Politikk - Norsk

skuterud

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. Men også andre europeiske land. Så det er hit grådigheten har tatt oss? Vi har tappet ned for og tjene mest mulig, uten tanke på fremtiden. Og når fremtiden banker på døren er våre vannreserver tomme. Utrolig kort tenkt, men i tråd med mye annet rart våre politikere er i stand til og gjøre. Utbytte festen kan med andre ord bli utrolig kostbar for oss alle.

2
12 svar

Dette er en systemfeil. Det liberale strømmarkedet har havarert og EU setter det til side.
Idiotien er at norske politikere enda ikke har skjønt det.
Det er bare å si opp ACER.
Sørg for å bygge ut kraftnettet fort. Bygge ut vindkraft til havs og til lands.
Men det må være Norsk kontroll på norsk kraft.
Det liberale kraftmarkedet må være et tilbakelagt stadium.

Både Ap og Høyre har gjort denne feilen. Den må korrigeres.

2

Formodentlig har man både i fylker og kommuner ansatt økonomer til å styre kraftverkene. Mennesker som er ensidig opptatt av kortsiktig profitt.
Larvik solgte i sin tid aksjene sine i lokale kraftverk og gamblet fortjenesten på børs. For å si det enkelt, de tapte. Krise selvfølgelig, økt eiendomsskatt trolig og i seng kl. 17:00 for Gudrun på Furuheim.

1

Vi skal ikke legge skylden ensidig på politikerne. Kraftbransjen har mye av ansvaret for at vi har så lav magasinfylling for tiden. De har utnyttet et lukrativt eksportmarked til å tømme magasinene "ned på felgen" enda de viste i fjor at det var relativt tørt og at i sist vinter var det uvanlig lite snø i fjellet - noe som betød at magasinene ville ikke fylles vesentlig denne sommeren uten uvanlig mye regn. Hadde kraftbransjen tatt skriften på veggen på alvor og holdt igjen eksporten i fjor og denne vinteren ville vi vært i en langt bedre posisjon i dag.

Politikerne kan ansvarliggjøres for at kraftomsetningen ikke var underlagt strengere beredskapshensyn, men de forestilte seg vel aldri at bransjen skulle opptre så uansvarlig som de gjorde. Politikerne har i alle fall tatt lærdommen. Nå kommer nye retningslinjer som gjør at bransjen blir regulert strengere.

1

Korttenkt, eller de tjener på en situasjon som er skadelig for resten av samfunnet?

Hva slags internasjonale toppjobber tror dere de vil gi våre topp-politikere for dette sviket?

Ikke glem hva de har tatt fra oss.

1

Vi har nå den mest handlingslamma politikken siden krigen. Det enkleste de kunne gjøre var å bestmme en minste fyllingsgrad i magasinene, For eksempel 10 % under normalen, for hvert kraftområde. All eksport fra kraftområde kunne bli forbudt med lavere fyllingsgrad. Pluss andre tiltak for å innføre strøm fra andre områder. Dette ville også ha direkte innirkning i form av lavere pris.
Men politikerne har bestemt: Vi skal være underlagt en EU-imperialisme.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
1
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...