Politikk - Norsk

jaha1255

Sylvi Listhaug fronter Stortingets dårligste kraftpolitikk.

Listhaug har rett i det hun sier at de bruker krigen i Ukraina som unnskyldning for de høye strømprisene for det er MARKEDSKREFTENE som styrer de høye strømprisene

Siste debatten på NRK skyldte Støre på Putin og krigen i Ukraina ene og alene som var skyld de de veldig HØYE STRØMog GASSPRISENE .
Han ble sint når andre sa det var merkedskreftene som styrte noe han fornektet og NÅ beskytter han MARKEDSKREFTENE .så snakk om å prate med ” flere ” tunger .
Støre har flere ganger tidligere avslått ovenfor EU om å senke gassprisene , i dag 14.09.2022 har han snudd ,så snakk om å prate med ” flere ” tunger igjen også Erna prater med flere tunger for hun var en dem som kritiserte Støre ganske sterkt. .

Nå er det flere og flere økonomer i europa som går i mot mange regjeringer i flere land også i norge som mener at disse er skyld i den høye inflasjonen .
Mange økonomer i Norden , EU og USA mener der er for lett å skylde på Russland og krigen i Ukraina pga. de landene / statene selger Olje , Strøm og Gass holder på de høye prisene kun for profitten sin skyld.

For lett å skylde på Russland og Ukraina.
Han mener det lenge har vært klart at prisene var i ferd med å galoppere av gårde som følge av mangel på varer og lave renter, noe som gjør at kjøpekraften går ned, og at sentralbankene, spesielt i utlandet men også i Norge, dermed burde satt opp renten før for å kjøle økonomien før den løp løpsk.
Mange, som jeg mener er feil, vil skylde på Ukraina-krigen med økte energipriser. Men de som har fulgt med, så at inflasjonen var på vei opp lenge før 24. februar. Inflasjon har vært på vei opp siden mai i fjor. Selvfølgelig har Russland og Ukraina bidratt til noe høyere energi- og matpriser, men inflasjonen var på vei opp lenge, lenge før. Det blir altfor enkelt å skylde på krigen ene og alene .

Det britiske magasinet The Economist, en anerkjent tungvekter innen politikk og økonomi, går nå hardt ut mot Norge.Magasinet viser til at Norge tjener svært godt på å fore Europa med olje, gass og strøm. «Pinlig» og «uanstendig»
«Norges profitt på krigen i Europa er pinlig», skriver det britiske magasinet.

Som styrtrik energiprodusent står Norges omdømme på spill etter sterke reaksjoner fra et kriserammet Europa

FRP beskyldes for å være Putins venn , men
Regjeringen driver med KRIGSPROFITT og regjeringen er virkelig Putins største venn ;

Støre og Regjeringen prater med flere tunger ;Norge står sammen med EU og andre land for å sikre at sanksjonene treffer sterkt og effektivt, og vi vil gjennomføre også denne sanksjonspakken, fortsetter han.

I årets seks første måneder kjøpte norske selskaper russiske varer for 12,5 milliarder. - Hver norsk laks som selges på verdensmarkedet bidrar til å finansiere Putins krigsmaskineri, sier
Rasmus Hansson, som vil ha slutt på all handel.

Her viser AP at de har alt for tette bånd til Russland og kommunismen og at de er PUTINS BESTE VENN ..

Nå vil vi gå gjennom forslagene fra kommisjonen og vurdere om det er behov for tilpasninger når pakken skal innarbeides i norsk rett, sier fiskeri- og havministeren .

Må absolutt ha med i tankene rundt AP - at det er et parti tuftet på bolsjevikenes ideer om hvordan samfunnet skal fungere = "Bolsjevikene, med Lenin i spissen, gikk inn for at partiet skulle være et eliteparti som skulle lede arbeiderklassen. Det blir klarere og klarere for vanlige folk at AP`s politikk er tuftet på kommunismens tankegang og styresett hvor FALSKHET OG LØGNER RÅDER OG som NÅ VISES I POLITIKKEN TIL AP pr.d.d.

