En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Politikk - Norsk

erdetslik

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier.
Og kalkulatoren til Vedum var jo som vi husker fullstendig ubrukbar. Vel, til hans forsvar, så hadde han vel fått info. og tallene fra dept. - og da kan vi se hva slags hønsehjerner det sitter og ikke minst Vedum som trodde steinhardt på det.
Kanskje det var dumt å gi bønda 10 milliarder sånn uten forhandlinger + strømstøtte . . . ?
Nå synes jeg det var utrolig at lakseoppdrettere får bruke områdene fritt og uten kostnader.
Men en slik skatteskjerpelse over natta uten noen som helst varsel er hinsides all fornuft.

Burde ikke da bønda betale en form for eiendomsskatt for bruk av store areal utmark som dem ikke eier, grunnen de tilegnet seg på et eller annet vis i fortiden . . . . . . . ?

Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
33 svar

Ja bøndene bør betale for den jord, luft og vann som de skaffer seg inntekter på av våre fellesressurser.

2

Det er uredelig av laksebaronen å fremstille en børsnedgang som et tap av relle penger.

De som eier aksjer kjøper dem til en innkjøpspris og selger de senere til en salgspris. Det er differansen mellom innkjøpspirs og salgsprisen som avgjør om en aksjeeier går med overskudd eller underskudd (hvis vi ser bort fra aksjeutbytter) på sitt aksjekjøp. Så lenge aksjeeieren sitter på aksjene vil hen verken tjene eller tape så mye som ett eneste øre uansett hvordan børskursen på hens aksjer måtte utvikle seg.

Dette betyr at for at aksjeeierne skal ha mistet de 63 milliardene som kursen på lakseaksjene sank på børsen i går som følge av "skattebomben", som laksebaronen hevdet hardnakket, så måtte de alle sammen uten unntak ha kjøpt aksjene til kursen rett før "bomben" smalt og så solgt de på bunnen etter smellet. Dette er eneste mulighet for at gårsdagens børsras skal bety at folk med lakseaksjer har mistet 63 milliarder kroner.

Jeg er sikker på at når sjokket over denne skatteøkningen legger seg, så vil mye av dette børsfallet tas inn igjen. Og sitter de lenge nok på aksjene vil de slippe å måtte selge med tap. Det hører også med til bildet at det generelt er svært høye utbytter på lakseaksjer.

Skattebomben vil nok bety at lakseaksjene blir merkbart mindre gullkantede enn de var, men det vil fortsatt være lukrativt å eie slike aksjer.

2

Ordføreren i Salangen (Sp) er nå bekymret for bygdesamfunn langs kysten,
Vedum avslo invitasjon til å være ned i Helgemorgen å diskutere saken.
Og valgte å "lese opp" sine vanlige argument - ferdig redigert.
Er ikke Vedum trygg nok til å diskutere "sine" saker . . . . . . ?
Det er ikke en Finansminister verdig . . . . . .
https://tv.nrk.no/direkte/nrk1 ca kl 10.45

1

Til : erdetslik

Det er riktig at Klovnen Knisa Vedum juger så det renner noe han har lært av Støre så hva kan en forvente når SP og AP kjører 2 -spann hvor AP er leder hannen hvor alt drives av LØGN og FALSKHET.
Nå har SP lært av AP så en må absolutt ha med i tankene rundt AP - at det er et parti tuftet på bolsjevikenes ideer om hvordan samfunnet skal fungere = "Bolsjevikene, med Lenin i spissen, gikk inn for at partiet skulle være et eliteparti som skulle lede arbeiderklassen.
Det blir klarere og klarere for vanlige folk at AP`s politikk er tuftet på kommunismens tankegang og styresett hvor FALSKHET OG LØGNER RÅDER OG hvor det er om å gjøre å GRAVSE til seg mest muligt fra vanlige folks sine skattepenger som NÅ VISES I POLITIKKEN TIL AP og SP pr.d.d.

Men mest sannsynelig er Støre og AP for opptatt i EU med å prøve få en stjerne i internasjonal politikk noe som er AP`s største mål som eks.: FN, WHO , NATO , Europarådets generalsekretær som samtidig påpeker at Norge vil få en nøkkelrolle i et nytt Europa hvor Russland har spilt seg selv ut over sidelinjen og det skal ikke forundre om regjeringen går sålangt at de gir EU råderetten over norske verdier å prøve å bli medlem av EU via en bakdør ?

