Politikk - Norsk

erdetslik

AP på rett vei . . . . .

Så fortsetter AP sin ferd mot bunnen . . . . . .
Egentlig litt pussig med både LO, andre fagforeninger og media i ryggen.
Og når det ikke hjelper med å doble skattefritak for fagforeningskontingent i stedet for å øke f.eks. barnetrygden - hva kan da få AP enda lenger ned . . . . . .

Bilde

Ap får rekordlave 16,9 prosent i ny måling – Høyre er dobbelt så stort

Ap går tilbake 5,7 prosentpoeng og får 16,9 prosents oppslutning i en måling utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen i november.


Bilde www.msn.com
3
19 svar

Hvis Støre bare fortsetter som før, og lukker øyne og ører for det folket han er valgt til og styre, er nok AP nede på 10-12% før jul. Når du kun ser egen fortreffelighet, er bunnen farlig nær.

3

Så lenge AP har vendt arbeiderklassen ryggen og kun støtter innvandrere, priviligerte høyt utdannede hvite kvinner, LHGBT saker, FN, og EU så sier jeg bare: AP delende est.

Måtte de komme under sperregrensen.

3

Det som skjedde i går og idag 11.11. Forteller oss at AP vil komme under 10 % oppslutning før kommunevalget.
Støre er en dum politiker. Det å gå i strupen på Giske og rote opp i gammel grums gjør ting enda verre for AP.

Støre vil nok få en " nær politisk døden" opplevelse. Han skal svare ut på anklagene om gale beslutninger og ikke komme trekkende med metoo.

Eldresenteret har sikkert plass til Støre. Så gammel ser han ut. 80 år gammel.

3

Når ikke noen av Støre og gjengen hans ikke tør å stille i debatt på Tv, men sender en ordknapp minister og lederen for lærlingene i AP så skjønner vi at Støre-gjengen er pissredd for å gå i debatt med Giske.

Det viser at Arbeiderpartiet er delt i to og det vil sikkert materialisere seg snart.

For Støre er Giske en del av problemet, for oss andre er Giske en befrielse hvor vi ser muligheten til et ordentlig Arbeiderparti som hører på vanlige folk.

2

Det sier enormt mye om Støre og dagens AP at Støre har stor framgang fra "campingvogna" . . . . . . . . - etter angrepet fra AUF-lederen.

2

Støre må jo gjøre noe. Jeg skrev at om de ikke tar tak i strømprisene vil regjeringen bli ridd av en mare gjennom hele perioden. Strøm er ikke et gode, strøm er en rettighet i et kaldt mørkt land som Norge. Nå går vi inn i enda en "krisevinter" og makspris på strøm er enda ikke på plass. 50 øre fast flat pris.

Jeg skjønner ikke at Høyre gjør det så bra. De vil ha flere utenlandskabler, mer ACER, og alle forsøk på å si at offentlige skal styre noe som helst betyr "rett tilbake på 70-tallet"

Jeg mistenker at folk liker Erna, men ikke politikken, eller noen andre i partiet ;)

1

Problemet er Støre. Han er satt til å regjere, men gjør det ikke. Han bør løse kraftkrisen så snart som mulig før det går riktig galt både med Norge og AP.
Ganske naturlig at Giske har fremgang.

1

Den 17, november 2022 ble det lagt fram en ny politisk meningsmåling.
Den ble tatt opp før under og etter AUF-lederens famøse utfall mot Trond Giske.
Men det ga ikke AP større oppslutning. Trolig var dette et feilgrep.
Resultatet av meningsmålingen:
AP 16,7%
Høyre 31,6%
SV 10%
Frp ? uteglemt
Og så ligger resten i sumpa - nær sperregrensa
Finansministerens parti ligger nå bare 0,4 %-poeng = 10% over sperregrensa
Sp 4,4%
Venstre 4,8%
Krf 4,6%
MDG 4,6%
Rødt 4.7%
Det spesielle her er at Sp er nå desidert minst med 4,4%,
og at AP + Sp har tilsammen en oppslutning på 21.1%
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/ny-krisem%C3%A5ling-for-ap-16-7-prosent/ar-AA14cgw3?ocid=msedgntp&cvid=e3829e8e615e4dec87c06325127defe2

1

Og så kom det en ny meningsmåling, men i flg Støre er AP bare nede i en bølgedal:
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/st%C3%B8re-om-ny-krisem%C3%A5ling-for-ap-vi-er-i-en-b%C3%B8lgedal/ar-AA14pkzv?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=9988182230064eecffddec464f81e11b

