Politikk - Norsk

erdetslik

44 milliarder i strømstøtte

Jeg vet ikke om Aasland skryter eller bare konstaterer at strømstøtten vil bli
ca 44 milliarder i 2022. Men, allikevel, vil mange "vanlige folk" = som stemte på AP gå en svart jul i møte. Noe denne regjeringen med total mangel på handlekraft gir totalt blaffen i.
Spørsmålet er jo hva som er værst = å fryse i hjel, sulte i hjel eller ha noe mer CO2 i lufta ?
Men det Aasland unnlater å fortelle i alle anledninger er hvor my Staten drar inn på de høye strømpriser og gass- og oljepriser,
I denne sammenhengen er nok 44 milliarder svært bagatellmessig.
"Vanlige folk" har langt større verdi enn disse smuler regjeringen drysser ut til de fattige.

"https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/str%C3%B8mst%C3%B8tte-vil-koste-44-milliarder-kroner-i-%C3%A5r/ar-AA11Zpfp?ocid=msedgntp&cvid=e6d91f3248424b128c0005667614439f"
I går sa Vedum at han ikke trodde folk var så dumme at de ville sløse med strømmen selv om folk kunne tjene penger på strømmen perioder i går. Men nå er Aasland redd for sløsing om det innføres lav fastpris.

I hele vår og sommer har regjeringen forsøkt å innbille oss at norsk økonomi er overopphetet, så vi behøver renteøkninger. Nå sier Aasland at han ser TEGN til overoppheting . . . . . . . .
Vet de egentlig hva dem ser og ikke ser . . . . . . .

Bilde

Strømstøtte vil koste 44 milliarder kroner i år

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) forbereder Norge på en tøff høst. Han mener at et bare er tre tiltak som monner for å løse strømkrisen.


Bilde www.msn.com
1
10 svar

Dette er en kunstig prisfastsettelse for å holde grippene fra EU ute fra å ta sin del av strømmarkedet. Dette er et farlig liberalt system som av avslørt sin svakhet.
Det går lett an å le seg skakk av Erna Solberg og Ztøre som har kommet slik opp i stry.
Men det er lite å le av når vi kommer til februar og vinteren kan sette skikkelig inn og temperaturen kan komme ned mot de 20 minus.
Det er selvsagt en oppheting i Norge. Folk må låne penger til strømregningen . Men jeg har sett nok av norske bobiler og store norske flak av biler til å se rikdommen som norske husholdninger tror de besitter.

Det er noe med å skjønne at man ikke får de pengene til gode som man fikk tidligere. DA går man bare å refinansierer. Og Vedum bruker statens kredittkort og løser inn misligholdte boliglån !! ?

Selvsagt er det ingen som tror på at det er oppblåste verdier i Norge. Vi er jo i god posisjon til å berike oss slik som Sverige beriket seg på 2.verdenskrig. Skikkelig krigsprofitør.

Vi får se hva statsbudsjettet bringer. Jeg tror det blir en lang vinter. Det er å håpe på en fuktig vinter med mye regn og lite snø og kulde.

1

Frode, det at landet vårt styres av idioter og landssvikere er ingenting å le av.
Snart kommer vinteren, og de er ikke på vår side. De tilhører EU og World Economic Forum.

1

Det er bare den haken at hadde Høyre og FrP fått sin vilje igjennom i Stortinget da de satt i regjering, ville vi i dag hatt tre nye kraftkabler i stedet for de to til Tyskland og England.

Det var Ap som frontet og vant frem med forslaget om å fryse den tredje kabelen til at vi har høstet erfaringer med effekten av de to til Tyskland og England. Nå som vi ser hvor sterk prissmitte vi får med slike høykapasitetskabler til kontinentet har nok selv Høyre og FrP ombestemt seg når det gjelder den tredje kabelen.

Poenget jeg vil frem til her er at velgere som er sure for de høye strømprisene vinner ingenting på å skifte ut dagens regjering med en ny Høyre/FrP-regjering. Disse partiene er vel så skyldige som Ap i at vi har mistet den politiske kontrollen og overlatt produksjonen og omsetningen av elkraft til markedskreftene.

Slik sett er det underlig å se at Høyre og FrP vinner så mye på misnøyen med strømprisen. De eneste partiene som har vært "rene" og konsekvent stemt imot markedsliberaliseringen og abdiseringen av politisk styring i strømforsyningen er de to ytterst på venstre fløy. Alle andre partier på Stortinget har kollektiv skyld for den situasjonen vi er i nå.

1

Nå kommer det en LNG terminal Tyskland. Da blir det bedre.

Nå er det bare å se seg om etter skjul. Og gjette seg til hvor ATOMBOMBEN blir sendt.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
1
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...