Norge er den største krigsprofittøren i historien

Nå åpner Sp-ordførere for å forlate regjeringen. Det kommer aldri til å skje for Klovnen Knisa Vedum og SP har ikke " ryggrad" nok til å gå ut av regjeringen og de har fått smaken på makt.
SP har greid å få gravset til seg ; Jordbruksoppgjøret ga bøndene 11,5 milliarder
Utvidelsen av strømsikringsordningen innebærer at primærprodusenter i jordbruket får en kompensa¬sjon som dekker 80 prosent av utgiftene inntil et forbruk på 60 000 kWt per måned per foretak. Bøndene får en månedlig utbetaling, og ordningen gjelder fra og med oktober og ut desember i år, opplyser regjeringen i en pressemeldingog.og som viser at klovnen knisa Vedun og SP fører den samme politikken som er lik AP sin kommunitiske politikk.

Leder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug, er ikke overrasket over de nye tallene. Hun mener velgerne er frustrert over manglende hjelp fra regjeringen i tid hvor mange får mindre å rutte med. Staten er styrtrik og tjener mer penger enn noen gang. Da tror jeg folk synes det er urimelig at det er en massiv inndragning av kjøpekraft, og så påstår man at man ikke har råd til å hjelpe folk.

Nå må de andre partier reagere hvis dere vil det beste for folket og muligt å få stilt et mistillittsforslag på regjeringen . se meningsmålingene i dag, da bør dere ha en meget stor mulighet til å få AP og SP ut av regjeringskontorene for det må nå være nok av saker så gjør dette for vanlige folk .

Vi ha et mer NASJONALLISTISK part som vil det beste for vanlige folk som f.eks. : FRP
da har vi kansje en mulighet for å få litt avgiftslette hvis de kommer inn i regjering .

AP og SP Raser på målingene Høyre og FRP fosser frem .

1

Godt sagt , men eiendomsskatt på utmark kan du glemme for klovnen knisa Vedum er finansminister og SP er i regjering da gjelder kun å gravse til seg mest muligt av andres sine skattekroner så de kan berike seg selv noe de har greid på samme måte som Støre og AP.

SP har greid å få gravset til seg ; Jordbruksoppgjøret som ga bøndene 11,5 milliarder
Utvidelsen av strømsikringsordningen innebærer at primærprodusenter i jordbruket får en kompensa¬sjon som dekker 80 prosent av utgiftene inntil et forbruk på 60 000 kWt per måned per foretak. Bøndene får en månedlig utbetaling, og ordningen gjelder fra og med oktober og ut desember i år, opplyser regjeringen i en pressemeldingog.og som viser at klovnen knisa Vedun og SP fører den samme politikken som er lik AP sin kommunitiske politikk.

Nå åpner Sp-ordførere for å forlate regjeringen. Det kommer aldri til å skje for Klovnen Knisa Vedum og SP har ikke " ryggrad" nok til å gå ut av regjeringen og de har fått smaken på makt. SP er lystløgnere så dette er kun et spill for galleriet .

1

Dette er et budsjett for utkantene og bønder.
Det blir godt å IKKE bo i Norge.
Det å heve skatter og avgifter slik er dumt.
Men ikke uventet fra AP.
For de er skatte og avgiftsøkningspartiet.

Dette er et fantasiløst budsjett.

1

Grunnrenteskatt blir bare tatt i bruk der noen kan ta ut superprofitt på å bruke statlig eiendom. Derfor betaler ikke bøndene grunnrenteskatt.

1

Skulle bare mangle at havbruk, som egentlig skulle hatt denne skatten for 10-12 år siden, må betale mer. Og kraftnæringen har jo tidenes bonaza på vår bekostning

Vi må få på plass makspris på strøm for alle...

1

Hva skal staten med alle disse pengene? Er de virkelig flinkere til å forvalte disse ressursene enn privatpersoner og selskaper.
Næringslivet ansetter faktisk folk og skaper verdier sosialister trenger.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
3 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Laster...