EU vil ha norske verdier! Noe annet er dumt å hevde.Derfor må Norge holde EU på en armlengdes avstand.
Norge må holde seg inne med Storbritannia og USA. De er garantisten for at ikke tyskeren eller EU kommer og tar våre verdier for ingenting det holder med å se all overkjøringen fra EUs regler og lovverk som Norge MÅ følge pga. EØS avtalen og dobbelt moralen til Tyskland ved A. Merkel med gass og olje fra Russland og det det samme gjelder for APs dobbelt moral, så Norge må ut av ACER og EØS avtalen for her viser regjeringer og stortinget MANGEL PÅ KUNNSKAP og latt seg fullstendig overkjøres av EU . og det det samme gjelder for AP`s dobbelt moral med Støre så en kan lure hvor ” tette bånd ” disse har til Russland .
Ut av ACER og EØS avtalen pga. vi MÅ selv ha råderett over våre egne ressurser og ta tilbake ARVESØLVET VÅRT .
Ja til NY folkeavstemning .

Håper at Det Norske Folket NÅ VET hvilke partier de IKKE bør / skal STEMME PÅ til Kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 og neste stortingsvalg for nå MÅ vi ha et mer NASJONALLISTISK PARTI som vil det beste for vanlige folk. .

Ap får rekordsvake 19,9 prosent på VGs nye partibarometer Sp 5,5 (10)

3
26 svar

Rasmus Hansson sitter i glasshus når han beskylder andre for å være Putins beste venn. Det er de "grønne" i Europa som la til rette for Putins angrepskrig ved å fremme avhenigheten av gassimport fra Russland. Putin trodde han hadde nakketak på mange europeiske land, og feilberegnet da de likevel ville støtte Ukraina militært. Det store sviket fra de "grønne" var at de gikk så aggressivt ut mot fossil energi og kjernekraft, slik at de klarte å presse tåpelige politikere til å gi etter.

Sylvi Listhaug gjør en bra jobb når hun protesterer på påstanden om at krigen i Ukraina er skyld i de høye strømprisene. Støre og andre prøver å frikjenne norske politikere for sviket med å selge seg til EUs energimarked. Det er også for lettvint å si at det er markedskreftene som er skyld i de høye strømprisene. Det skyldes at politikerne har valgt å være med i et marked som gjør oss alle fattigere. De fleste politikerne godtok denne galskapen. Men det er kanskje et tegn på at noen vil snu, når det kommer opp til debatt.

2

I et marked bestemmes prisen på en vare ved balansen mellom tilbud og etterspørsel. Blir det knapphet på en etterspurt vare vil kundene overby hverandre for å få kjøpt den. Da stiger markedsprisen. Og motsatt, er det overflod på markedet vil produsentene underby hverandre for å få solgt sine varer. Da synker prisen. Slik er det også med strømprisen så lenge den skal omsettes i et marked.

I motsetning til hva mange ser ut til å tro er EUs kraftmarked dominert av stabile kraftformer som kjernekraft, fossil varmekraft og vannkraft. De dekket 80 % av elkraftbehovet i 2020. Den ustabile variable fornybare kraften sol og vindkraft utgjorde bare 1/5-del av behovet:

Bilde

Litt over halvparten av den stabile kraftproduksjonen på kontinentet er fossil varmekraft som stort sett er gasskraftverk. EUs kraftmarked er dominert av gasskraft (enn så lenge). Det er derfor strømprisen i EU/EØS følger gassprisen.

