nærmere en løsning av et problem de aller fleste er opptatt av.

1

Angela Merkel som den nye Willy Brant har klart å skape denne situasjonen i samarbeid med Putin. Går ut fra at AP kjenner til dette og det får de svi for. Hennes lefling med Putin er helt forkastelig.

1

Fallrettighetene i Norge ble gitt av eierne til staten for at vi skulle få billig energi for å bygge opp landet. Det som foregår nå er helt uhørt selv om det er gått over 100 år siden rettighetene ble avgitt. Dette er noe velferdsstaten er bygget på og noe "blårussen" nå ødelegger.

1

Få fingeren ut og gjør noe før det ødelegge for mye. Det spiller ingen rolle hvem som var med på galskapen. Dette må stoppes før konsekvensene blir for store.

1

Det grønne skiftet skjer ikke over natten og kjernekraft er en nødvendighet inntil vi får balansert ustabil med stabil kraftforsyning. Solcellepaneler eller vindkraft løser ikke problemet alene. Vi må ha noe som er stabilt og forutsigbart. Det blir eksperimentert med fusjonsenergi ref. ITER, men foreløpig bør vi satse må andre mer stabile energiformer før denne energiformen er en realitet.

1

Det er nettopp dette vi har gjort i Norge og det skal ikke andre få ødelegge på tross av idiotiske beslutninger i Tyskland og England. At vi har idiotiske og naive politikere her hjemme er en annen sak som må ryddes opp i.

1

Bygg ut nettet i Norge og ikke til EU. Er det noe kraft til overs så kan vi eksportere, men husk vi bor faktisk ganske langt mot nord og det blir kalt om vinteren. Ser ut til at ved og oljefyring blir aktuelt igjen på tross av ønskene til de gale grønne.

1

Og til slutt, vi må ikke importere kraft uansett hva "blårussen" hevder om vi har nok vann i magasinene. Det var derfor de ble laget ikke for å bli misbrukt.

1
Laster...