Dette er en kunstig prisfastsettelse for å holde grippene fra EU ute fra å ta sin del av strømmarkedet. Dette er et farlig liberalt system som av avslørt sin svakhet.
Det går lett an å le seg skakk av Erna Solberg og Ztøre som har kommet slik opp i stry.
Men det er lite å le av når vi kommer til februar og vinteren kan sette skikkelig inn og temperaturen kan komme ned mot de 20 minus.
Det er selvsagt en oppheting i Norge. Folk må låne penger til strømregningen . Men jeg har sett nok av norske bobiler og store norske flak av biler til å se rikdommen som norske husholdninger tror de besitter.

Det er noe med å skjønne at man ikke får de pengene til gode som man fikk tidligere. DA går man bare å refinansierer. Og Vedum bruker statens kredittkort og løser inn misligholdte boliglån !! ?

Selvsagt er det ingen som tror på at det er oppblåste verdier i Norge. Vi er jo i god posisjon til å berike oss slik som Sverige beriket seg på 2.verdenskrig. Skikkelig krigsprofitør.

Vi får se hva statsbudsjettet bringer. Jeg tror det blir en lang vinter. Det er å håpe på en fuktig vinter med mye regn og lite snø og kulde.

1

Frode, det at landet vårt styres av idioter og landssvikere er ingenting å le av.
Snart kommer vinteren, og de er ikke på vår side. De tilhører EU og World Economic Forum.

1

Det er bare den haken at hadde Høyre og FrP fått sin vilje igjennom i Stortinget da de satt i regjering, ville vi i dag hatt tre nye kraftkabler i stedet for de to til Tyskland og England.

Det var Ap som frontet og vant frem med forslaget om å fryse den tredje kabelen til at vi har høstet erfaringer med effekten av de to til Tyskland og England. Nå som vi ser hvor sterk prissmitte vi får med slike høykapasitetskabler til kontinentet har nok selv Høyre og FrP ombestemt seg når det gjelder den tredje kabelen.

Poenget jeg vil frem til her er at velgere som er sure for de høye strømprisene vinner ingenting på å skifte ut dagens regjering med en ny Høyre/FrP-regjering. Disse partiene er vel så skyldige som Ap i at vi har mistet den politiske kontrollen og overlatt produksjonen og omsetningen av elkraft til markedskreftene.

Slik sett er det underlig å se at Høyre og FrP vinner så mye på misnøyen med strømprisen. De eneste partiene som har vært "rene" og konsekvent stemt imot markedsliberaliseringen og abdiseringen av politisk styring i strømforsyningen er de to ytterst på venstre fløy. Alle andre partier på Stortinget har kollektiv skyld for den situasjonen vi er i nå.

1

Nå kommer det en LNG terminal Tyskland. Da blir det bedre.

Nå er det bare å se seg om etter skjul. Og gjette seg til hvor ATOMBOMBEN blir sendt.

1
Laster...