"Finansavisen skriver at Røkkes nye formuesskatt ville blitt 360 millioner kroner, grunnet en 45 prosents økning i verdi hos Aker og at verdsettelsesrabatten reduseres med ti prosent. For å betale formue- og utbytteskatten måtte Røkke ha tatt ut 612 millioner kroner, skriver de."
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/asker-fikk-over-130-millioner-i-formueskatt-fra-r%C3%B8kke-dette-sier-ordf%C3%B8reren-om-exiten/ar-AA11JEuU?ocid=msedgntp&cvid=a3991e35a1b64159a819668a3bc2f1a7

Da er det forståelig at han flytter, og sparer selskapene for 612 millioner.
Mye var det Tajik prøvde å spare i skatt på pendlerboligen . . . . ?

3

Har veldig stor respekt for Røkke og hva han har fått til , alle ære til han .

Er det noen som virkelig burde hvert taus i denne sammenhengen så er Hadia Tajik , at det går det an å bli så d..

Dette sier Hadia Tajik til Nettavisen: "– Jeg må innrømme at denne nyheten overrasket meg. Kjell Inge Røkke er Norges rikeste mann, og annonserer nå at han er ferdig som bidragsyter til det norske fellesskapet. Et fellesskap og et samfunn som har bidratt med sitt til Røkkes karriere og formue".
Litt artig at Hadia Tajik, den unge vestlandsdamen, som ble tatt i et forsøk på å unndra seg skatt på pendlerboliger uttaler seg på denne måten.

Bør absolutt ha med deg i tankene rundt AP - at det er et parti tuftet på bolsjevikenes ideer om hvordan samfunnet skal fungere = "Bolsjevikene, med Lenin i spissen,
slike "overtramp" som Tajik nå har begått mindre viktig - ideologien og makt er det viktigste for fremdeles å være i ELITEN hvor MAKTEN med LØGN og FALSKHET RÅDER .DE UTNYTTER / SVINDLER ALLE GODENE DE HAR GITT SEG SELV MED VÅRE SKATTEPENGER ( pendlerboliger hvor AP har de fleste tog mest graverende tilfellende , reisereninger , stortinget har med AP i spissen bevilget seg selv høyere lønn , dobbelt med feriepenger .

3

Jeg ser også "stasministeren" vil ha et ord med i laget og rike som flykter pga skatt.
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/st%C3%B8re-om-rike-som-flytter-for-%C3%A5-spare-skatt-ugreit/ar-AA11LLhA?ocid=msedgntp&cvid=9a7c2b8c886f45c1901d2d1770df0320
"å flytte til utlandet for å slippe skatt i Norge mener jeg at er ugreit, sier statsministeren"
Og da var det vel ugreit av Gro Harlem Brundtland å flytte til Frankrike for å slippe skatt - og tillegg ville hun ha hofteoperasjoner som hun ikke hadde krav på ved å flytte til utandet.
De er ikke lite frekke disse AP-folkene . . . . . .

3

Det er med undring jeg leser denne tråden. Det er ikke lett å forstå den uforbeholdne forståelsen fra vanlige folk for at landets superrike synes formuesskatt er noe dritt. De klager jo på at det er dyrt å være søkkrike!

Ei heller er det lett å forstå den unisone aksepten av høyresidens heltefortelling av de superrike kapitalistene som kan fremstilles slik: De vellykkede kapitalistene er heltene som beveger samfunnet. De er supersmarte og hardtarbeidende entrepenører som er helt nødvendige for å skape og utvikle et sunt næringsliv. Derfor er det uklokt og direkte samfunnsskadelig å beskatte deres private formuer. Det vil redusere "såkornet" som næringslivet trenger for å blomstre og gi oss alle velferd.

