Politikk - Norsk

jaha1255

Norges Bank hever renta med 0,5 prosentpåeng

Det er behov for en klart høyere rente for å dempe presset i norsk økonomi og bringe inflasjonen ned mot målet, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Styringsrenten ligger nå på 2,25 prosent – det høyeste siden 2011, og opp fra null prosent for litt
over ett år siden.

Vi setter opp renten for å dempe prisveksten, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache.

Prisen på mat og drikke har økt 10,4 prosent det siste året. Konsumprisene har til sammenligning økt 6,8 prosent. – En historisk høy prisvekst på matvarer og hvem har skylden for dette, jo det er : BØNDENE og MATVAREGROSSISTENE , matvaregrossistene var heller ikke solidariske under pandemien de skummet fløten dengangen også .

Og her er DÅRLIGE UNNSKYLDNINGENE FRA COOP;
Vi har stor forståelse for at mange fortviler over alle utgiftene som nå øker. Men kundene kan være trygg på at Coop, som er eid av kundene og deler overskuddet med dem, gjør det vi kan for å dempe de rekordhøye prisvarslene fra leverandørene, sier Kristiansen.Samtidig understreker Kristiansen at det er viktig å huske på at kostnadene ved å drive butikk i Norge er annerledes enn i Sverige. Norge har både høyere lønnskostnader, andre avgifter og høyere matmoms.

OPPFORDRING ; De som kan dra til Sverige eller Danmark for å handle og ikke la disse GRÅDIGE BØNDENE og MATVAREGROSSISTENE få sine meget høye fortjenester .

Mye er endret siden Støre tok over som statsminister i fjor høst.
Vanlige folk har ikke fått det bedre. Tvert om.
Strøm, drivstoff og mat koster mye mer nå enn for bare noen måneder siden. Rentene har økt igjen - og det er varslet om ytterligere renteøkninger.

Og vår tafatte og handlingslammet regjeringen gjør også det samme når det gjelder skatter og avgifter .Vi har nå en regjering som KUN farer med LØGN og FALSKHET.

Hva gjør regjeringen for oss vanlige folk , ikke en D.... og Isteden kjører regjeringen familier , pensjonister og firmaer i grøfta økonomisk for vi skal BLØ TIL siste dråpe .

Støre og AP har en stor drøm om å få en viktig internasjonal politikk
DET ER MÅLET TIL AP OG derfor er de IKKE INTERESSERT Å GJØRE NOE FOR OSS VANLIGE FOLK SÅ VI FÅR DET LETTERE .

Støre viser virkelig hvor AP og regjering`s politikk står hvor klovnen Vedum og SP dilter etter for makten sin skyld og alt styres etter KOMMUNISTISKE TANKEGANG OG STYRESETT HVOR ALT ER TUFTET PÅ LØGN OG FALSKHET ER LIK KOMMUNISMEN

Kraftigste hopp siden 1998: - Spinnvilt Renta har steget med 2 prosentpoeng på under ett år. Det er den kraftigste renteoppgangen siden 1998. Norges Bank er for aggressivt og kan kvele de sårbare delene av norsk økonomi. I tillegg til dette, må husholdningene håndtere høye strømkostnader og prisøkninger på mat og drivstoff. Derfor svir det ekstra, understreker Olsen.
Dette biter, sier forbrukerøkonom understreker Thea Olsen i Danske Bank til Børsen.

Sjeføkonom i Akershus Eiendom, Kari Due-Andresen, mener torsdagens rentehopp på 0,5 prosentpoeng viser at Norges Bank ikke vet hva som skal til for å få ned prisveksten.

Skjødesløst
Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika-gruppen varsler en trang jul for det norske folk.
Dagens rentehopp på 0,5 prosent fra Norges Bank er skjødesløst og på grensen til uaktsomt, sier Andreassen til Børsen.

De fleste økonomer i Norge er samstemte med Thea Olsen , Kari Due-Andresen og Jan Ludvig Andreassen som raser over renteheving .

Når renta økes så mye så fort bidrar det til høyere arbeidsledighet. Da er det de som har minst som rammes dobbelt, det er de som har vanskeligst for å takle høye renter i seg selv og som mister jobben først når ledigheten øker, legger hun til.

Mange familier går i disse dager gjennom sin egen økonomi. For noen holder det å justere det daglige forbruket, og å bli mer bevisste på bruk av strøm og drivstoff.
For andre innebærer de mange og kraftige prisøkningene en mye tøffere hverdag, med store bekymringer og søvnløse netter.

Regjeringen med Støre og Vedum har gjort så de rike kan tjene 50 000 på strømstøtte: − Regjeringen kaster penger etter rikfolk
VG har sett på hvem som tjener på Støre-regjeringens strømstøtteordning. Tallene viser at de rike kan stikke av med over dobbelt så mange støttekroner som de fattige.
De med høye inntekter kan disse syv månedene få dekket hele 49 000 kroner på regningen av staten.
De med lave inntekter kan til sammenligning få bare 21 000 kroner. Det er godt under halvparten.
Husholdningene i midten, med middelklasseinntekter, kan i snitt få 30 000 kroner.

Hva får vi vanlige folk i strøm kompensasjon veldig lite .

Håper at Det Norske Folket NÅ VET hvilke partier de IKKE bør / skal STEMME PÅ til Kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 og neste stortingsvalg for nå må vi ha et mer NASJONALLISTISK part som vil det beste for vanlige folk som f.eks. : STEM FRP for de vil det beste for vanlige folk .

1
1 svar

Så får vi se ved neste korsvei, hvor det norske folk ønsker av politikere og deres velmalende lovnader? Løgn og svindel ?
Er alting da glemt? Dette gjentar seg år etter år...for meg 78 år, med de samme fraser, smil,og nikking inkludert lovnader. Hadde vi vært våkne hadde vi i det minste skjønt at de de preker om ikke er faktisk mulig. Tornerosesøvnen regjerer..skjønt........?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Politikk - Norsk nostalgikern Siste svar

Statlig pengemangel?

Her må det være noe som ikke stemmer. Så TV2-nyhetssendingen kl. 08 i dag (Nyhetskanalen), med finansministeren som gjest, og der ble det da vitterlig fremstilt som at det var et problematisk misfor...
1
5 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...