Politikk - Norsk

lindex

Høyre har skjult nestleder Tina Brus mulige skattesvik

I norsk politikks store føljetong om folkevalgte som har urettmessig fordel av goder som følge av plass på Stortinget og dessuten utfører skattesvik har vi idag kommet til Høyres nestleder Tina Bru. Tina Bru har siden cirka 2017 bodd i en leilighet på Frogner sammen med mann og barn. Staten har betalt husleien på 40.999,- i måneden. Samtidig har Bru bygd hus i Stavanger. Som bolig har Bru oppgitt at hun sammen med sin mann, sitt barn og sine to foreldre har bodd i en toromsleilighet i Stavanger. Hun påstår altså at familien med fire voksne og et barn har bodd sammen på et soverom. Det at Tina Bru har latt som om hun har bodd i leiligheten i Stavanger har gjort at hun har fått fradrag for bostøtte som om det er pendlerutgifter. I tillegg til dette har hun forsøkt å få utgiftene for bygging av det nye huset refundert av Stortinget som ekstra boutgifter.
I utgangspunktet ligner denne saken mye på sakene til tre andre partinestledere og ledere Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Hadija Tajik (AP), Kjell Ingolf Ropstad (KrF). Forskjellen er at mens SV, Ap og KrF lot sine politikere stå alene fram med sine saker åpent og ærlig har Høyre i stedet valgt å skjule sin nestleders sannsynlige lovbrudd. I stedet for å legge alle kort på bordet flankerer nå heller partileder Erna Solberg Tina Bru i et angrep på media og skatteetaten. Tina Bru mener at Skatteetaten har godkjent hennes kreative måte å utnytte stortingsrepresentantenes generøse system av tilleggsgoder på. Men hun legger ikke fram noen form for dokumentasjon som underbygger dette bortsett fra et lite utsnitt av et brev fra skatteetaten på 27 sider. Dette brevet er også et svar basert kun på de opplysninger Tina Bru selv har oppgitt til Skatteetaten.
I denne saken kan det se ut som om Høyre har en helt annen praksis i forhold til å skjule egne toppers mulige feiltrinn enn de andre partiene. Både Ropstad og Tajik gikk av som følge av sine skatte/pendler-saker. De var begge utsatt for skikkelig hardkjør i media. Hvis Tina Brus sak hadde blitt kjent samtidig som Tajiks og Ropstads er det sannsynlig at presset mot dem hadde blitt mindre.
Er dette grunnen til at Erna Solberg valgte å skjule sin nestleders mulige lovbrudd - et politisk spill for å ødelegge framtredende politikere i andre partiers karrierer?
Særlig redaktøren i Kapital Trygve Hegnar var svært hard i sine angrep på Tajik mens Hegnar nå helt later som om Brus sak ikke finnes.
Var det fordi Tajik har pakistansk familiebakgrunn at hun ble tatt så hardt i media mens Tina Bru slipper unna for det samme? Eller er noen medier litt vel lojale mot høyresiden?

1
14 svar

Sannheten kommer for en dag. Stortinget forventer at alle andre skal følge reglene så bør de jaggu gjøre det selv

Bare å legge seg flat å be om unnskyldning

2

Tja, det begynte vel med Ropstad's gutterom- adresse.
så kom Hadia Tajik som ble tatt for pendlerbolig bedrageri - med fiktiv leiekontrakt uten å betale en krone i husleie.
Torgeir Knag Fylkesnes ble utbasunert noe senere.
Og nå kommer Tina Bru - hun har betalt noe over kr. 4.000 i husleie hver måned og da fra 2013 - mye har skjedd på 9 år.
Og da mangler vi ganske mange navn. Om Høyre bevisst har skjult saken til Tina Bru er vel en påstand tatt ut fra det blå. Det er mange navn som fremdeles skjules i så fall

2

"Var det fordi Tajik har pakistansk familiebakgrunn at hun ble tatt så hardt i media mens Tina Bru slipper unna for det samme? Eller er noen medier litt vel lojale mot høyresiden?"
Vel, du må få tro hva du vil om det . . . . . .
Skal jeg da forstå det slik at du trekke inn rasisme-kortet her ?
Ropstad var vel den som fikk størst medfart i media, men har er pakistansk, tror jeg
Nei det var nok heller det at Tajik er så utrolig kritisk til alle som ikke vil bidra til velferd og fellesskap - vil jeg tro. Og fordi nektet så hardnakket at hun ble stående så lenge med buksa på knærne i gjørma at hun mått bli sykmeldt etterpå.
Nå vet ikke jeg hvilke medier du mener er lojale mot høyre-siden - defleste mener det kun er resett,no - de fleste andre anses vel som venstresidens aviser . . . . . . .

2

Problemet er at vi har en gjeng politikere som er villig til å operere i 'gråsonen' for å berike seg selv. Sånne folk bør og skal ikke lede noe som helst, minst av alt et land

Jeg tenker alle som blir 'tatt' bør gjøre opp for seg. Legge seg flat. Be om unnskyldning.

2

Jeg vil ikke ha ledere som misbruker et system som vi plebeier må følge til punkt og prikke, og risikerer strenge straffer, selv når systemet gjør feil.

Sosialisme er for de rike.

2

Jeg er overbevist om at høyresiden er langt mer ivrig og dyktige på å utnytte snusk til å ramme integriteten til politiske motstandere enn det venstresiden er.

Dette sier jeg på basis av mange års inntrykk av at mediestormen og opposisjonens rop om hoderulling som regel er vesentlig mer intens og langvarig når en sentral politiker fra venstresiden har tråkket feil enn det er den andre veien. Jeg synes lite om slik kynisme. Høyre og de andre borgerlige partiene burde holde seg til å vinne velgernes gunst på basis av politikken de står for og avstå fra sine forsøk på karakterdrap av politiske motstandere så snart de har noe kritikkverdig å feste på vedkommende.

Det bør kun være opp til de organer som har gitt vedkommende tillit og/eller påtalemyndigheten om snusket skal få strafferesslige eller andre konskevenser for vedkommende. Den politiske opposisjonen har intet med hvem posisjonspartiene velger å ha tillit til.

Kort sagt bør den politiske debatten utelukkende handle om politikk og ikke hvilket snusk den og den måtte ha på sin kappe.

1

Ingen har 40999 kr i husleie i måneden. Dette lukter svindel og hvitvasking.

1

Det er nok heller slik at det er noen i skattevesenet som skal finne seg noe annet å gjøre. Nok nå.
De tror de står over Stortinget. Noen må få de ned og sparke dem ut av kontoret.
Jeg stemte rød grønt men jeg vil ikke ha denne klappjakten som smålige skattejagende idioter bedriver.

1

Tina Bru har blitt gjenstand for stor "oppmerksomhet" i avisene - mens Torgeir Knag Fylkesnes f.eks. så vidt har blitt nevnt. Mens derimot Tajik fikk også gjennomgå.
Tajik hadde en fals bolig hvor hun ikke betalte husleie "hjemme" = skattesvindel.
Tina Bru bodde i en tomannsbolig - og var av den grunn kvalifisert til pendlerbolig.
Så solgte de den og kjøpte tomt for å bygge hus. Mens de bygde var deres adresse i en to-roms leilighet i Stavanger. Jeg kan ikke se svindelforsøket her.
Svindelforsøket må være at de bygde hus mens de hadde pendlerbolig og bodde hos foreldrene de gangene de var på hjemlige trakter . . . . . .

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...