Det viktigste er at norsk industri ikke får tilgang på billig strøm. Det vil føre til lavere priser, flere ansatte, og overskudd.

1

Svensker flest betaler mye mer for strømmen enn det.
Sverige er inndelt i 4 strømsoner og har mye av den samme problematikken som oss med at de to nordligste sonene har overskudd på kraft og lave priser.
Men i de to sydligste sonene i Sverige betaler de mye mer og det er i de to sonene nesten alle svensker bor.
Bare for å vise hvor på trynet ditt innlegg er, så var gjennomsnittsprisene i sone 3 i Sverige (med bl a Stockholm og Gøteborg) NOK 2,43 per kWh den dagen du omtaler.
I sone 4, som er Syd-Sverige med bl a Helsingborg, Malmø , Væxjø, Kalmar og Karlskrona, var gjennomsnittsprisen den dagen du omtaler NOK 4,24 per kWh.
Gjennomsnittsprisene på Østlandet var den dagen 2,75 per kWh og på Sørlandet var den 4,03 per kWh.

1

Svenskene har alltid vært smartere enn oss når det gjelder å tilpasse seg. Vi har f.eks. fornybaravtalen, der hvert land totalt skulle dele belastningen likt med en avgift, selv om Sverige har dobbelt så mange innbyggere. Det fungerte fint for svenskene, som har brukt majoriteten av millionene på sine vindmøller, fornybar og effektivisering.
De opererer med egne åpningstider, priser og utvalg for næringslivet nært norskegrensen, mens vi holder det stengt og dyrt.
At de nå skviser mest mulig ut av en ren gavepakke, der energitransporten via Sverige i realiteten prises med flere hundre prosent, bør ikke forbause noen.

1
Laster...