Politikk - Norsk

Fluesoppen

Norge ville tjent 160 milliarder årlig med FrP-

politikk, sammenlignet med den sosialistiske "la-oss-leve-av-hverandre-politikken" de andre fører.

Det er ca. 750 000 ansatt i det offentlige i Norge. Det er minst 300 000 for mye sammenlignet med andre industriland (muligens bortsett fra Sverige), og slik kan vi ikke ha det stort lengre. Mange gjør en god jobb i det offentlige.. bevares. Sykepleiere, brannmenn, politi og lærere (noen) er eksempler på dette. Men som sagt - offentlig sektor er oppsvulmet og byråkratiet er overveldende, derfor må noe gjøres i nær framtid.

FrP har programfestet en gradvis reduksjon av offentlig sektor - dette er personer som fases inn i det private næringsliv for å dekke etterspørselen etter arbeidskraft ved økt produksjon og blir verdiskapende, istedet for som i dag - å være en kvise på samfunnets rumpe. Arbeidsinnvandring blir da heller ikke noe tema, så vi slår to fluer i en smekk.

Hvis vi i dag hadde beskjedne 200.000 færre offentlige ansatte, som hver kostet tils. kr 600.000 i lønnsutgifter, pensjonsforsikringer og sosiale kostnader - så ville vi årlig spare kr 120 milliarder i offentlige lønnsutgifter ved å barbere bort disse beskyttede "sysselsatte". Dersom disse istedet omsatte/produserte noe for ca. 900.000 i året, og vi hadde 700.000 i lønns -og sosiale utgifter, så ville de inntjent et overskudd på kr 40 milliarder i året. Det er beskjedne tall fra min side, vedr. krav til lønnsomhet !

Forskjellen mellom de "andre" og FrP ville altså årlig være 120+40 milliarder= 160 milliarder.

Og så snakker man om FrP's høye offentlige utgifter i dag, fordi de vil bruke 10 milliarder ekstra på statsbudsjetter for å løse prekære problemer innen helse-og eldreomsorg, men nevner klokelig nok ikke at med en gradvis redusering av offentlig sektor til fordel for økt produksjon i det private, så sparer vi på sikt det 15-dobbelte av dagens beskjedne utlegg!

1
37 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fluesoppen bør bli finansminister. Da blir alle våre problemer løst (og renta blir satt ned til 3-4%.....av Fluesoppen).

Blurb

1

Fluesoppen skrev: ----------- Tror ikke dette var verd en kommentar. Det minner meg mest om en fjott som sitter og fantaserer på gutterommet.

1
MarshallMattersh

"Fluesoppen skrev:

Mange gjør en god jobb i det offentlige.. bevares. Sykepleiere, brannmenn, politi og lærere (noen) er eksempler på dette. ---------

Unnskyld at jeg ikke svarer på hele innlegget ditt fluesoppen, men jeg føler bare en stor trang til å kommentere det ovenfor litt.

Jeg synes du er urettferdig når du sier setter "noen" i parantes bak lærere. Det finnes enormt mange gode lærere, men som i alle andre yrker så er det sorte får. Lærer-yrket blir urettferdig hetset etter min oppfatning, og for å være ærlig så gir det meg ikke særlig inspirasjon til å bli lærer når jeg høre at det er slik folk tenker om dem. Clement skal ha mye av skylden for denne hetsen, og hun har sannsynligvis skremt bort mange potensielt gode lærere fra utdanningen. Det var egentlig alt. Takk for oppmerksomheten. :-)

1
Blurb Fluesoppen bør bli finansminister. Da blir alle våre problemer løst (og renta blir satt ned til 3-4%.....av Fluesoppen). Blurb

Blurb skrev:

renta blir satt ned til 3-4%..... -----

Det er renta de har i mange EU-land.

Bl.annet derfor burde vi melde oss inn i EU-snarest. I tillegg ville det åpne seg enorme muligheter for å skape arbeidsplasser her på berget, istedet for å sende råvarene fra oss til EU som i dag - slik at DE skaper arbeidsplasser istedet for oss. Tollbarrierene vi møter, kommer bare til å bli verre og verre - bare vent og se.