Sannheten er at disse vellykkede kapitalistene er spesielt gode på å investere i bedrifter som har produkter/tjenester markedet vil etterspørre og dermed gi gode inntekter til bedriftene som kapitalisten så henter ut i form av utbytte eller gevinst på å selge aksjene til nye eiere. Det er de ansattes kunnskap og arbeidsinnsats som skaper disse verdiene. Kapitalisten gjør ikke annet enn å pumpe penger inn i bedriften mot en forventning om å få mye mer tilbake. Merk at det er selve hensikten med å investere i og eie en bedrift at man skal få dens overskudd som utbytte. Kapitalister gjør en investering - dette er ren egeninteresse og slett ikke noen filantropisk handling. Påstanden om at man pålegger bedriftseiere å svekke bedriftene med å ta ut utbytte for å betale skatt er sprøyt og pølsevev. Det utbyttet hadde blitt utbetalt uansett skatt eller ikke skatt. Eneste forskjellen om formuesskatten ble tatt vekk er at søkkrike hadde blitt enda rikere og samfunnet ville fått mindre til å drive skoler, sykehus etc.

I mange tilfeller er det nødvendig for bedrifter å skaffe egenkapital til å utvikle virksomheten. Kapital er ofte en nødvendig innsatsfaktor for å lykkes i markedet. Det er derfor langt fra bare negativt med privat investeringskapital og kapitalister med god nese for hvilke virksomheter som vil klare seg godt. Kapitalistene har en viktig rolle i næringslivet.

Utviklingen de senere tiårene viser en foruroligende økning i ulikhet. De superrike kapitalistene tar en stadig økende andel av næringslivets verdiskaping. Det er en meget samfunnsskadelig utvikling av en rekke årsaker jeg ikke går inn på.

Det er spesielt i dette lyset det er så vanskelig å forstå høyresidens beunding for de superrike og ønsket om å gjøre det billigere å være søkkrike med å la de slippe en skatt på formuene sine. Det er noe med balansen og rimeligheten som skurrer for meg når folk med tusenvis av millioner på bok klager over at de må betale skatt.

3

"Et fellesskap og et samfunn som har bidratt med sitt til Røkkes karriere og formue"."
AS Norge har 12.000 mrd. på bok. Er politikerne helt nedsnødd?

2

Tror vel at Sveits har mer DEMOKRATI enn det norske partikraturet kan oppvise. Der blir viktige spørsmål lagt ut til folkeavstemming. Mener at Røkke ble "jagd" ut av Norge, skulle kanskje ha vært "Hadia" som ble "jagd" ut :-)

2

For Røkke står det om 500 millioner (som ham kan investere i nye arbeidsplasser).
Røkke er neppe interessert i "svi av" 500 millioner til privat forbruk.
Og da tenker jeg: Hva gir mest velferd 500 millioner i skatt eller 500 millioner i nye arbeidsplasser ?
500 millioner i ny industri og nye arbeidsplasser vil over tid gi langt bedre velferd og mer "normale" skatteinntekter til Staten når bedriftene går med overskudd.

2

Er dette en vits? Hadjik kritiserer faktisk Røkke for og ikke støtte samfunnet???

Er det bare jeg som ser idiotien og ironien i det?

Dama har med forakt prøvd å lure det Norske skattesystem i flere år!!!

Røkke sier på lovlig vis sier at nok er nok.

Da skal Hadjik(Har brudt skattelover, Har fortsatt ikke ordentlig forklart seg) kritisere en av Norske største Arbeidskraftsbyggere for og "stjele" Norske skattekroner.

Tror Hadjik burde roe seg ned, dette blir bare for dumt.
Er nok smartere at noen i partiet som ikke er skattekriminelle kommenterer her.

2

Skjønner godt at Røkke flytter og det er tegn nr.1 på at norsk skattepolitikk er helt galt.
💥Les Røkkes eget brev på nett der han begrunner flyttingen. Han bodde 21 år i Seatle/Usa og var fisker. Han flyttet tilbake til Norge men betaler svimlende mye kr i skatt og formuesskatt. Norske rasjonelle politikere og velgere må skjønne at det lønner seg å flytte fra Norge. Dette går bare ut over Norge selv.
Helt utrolig å høre Røre-Støre snakke om Røkke-som flyktning til Sveits. Røkke vil ikke bidra osv. 🙈 Det er norske rare AP-holdninger.

2

Norges rikeste -> Staten med sine 12.104.000 millioner "på bok".

1

Skal med en gang innrømme at dette har jeg lite greie på.
Men om jeg forstår rett så er ikke det Røkke og hans like sparer på inntektsskatt eller formueskatt det største "problemet".
Bekymringen er vel at han om 5 år kan realisere sine mange aksjer i norske bedrifter uten å bidra med noe til "fellesskapet Norge." F. eks selge sine aksjer i Aker, som staten gikk inn med flere mrd. for å reddet, til en kineser. Eller er jeg på feil jorde?
Regner med at noen av allviterne her inne har fasiten på dette også. Prisverdig om det lar seg forklare uten alt for mange negative adjektiver.

