Politikk - Norsk

erdetslik

Svenskene betaler ca 20 øre for strømmen i dag . . . . .

Svenskene betaler ca 20 øre for kWh i dag - strøm som de kjøper billig i Nord-Norge og overfører via kabel til Sør-Sverige.
Og vi i Sør-Norge må betale kr. 3,- - 4,50,- for kWh - og så vil ikke Staten gi tilbake fortjenesten til "vanlig folk" i form av strømstøtte.
Det norske folk har betalt utbygging av vannkraft, innvesteringer i strømkabler og så skal vi ikke få tilbake gevinsten når vannet vårt selges dyrt til både utlandet og oss selv.
Det er jo brudd på alt som heter normale forretningsprinsipper.

1
5 svar

Det viktigste er at norsk industri ikke får tilgang på billig strøm. Det vil føre til lavere priser, flere ansatte, og overskudd.

1

Svensker flest betaler mye mer for strømmen enn det.
Sverige er inndelt i 4 strømsoner og har mye av den samme problematikken som oss med at de to nordligste sonene har overskudd på kraft og lave priser.
Men i de to sydligste sonene i Sverige betaler de mye mer og det er i de to sonene nesten alle svensker bor.
Bare for å vise hvor på trynet ditt innlegg er, så var gjennomsnittsprisene i sone 3 i Sverige (med bl a Stockholm og Gøteborg) NOK 2,43 per kWh den dagen du omtaler.
I sone 4, som er Syd-Sverige med bl a Helsingborg, Malmø , Væxjø, Kalmar og Karlskrona, var gjennomsnittsprisen den dagen du omtaler NOK 4,24 per kWh.
Gjennomsnittsprisene på Østlandet var den dagen 2,75 per kWh og på Sørlandet var den 4,03 per kWh.

1

Svenskene har alltid vært smartere enn oss når det gjelder å tilpasse seg. Vi har f.eks. fornybaravtalen, der hvert land totalt skulle dele belastningen likt med en avgift, selv om Sverige har dobbelt så mange innbyggere. Det fungerte fint for svenskene, som har brukt majoriteten av millionene på sine vindmøller, fornybar og effektivisering.
De opererer med egne åpningstider, priser og utvalg for næringslivet nært norskegrensen, mens vi holder det stengt og dyrt.
At de nå skviser mest mulig ut av en ren gavepakke, der energitransporten via Sverige i realiteten prises med flere hundre prosent, bør ikke forbause noen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...