Før ukrainakrisen dekket eksport av russisk gass ca. 40 % av EUs behov for gass. I dag har eksporten krympet til å dekke 9 % av behovet:

Russia supplied around 40% of the EU's gas before it sent troops to Ukraine. That share has plummeted to 9%, as Moscow has cut supplies to Europe, blaming the decline on technical issues caused by Western sanctions.

https://www.reuters.com/business/energy/russian-gas-exports-eu-will-fall-by-50-bcm-this-year-ifx-cites-deputy-pm-2022-09-15/

Dette er et så stort bortfall av gass at det lar seg ikke erstatte over natta. Resultatet er et stort gassunderskudd i EU som betyr en merkbart redusert elkraftproduksjon. Den russiske boikotten har skapt et underskudd i det europeiske strømmarkedet som får markedet til å øke strømprisene til nivåer vi ikke er vante til å se.

Du har rett i at det er markedskreftene som bestemmer strømprisen, men det betyr ikke at bortfallet av russisk gass spiller ingen rolle. Det er krigens konsekvenser som gjør at markedet gir spinnville strømpriser for tiden. Slik vil det være til at EU klarer å opprette ny kraftproduksjon som gir en mer sunn balanse i markedet.

2

Frp er avkledd som parti. Her tar de helomvending i energispørsmålet. De stod for innføring av kablene. Lange innlegg endrer ikke på det. Folk husker såpass.

1

Synes det er komisk å se sentralbanksjefen i Danmark lirer av seg tull om økonomien. Det er tilbakeslag i Danmark. Slik blir det også i Norge.

Men Murphys lov gjelder. Gjør klar for ATOMKRIG.

Intet mindre.
Alt annet blir for syting å regne.

Når skal Biden skjønne alvoret.

Når skal tiden være inne for å få slutt på krigen?

Ratatatabombom...arteleriet høres fra starten av året... atomkrig.

Carl I Hagen virker mest opplyst.

Myrphys lov gjelder og det som skjedde I opptakten til 1. Verdenskrig..

1

Ja, det samme har ;

Det kommer ikke til å bli en kort og grunn resesjon, den kommer til å bli alvorlig, lang og stygg, sier økonomiprofessor Nouriel Roubini

Vi tror at de hever renta trippelt, 0,75 prosentpoeng, og at de setter opp tilsvarende neste runde, sier sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank, til Børsen.

Sentralbankene har erklært krig mot den voldsomme prisveksten som herjer over store deler av verden, og denne uka er det duket for nok en rentebonanza.

September ser ut til å bli en rekordmåned for sentralbankenes rentehevinger, sier strateg i investeringsbanken UBS, Barry McAlinden, ifølge Finans.

Den globale veksten avtar kraftig, og ytterligere nedgang er sannsynlig ettersom flere land faller inn i resesjon.

Tirsdag kom Sveriges Riksbank med en ny beskjed: Nå hever de renta med ett prosentpoeng.

Dermed går renta i Sverige fra 0,75 til 1,75 prosent. Det er den høyeste rentehevingen på nesten 30 år, ifølge Expressen, som også kaller det for en «sjokk-heving».

Det forventes at NorgesBank vil heve renta 0,50 prosentpåeng torsdag,

Du skriver ; Når skal tiden være inne for å få slutt på krigen?
Personelig og mest sannsynelig vil de fleste i verden håpe på at krigen vil være slutt i løpet av dette året hvis og Russland gjør alvor å sette inn nye 300.000 MÅ NATO si STOPP .

Putin varsler delvis militær mobilisering

Russiske folket rømmer Russland for å slippe å bli utkalt til krigen for å bli " kanonføde "

Det bør vel være slutt på TÅLMODIGHETEN til NATO NÅ hvis Putin og Russland gjør alvor av å sette inn 300.000 nye soldater til krigen i Ukraina da bør nato en gang for alle å gå inn med full styrke sammen med KFOR-styrkenene for å få stoppet mer blodbad i denne krigen for han vil mest sannsynelig slakte sine egne soldater.

hvis det hele tatt blir noen igjen som kan slåss for Russland for nå rømmer de som kan være stridsaktive og da står kun igjen barn og gamle.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...