Kom gjerne med flere rentehevinger. Både jeg og mine barn har null lån, så gjerne opp til 10 prosent. Da kan vi sette pengene i banken, så vi slipper dette med fond hit og dit.

2

Renteøkningen er ganske enkelt...å få forbruket ned. Folk kjøper og kjøper....langt over hva de tjener..altså med å låne. At renta lenge har ligget så lavt som den har gjort, er egentlig latterlig og forunderlig. I allefall burde det ikke vært mulig å låne i det hele tatt, slikt sett. Bruke penger man ikke har er ikke sundt for økonomien. Må man "låne" bør renta være så høy at man må betale det ene lånet før man tar et nytt.

1

Renta økes fordi de som styrer er programmert av høy utdannelse.

De har fått oss inn i en situasjon der du må betale mer for mat, strøm, drivstoff, og alle varer som er avhengig av dette, som i praksis betyr alt.
Så da setter de opp renta.

Vi kunne like gjerne overlatt styret av NB til en datamaskin, og spart oss for de dyre lederne.

1

Jeg synes det var en smule merkelig fremtoning av denne sentralbanksjefen og stå og småglise nærmest for hver setning hun fremførte på dagens pressekonferanse, selv etter "triste" konstateringer. Hun konstaterte f.eks. at nå hadde vi hatt en usedvanlig høy prisstigning. Er det egentlig noe å glise av?
Og så fikk vi høre at de aller fleste nordmenn kom til å tåle godt disse rentehevningene som har kommet, og som varsles komme utover. Glis.
(Kanskje bratt-bakken blir klengenavnet, og senere hen utfor-bakke?).

Noe annet som var ganske påfallende med dagens pressekonferanse, (som startet kl. 10.30) var det tilsynelatende store fraværet av store og viktige aviser f.eks. (For å si det slik, Dagens Næringsliv var visst ikke der engang, de er vel kjent for å være rimelig opptatt av økonomi vanligvis, såvidt jeg vet, og kunne sikkert stilt noen litt intrikate spørsmål). En fra Morgenbladet var jo til stede og spurte henne om noe mer eller mindre interessant et par ganger, og en kvinne fra E24 hadde et par spørsmålsrunder, samt et par til som jeg ikke husker, men det var påfallende tynt i rekkene med journalister der. Vel, vel, sentralbanksjefen var kanskje godt fornøyd med det, vanskelig å si sikkert...

En noe laber stemning var det vel, men renteinntektene til folk som sitter godt i det økte jo der og da, på sett og vis, og mange var vel da godt fornøyd med "stoda"..

1

og det er det jeg er redd for med disse renteøkningene - sikre "stor-cash'n" - og la "vanlige folk" gå til helvete . . . . . . .

1

Vanlige folk må våkne, og innse at staten ikke er på deres side.
Vi har hatt mange som har advart om dette lenge.
For meg startet det da jeg så effekten av innvandringen.
De gjør ikke det fordi de vil oss vel.

1
Laster...