Nesten 20 år med lave renter har gjort at folk tror de automatisk skal ha tilgang på ressurser de ikke har gjort seg fortjent til.

2

Det største problemet for folk flest er på hvem vi skal stemme? Høyre er ikke noe mindre griske eller mer pålitelige enn AP? Ap må vekk, det er helt klart og jeg håper Støre får ett eller annet og gjøre utenlands. Han har gjort nok vondt her i landet. Men igjen, hva ,og hvem ??Jeg bare spør?

2

En god idé, "erdetslik", blir interessant å følge din oversikt. Med tid og stunder burde en slik oversikt bli sendt til Norges Bank, som tydeligvis ønsker seg bedriftsnedleggelser. Helt vanvittig, de må befinne seg i en slags boble.

1

Du har og mange andre har desverre så rett også økonomer i Norge er meget bekymret NÅ :

Norges Bank hever renten med et halvt prosentpoeng til 1,75 prosent og varsler ny heving i september. Flere økonomer tror på enda et dobbelt rentehopp.
Både Nordea Markets og DNB Markets venter ny dobbel renteheving også på møtet i september.
Norges Bank har ikke tid til å vente og være på den forsiktige siden, sier Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets til E24.
Wolden Bache sa før sommeren at det lå an til enkle rentehevinger på hvert av møtene ut året.
Kanskje mest for dem med middels eller høye inntekter, for de har høye lån. Dette vil merkes, det er ingen tvil om det, sier hun.
Både Nordea Markets og DNB Markets mener dette er unødvendig Norges Bank burde vente med renteøkningen og dette vil ramme folks lommebok kraftig

Det som SKREMMER MEST er at arrogante Støre og AP mener de vet bedre enn de fleste økonomer i Norge og Europa .
FOLKETS HUS, OSLO (VG) På dagen ett år etter valgseieren, stålsetter statsminister Jonas Gahr Støre sine partifeller for at det blir mye bråk i høst, når det skal strammes inn. Vi må stå i det sammen når det blir bråk, for det blir bråk.Vi må prioriterer hardt i dette budsjettet og da mener han at det vil gå mest utover vanlige folk .

Og her er FALSKHETEN til AP :
Fersk rapport: Eksporten til Russland har økt etter invasjonen har eksporten til nabolandet i øst med 7,5 prosent. Fra første til andre kvartal 2022 er økningen på 28,5 prosent.

Mange land med intelligente politikere som skjønner hvordan dette rammer folk har redusert avgiftene. Men sosialistene i Norge de vil ikke hjelpe folket.
Vi har politikere med noe mer i toppen enn Støre. Så nå får vi håpe flere i Stortinget viser vilje til å hjelpe "vanlige folk" - for prisveksten vil fortsette, og så får vi renteøkninger. Så enhver med IQ som ligger ned i mot sitt eget skonummer vil forstå at de som ikke har arvet millioner vil få problem og mange analytikere lurer på AP`s rådgivere at de ikke er den” skarpeste kniven i skuffen ” .
Sjeføkonom om ventet rentehopp: – Virker blodig urettferdig

Økonomene tror Norges Bank vil gå for nok en dobbel renteheving på torsdag. Feil medisin, mener sjeføkonom Jan L. Andreassen.
Ingenting, svarer sjeføkonom Jan L. Andreassen på spørsmålet om hva Norges Bank burde gjøre på torsdag.

Isteden kjører Regjeringen kjører familier , pensjonister og firmaer i grøfta økonomisk for profitten sin skyld

Det Den Norske regjeringen NÅ driver med er ren KRIGSPROFITT som kun GAVNER de RIKE .

Prisøkningen er en varslet katastrofe. Det rammer folks flest kjøpekraft, og mest de fattigste, sier Olav Chen, samfunnsøkonom og forvalter i Storebrand til VG.
Mandag kom kjøttgiganten Nortura med meldingen om at prisene på kjøtt og egg vil settes kraftig opp fra 1. juli. Det kommer på toppen av en allerede ekstraordinær prisøkning i vinter.
Prisene øker på nesten alt – men verre skal det bli. Økonom Olav Chen mener noe av det kunne vært unngått.

Dyr gass ga rekordhøy norsk eksport på 287,8 milliarder og ny rekord for handelsoverskuddet i august. – Kan godt hende at vi nådde toppen i august, sier sjeføkonom.
Norges handelsoverskudd var på 197,7 milliarder kroner i august i år, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) torsdag.
Både handelsoverskuddet og eksporten nådde ny toppnotering. Sist det ble satt eksportrekord, var i juli i år.

Flere og flere økonomer mener / tar til ordet at hvis hvert enkelt land hadde redusert alle avgiftene og rentene ville IKKE inflasjonen hvert så høy som i dag .

For lett å skylde på Russland og Ukraina
Han mener det lenge har vært klart at prisene var i ferd med å galoppere av gårde som følge av mangel på varer og lave renter, noe som gjør at kjøpekraften går ned, og at sentralbankene, spesielt i utlandet men også i Norge, dermed burde satt opp renten før for å kjøle økonomien før den løp løpsk Men dette gjelder for hele Europa også dessverre og det vil mest sannsynelig få store ringvirkninger i hele verden hvis ikke Putin og Russland blir stoppet / knust av f.eks. NATO og KFOR styrkene .
.

Aftenposten omtalte saken først.
Siden Ukraina-invasjonen har inntektene fra energieksporten blitt «uanstendig» lukrative, hevder de.

Her viser Norske AP og regjeringen sin virkelig grådighet igjen og at de er de største bløffmakerne i politikken som farer KUN med FALSKHET OG LØGNER ,

Håper at Det Norske Folket NÅ VET hvilke partier de IKKE bør / skal STEMME PÅ til Kommunestyre- og fylkestingsvalg 2023 og neste stortingsvalg for nå må vi ha et mer NASJONALLISTISK part som vil det beste for vanlige folk som f.eks. : FRP .

1

Ja, du har desverre veldig rett

Det er mange økonomer i Norge som nå er redd for er et konkursras uten like og uføretrygdete , pensjoniseter , Småbarnsfamilier og førstegangskjøper må gå fra sine hjem for mange vil miste jobbene sine og pga. Det er bompengeeksplosjon , strømpriseksplosjon, drivstoffeksplosjon, matvareprisene øker 10- 15 % og renten øker

Norges Bank har ikke tid til å vente og være på den forsiktige siden, sier Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets til E24.
Wolden Bache sa før sommeren at det lå an til enkle rentehevinger på hvert av møtene ut året.

Veldig mange av Norges fremste økonomer mener dette er feil medisin fra Norges Bank

Det som SKREMMER MEST er at arrogante Støre og AP mener de vet bedre enn de fleste analytikere og økonomer i Norge og Europa .

1

Det er nå vi skulle hatt en Trump lignende type. Kanskje mer nasjonalist.

1
Laster...