1

Jeg begynner å lure på om Lørenskogsaken (Tom Hagen saken) egentlig handler om skatteflukt også. TH overførte mye kr til motpart i Bitcoin. Kanskje var det for å sende pengene sine ut av Norge? Røkke har snakket om kryptovaluta også. Myndigheter i Sveits snakker i media om Røkke/Sveits/ betale skatt via Bitcoin. 🤡

1

Det er mange milliardærer med bakgrunn i Norge. Faren for Røkke og dem er at staten ikke vil gi dem goder lengre. Andre vil bli gitt arbeid enn Aker. RIMI Hagen har tatt ut store deler av sin formue men kontrollerer Orkla og andre selskaper og finansierer borgerlige partier. Det er en utfordring for staten. Men disse byråkratene kan være en pest og en plage for folk flest også. Men gode å ha når krybben er tom og en trenger støtte fra NAV.
Finnes ikke en enkel løsning her. Det hele er en balansegang.
Flytt gjerne Røkke men kom ikke å be om hjelp når det butter!

1

Røkke er en råtass. Han la grunnlaget for sin formue i USA, med det samme hensynsløse pågangsmot, som har preget fyren i alle år, til stor samfunnsmessig og økonomisk suksess. Gode strategiske valg, riktig partifarge når det har passet, og han har kjøpt de beste hodene.
Oppskriften på en oppkomling som vil bli milliarder.
Våre politikere har bare seg sjøl å takke, når folk som Røkke flytter ut, på grunn av noe som kan minne om en fanatisk motvilje til driftige folk, som tjener landet med arbeidsplasser og framdrift.
Jeg mener vi har for mange rike pengeflyttere, og for få rike mennesker i dette landet, med ambisjoner om å investere og bygge landet. Det kan straffe seg, når det nå blir "mindre penger å flytte".

1

Stakkars Røkke som ikke har råd til å bo i Norge, jeg er vist rikere en han for jeg har råd til å bo her.

1

Støre sier at Norge er blant de beste land å drive næringsvirksomhet i - og det er nok riktig, men hvilken type næringsvirksomhet. "Grunnverdiene" i et samfunn skapes innen primær- og sekundærnæring = råvarer og produksjon. Det er der de virkelige verdiene skapes.
"Milliardærlista" for Norge er svært interessant å lese:
Av 41 milliardærer med formue over 7,4 milliarder (2021) er "bransjefordeling" slik:
Eiendom 12 / 41
Finans 11 / 41
Reiseliv 5 / 41
Industri 4 / 41
Sjømat 3 / 41
Handel 3 / 41 (Rema Reitan, Joh. Johannson, Jørgen Dahl)
Shipping 2 / 41
Olje/energi 1 / 41 (Røkke)
Mer enn halvparten av milliardærene (23 / 41) driver innen eiendom og finans, som for det meste består av å bytte papirverdier = pris- / verdivekst.
Hotell og reiseliv finnes 5 deriblant Stordalen
Sjømat (oppdrett) 3
Handel finnes det bare 3
Olje og energi er det kun 1 = Røkke.
Og det må da bety at det er kun Røkke som er et norsk selskap innen oljeutvinning på sokkelen - og egentlig litt merkelig at det ikke er milliardærer innen service og tjenester til oljeindustrien.
De 4 innen industri er Stein Erik Hagen (Rimi-Hagen) innen produksjon av matvarer;
Tore Lærdal gjennom Laerdal Medical er en betydelig internasjonal leverandør av opplærings- og behandlingsutstyr for livreddende førstehjelp og pasientsikkerhet,
Fred. Olsen nå også stor innen fornybar energi = vindturbiner + mye annet og fjerde mann innen Industri er Haakon Lorentsen med den meste av drift i Brasil.
Og dette viser vel at det er enkelt å drive innen bransjer med "naturlig" verdivekst framfor å drive industrivirksomhet = foredling av råvarer.
Og det må vel være en grunn til det.

1
Laster...