Rødt 6,3 (-0,4) + SV 9,2 (+0,3) = 15,5 (-0,1)
Ap 15,4 (-2,6),
H 33,6 (+4,7),
Frp 12,7 (-0,5),
Sp 5 (-1),
V 4,9 (-0,2),
MDG 3,3 (-1,1),
KrF 2,8 (-1,2),
INP 2,4 (+0,7).
Blir spennende å se hvordan AP og kanskje Sp skal / kan kjempe se opp fra en drukningsulykke litt lenger nes i dalen. Dagens AP er vel egentlig utrydningstruet art, om ser bakover mot Giske som er på full fart framover.
Vi som ikke er fan av AP løgnaktig framstilling av folk som betaler 10-talls og hundrevis av millioner i Formueskatt, men ikke betaler skatt av inntekt - forvrengning av virkeligheten kan man vel kalle det. Vi er vel likeglad med hvilken dal AP befinner seg i.
Jeg ser en av lederne i tankesmien Agenda gjør et stort nummer av at Strømstøtten på 44 milliarder. Men det ble regjeringen truet til - Støre ville vente og se.
Men 44 milliarder er vel minst det Staten har tatt inn på økte kraftinntekter - så det skulle bare mangle at ikke "vanlige folk" skulle få ut av det.
Ve dum forsøkte seg jo med at de ikke kunne gi strømstøtte til folket pga EØS - som selvfølgelig bare var tull og løgn, slik som kalkulatorstuntet.
Og så lurer dem på hvorfor de mister oppslutning.
Ingen økning i barnetrygd når "vanlige folk" sulter og / eller fryser - er vel ingen "höjdare" heller. Ingen økning av frikort-grensen for legehjelp og medisiner sier vel sitt
Men Støre er redd for renta, mens folk sulter eller fryser (i hjel).
De må alle ha feiltolket den økonomiske modellen . . . . . . .

Jeg håper ingen kommuner eller fylker ønsker skilsmisse når de ser hva det koster.
Sånn at folk som fryser og sulter heller kan få dele den milliarden det vil koste.
Ve dum ligner mer og mer på smørbukk (ikke karamellen) . . . . . . .

1

AP må være litt forsiktige i den bølgedalen

  • For mye avskalling på sidene i dalen, så kan vannet stige i stedet for oppslutning
  • eller det blir for mye kvikkleire / -sand så de sitter fast eller dras lenger ned.
1

Virker som regjeringen er helt handlingslammet dessverre. Det var vel et varselskudd da de ikke respekterte folkeavstemningen i innlandet. Kommer de ikke med en energipolitikk folk kan leve med er jeg redd det er over og ut
(Sånn går det når man har folk i ledelsen som er mer opptatt av utlandet enn innlandet)

Fortsatt forundret at Høyre gjør det så bra. Mer EU/EØS, Flere strømkabler, Mer sentralisering, mer privatisering?

1

Det spennende nå - med AP - blir jo hva som skjer når Hadia Tajik og Trond Giske melder seg på i AP - igjen: "Enda mer trøbbel i vente"
https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/enda-mer-tr%C3%B8bbel-i-vente/ar-AA14qtjy?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=b3fc7d514da44f68aa399b5455ee0529

Folk er delte i synet på Tajik, som er kjent for å være nådeløs og frekk - og viste sin sleiphet når Giske måtte gå - der nådestøtet var en uskyldig episode på Vulkan. Så det finnes grupperinger for og i mot Tajik - også for pendlerbolig-rotet fra i vår.
Samtidig har også Trond Giske sine motstandere og tilhengere. Og da er det vel for det meste sånn at de som er for Giske er i mot Tajik og omvendt. Og så finnes det de som vil ha både Giske og Tajik med videre i AP, og andre igjen som ikke vil ha noen av dem. Og så har vi lederen i AUF som skylder på Giske for splittelsen i AP.
Og når vi nå ser på alle konstellasjoner innen AP, så er det vel i liten sannsynlighet for at noen er i stand til være så dyktige i å bære staur - at de får samlet troppene i AP.
Og alt dette startet med Vågå-ordføreren som ble tatt med buksene under knærne = sex med mindreårig AUF-jente. Da revnet AP og skjelettene begynte å ramle ut av skapene på Youngstorget - og så kulminerte det med mye MeToo og Giske, som endte med Giske's "fratredelse" etter en uskyldig episode på Vulkan.
Sånn vi lærte å kjenne AP fra 2011 med sex med mindreårig AUF-jente og den eldre Vågå-ordføreren var ikke en enestående hendelse innad i AP. Tonje Brenna anga en AP-veteran for sex med mindreårig AUF-venninne av henne (mot hennes vilje). Og alle med en fot lenger inn i AP vet at det ikke var uvanlige forhold.
I kjølvannet av dette fikk også se intriger og "backstabbing" innad i AP. F.eks. hvordan Stoltenberg "lurte" Torbjørn Jagland med hjelp av Støre, Try, Brundtland og noen til.
Og under MeToo fikk vi virkelig se hvordan de forskjellige grupperinger i AP allierte seg med journalister for å nå fram eller "posisjonere seg".
Mange har sikkert glemt det hemmelige forholdet mellom AP-politiker Jette Christensen og VG-journalist Frithjof Jacobsen under MeToo saken mot Giske. Der daværende VG-journalist Frithjof Jacobsen støttet motstanden mot Trond Giske - samtidig som han hadde en hemmelig forhold med en av Giske's motstandere i AP =
Jette Christensen. Jette Christensen gikk ut av politikken og Jacobsen ut av VG.

AP har vel vært mer en intrige-fabrikk og sekt enn et politisk parti.
Og nå har de elendige politikere også. Og komme seg opp fra bølgedalen synes umulig nå. Og om de klarer det vil splittelsen innad komme sterkere fram.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Vinter i øst

Hva stoppet Napoleon og Hitler i øst.? Russere er noen kynikere. Nato har gitt Ukraina enorme mengder våpen . Hva med å sende bøtter med strøm? Europa er igjen i krig med Russland. Når går EU land og...
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Bombet ned. Vinner kampen

Det er lett å ta parallell til 2. Verdenskrig og Irak , da tyskerne og irakerne ble bombet noe voldsomt og de styrende i de landene påstod de var ved å vinne krigen. Vinteren vil vare ved i 4 mnd. Det...
1
1 svar
Laster...