En kombinasjon av:
Ressursmangel, fordi vi tror vi ikke trenger mer ressurser. Til tross for at alle ledere ønsker vekst.
Miljøaktivister har tatt over, de vil legge ned alt, og la folk sulte og fryse.
Trykking av penger. Under pandemien gjorde regjeringer verden over det de kunne for å holde økonomien gående.
Innvandring. Vi blir flere som skal bo her, og de trenger også et sted å bo, mat og energi.
EU har lagt ned sine egne kraftverk så de kan kjøpe gass fra en av Europas siste diktatorer. Hva kan gå galt med det?

Hvis vi ser hva som er felles her, så er det dårlige ledere. Vi har aldri hatt dårligere ledere i vesten. De ser ikke lenger ut til å klare, eller ønske å løse problemer for plebeiene.

3

Historisk sett er det vel ikke spesielt høy rente nå. Heller ikke om den skulle øke 2-3 prosent til.
Hvordan var det f. eks for 30 år siden, 40 år siden?
Det er vel heller sånn at renta har vært veldig lav noen år.
Men bor man i en stor lånefinansiert leilighet uten pipeløp, og i tillegg sitter på en belånt hytte med innlagt vann og varmekabler, kan det nok merkes. 2 biler har man kanskje også og 2 motebevisste barn i voksealder. Topsy, labradoren, skal også ha mat, mye mat. For ikke å snakke om utgiftene til fotballskole, sangtimer, frisører og samlivsteraput. Jauda, trange tider.

2

Vi har hatt lav rente i alt for mange år nå.
Folk har lagt seg til alt for usunne vaner. Usunn både for seg selv, og for planeten.

Man skal gjøre seg fortjent til det man eier, og det man nyter.

1

Det er ressursmangel vi har . Ikke det at vi har for mye penger blant folk. Men krigen skal finansieres . Da må folk betale mer.

1

Jo, nå har man fått et konkret eksempel på "press". I NRKs Nyhetsmorgen kunne vi høre om at Frelsesarméen i Harstad gikk tom for matposer forleden. Tomt på kjølelageret. Snart må vel alle slike steder og matbutikker begynne å tilby halvfrosne matvarer kanskje... De har ikke råd til kjølediskene og fryselagrene sine. Myndighetene kommer med tiltak kl 10. Det blir vel noen gjerrige greier sikkert, lån sikkert. Den norske stat er jo så fattig visstnok...

En oppsummering man hørte en "forståsegpåer" kom med, nevnte at renserier har problemer med dyr strøm. Jeg ville heller trukket fram de som produserer mat og selger mat, nærbutikker varsler nå konkurs ved nyttårstider, de greier ikke strømutgiftene for å bevare sunne matprodukter som er nedfrosset f.eks. Alvorlig.

1

Gjeld er umoralsk, og lav rente gjør at folk tar opp store unødvendige lån for å feste, reise, og kjøpe seg ting de ikke har gjort seg fortjent til.
Lave renter gjør boligene ekstra dyre, siden alle låner så mye.

Slutt syte, slutt å kjøpe ting, jobb overtid, betal ned lånet, gi banken fingeren.

1

Der gjelder å bruke penger effektivt. Folk med behov bør få lån. Men i dag er det de med eiendom som får de beste lånemulighetene.
NÅ ER DET KRIGSØKONOMI.
Nå fyker rentene opp. Stakkars nylånere.

1

Jeg er så gammel at jeg husker hvordan folk flest neglisjert regjeringen og Norges bank opprop om å ikke låne mer penger på slutten av 80 tallet og begynnelsen av 90 tallet. Folk lånte penger med renter på 15 - 20 %.
Pengene skal brukes på krig og import av nødvendig varer. Hytter, bil , bolig må komme i annen rekke.
Det er lite ressurser i forhold til bruk i vesten.

1

Nei. Renta er ikke høy. Likevel får folk og bedrifter panikk. Dette er et tegn på et samfunn som er for vant til gratis kreditt.

1

Her er nok en økonom med et forslag (tidligere Norges Bank-ansatt riktignok, men nå ute av bobla der i betongmastodonten, og glimter til med en ørliten advarsel vel, til sin tidligere arbeidsgiver..). Men også han tar feil på iallfall ett punkt her på slutten av linken, mener nå jeg. For strømprisene (les; strøm-"inflasjonen") går nok dessverre ikke merkbart ned om folk bruker, som han foreslår riktignok litt generelt, 10-20 % mindre strøm :).. Hadde det vært så vel, så hadde vi vel allerede merket det her i Sør-Norge, hvor den ene etter den andre er fremme i media og forteller oss hvor flinke de nå er til å prøve å bruke mindre strøm privat. (Ja, en fjasete ungdom som ble intervjuet, skrøt av at nå for tida så hadde han sågar begynt å slå av lyset når han la seg til for å sove...). Du verden, slikt gir håp for framtida gitt.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/gEWXKA/sjefoekonom-etterlyser-corona-pressekonferanser-om-renten?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

1

Endelig, Etter flere unødvendige renteøkninger (om ikke NB har en annen agenda), så er det, heldigvis, flere økonomer ("eksperter" som media liker å kalle dem) som står fram - og (forsiktig) NB å besinne med nye renteøkninger = fordi prisveksten er (som jeg har sagt siden før første renteøkning) importert. Og man behøver ikke være "ekspert"-økonom for å forstå det. Det forstår alle som ser det hele bildet også uten å være økonom. Dette er bare skremmende . . . . . . .
HAHAHAHAHAHA har han virkelig begynt å skru av lyset når han skal sove . . . . . . .
Da er det ganske mye å gå på . . . . . .
Strømprisene går ikke ned om forbruket går ned. Det offentlige tjener grovt med penger nå, Det må politisk vilje og handlekraft for å få ned strømprisene.

1
Laster...