Blurb vil vel fortsette i samme spor som nå med lav produksjon, høy import, høye inntekter og derved høy rente for å stagge det høye forbruket vi egentlig ikke har grunnlag for. (det går, så lenge vi har olje)

1
Fluesoppen Blurb skrev: renta blir satt ned til 3-4%..... ----- Det er renta de har i mange EU-land. Bl.annet derfor burde vi melde oss inn i EU-snarest. I tillegg ville det åpne seg enorme m...

Hagens favoritt-METODE er å lure massene til å tro på illusjoner- f.eks. illusjonen om ALLE GODE TING TIL ALLE med uhemmet bruk av offentlige utgifter.

I Hagens verden peker man ikke på PRIORITERINGER. For i utopiens verden og i den politiske analfabetes verden er der ikke begrensninger. Der trenger man ikke prioriteringer. I den utopiske verden kan man love ALLE GODE TING TIL ALLE- SAMTIDIG og uten å foreta prioriteringer.

Prioriteringer innebærer som kjent at noe må utsettes eller nedprioriteres. SLIK JOBBER IKKE HAGEN i forhold til velgerne, MEN SLIK MÅ NEMLIG ANSVARLIGE parti jobbe.

Mon tro om den godeste Frp-trompet vet at Hagens uhemmede økning av de offentlige utgiftene er STIKK I STRID med partiet grunnlag og politiske plattform - som er sterkt reduserte offentlige skatter og avgifter.

Politiske analfabeter ser ikke at dette henger ikke på greip. Politiske analfabeter ser ikke at Hagen forfekter MOTSTRIDENDE ideer overfor potensielle (misfornøyde) velgere. Hagen blir derfor ALDRI ARRESTERT for sine politisk motstridende lovnader overfor velgerne.

MEDIA har ikke journalister som er nok insiktsfulle eller nok selvstendig til å kunne peke på disse sammenhengene. For de mest toneangivende medier (TV2 osv) er der først og fremst fokus på sirkus, som i seg selv er nødvendig for økt seertall. Sammenhengene kommer skjelden eller aldri fram.

Frp-trompeten og den politiske analfabet svelger alt for god fisk. For det Hagen lover er jo isolert sett ikke bare positivt, men VELDIG POSITIVT.

1
MarshallMattersh "Fluesoppen skrev: Mange gjør en god jobb i det offentlige.. bevares. Sykepleiere, brannmenn, politi og lærere (noen) er eksempler på dette. --------- Unnskyld at jeg ikke svarer p...

MarshallMattersh skrev:

Jeg synes du er urettferdig når du sier setter "noen" i parantes bak lærere. Det finnes enormt mange gode lærere, men som i alle andre yrker så er det sorte får. Lærer-yrket blir urettferdig hetset etter min oppfatning, og for å være ærlig så gir det meg ikke særlig inspirasjon til å bli lærer når jeg høre at det er slik folk tenker om dem. -------

Enig i kritikken. "Noen" må tolkes som de aller fleste her. Jeg har aldri kritisert lærere i mine innlegg, men det er klart at noen (få) av dem burde finne seg noe annet å gjøre (som i de fleste yrker) Mine erfaringer med lærere er at 90% er gode, og 10% ikke fullt så gode (det går for det meste på at de er lite engasjerende)

Avsporinger er helt i orden :)

mvh Fluesoppen

1

---------->fluesoppen

Grunnen til at så mange jobber i byråkratiet skyldes den store arbeidsmengden. En drastisk nedskjæring i antall ansatte kan få likedan følger som dem i posten. Helseproblemer, utbrenthet og tidlig uførepensjon blir følgene. Og det er ikke lønnsomt for Norge.

Husk en av de viktigste årsakene til at så mange jobber i offentlig sektor, er den omfattende politisering som foregår rundt om i landet.

Evgyrt

"Jeg elsker den frie konkurransen...særlig fordi jeg eier alle konkurrentene"- Onkel Skrue

1

Dette var en idiotisk tabloid konklusjon, og jeg ville nok holdt meg ihvertfall til Frp's (forhåpentlig) nøye gjennomregnede tall.

Men selv når man går til deres tall så er det mande tvilsomme inndekninger. (som F.eks forventet mindre grensehandel)

1

En annen sak er at en offentlig ansatt fortsatt (i mine øyne) er en offentlig ansatt når han er i privar sektor men lønnes av staten.

Når man privatiserer skifter man navn, men fikser ikke problemet.

1

Hvor kommer tallet 600.000 ifra? Du skal ganske langt opp i systemet for å få en lønn på 300.000 og da er du fortsatt bare halvveis.

1

Bare sånn til opplysning. FRP er ikke det eneste partiet i landet som ønsker å redusere byråkratiet.

Ettersom Norges befolkningsvekst ikke går fremover, men tvert imot bakover, er vi nødt til å importere arbeidskraft før eller senere.

ExD "Mett mann lover faste"

1
krystlikott Hvor kommer tallet 600.000 ifra? Du skal ganske langt opp i systemet for å få en lønn på 300.000 og da er du fortsatt bare halvveis.

krystlikott skrev: Hvor kommer tallet 600.000 ifra? Du skal ganske langt opp i systemet for å få en lønn på 300.000 og da er du fortsatt bare halvveis. -----

Vet du hva de totale kostnadene for en arbeider er ?

Husk lønn er bare en del av kostnadene. I tillegg kommer sosiale kostnader, felles kostnader som stab og husleie, forsikringer, pensjonsforsikringer etc.

1
Fluesoppen krystlikott skrev: Hvor kommer tallet 600.000 ifra? Du skal ganske langt opp i systemet for å få en lønn på 300.000 og da er du fortsatt bare halvveis. ----- Vet du hva de totale k...

"Fluesoppen skrev: Vet du hva de totale kostnadene for en arbeider er ?

Husk lønn er bare en del av kostnadene. I tillegg kommer sosiale kostnader, felles kostnader som stab og husleie, forsikringer, pensjonsforsikringer etc." ----------------------------------- Jeg tror du har spist for mye fluesopp :-)

Hvis jeg ansetter en arbeider (noe som ville vært en kokk om jeg var arbeidsgiver).

Så ville jeg da ikke sagt at kjøkkenet, eller matvarene er en del av hva arbeidstakeren koster meg...

1
Anarkigut "Fluesoppen skrev: Vet du hva de totale kostnadene for en arbeider er ? Husk lønn er bare en del av kostnadene. I tillegg kommer sosiale kostnader, felles kostnader som stab og hus...

Anarkigut skrev: "Fluesoppen skrev: Vet du hva de totale kostnadene for en arbeider er ?

Husk lønn er bare en del av kostnadene. I tillegg kommer sosiale kostnader, felles kostnader som stab og husleie, forsikringer, pensjonsforsikringer etc." ----------------------------------- Jeg tror du har spist for mye fluesopp :-)

Hvis jeg ansetter en arbeider (noe som ville vært en kokk om jeg var arbeidsgiver).

Så ville jeg da ikke sagt at kjøkkenet, eller matvarene er en del av hva arbeidstakeren koster meg... ------------- Du har aldri hatt ansatte, ser jeg. Nå skuffer du meg, Anarkigut, du pleier å tenke litt lenger enn dette..........

1
Sculla Anarkigut skrev: "Fluesoppen skrev: Vet du hva de totale kostnadene for en arbeider er ? Husk lønn er bare en del av kostnadene. I tillegg kommer sosiale kostnader, felles kostnade...

Sculla:

Jeg vet at forsikring og arbeidsgiveravgift kommer i tillegg, men poenget mitt var at kjøkkenet om matvarene er ikke kostnader jeg "hefter" til arbeidstakeren...

Men jeg innrømmer at jeg må sette meg nøyere inn i dette.

Jeg holder på å spare opp egenkapital...

1

Men hva er vitsen med å puttte folk inn i det private næringsliv når industrien går så dårlig og alle blir oppsagt likevel? Lønnsnivået der er jo for høyt til at de kan konkurrere. Eller?

1
Anarkigut Sculla: Jeg vet at forsikring og arbeidsgiveravgift kommer i tillegg, men poenget mitt var at kjøkkenet om matvarene er ikke kostnader jeg "hefter" til arbeidstakeren... Men jeg in...

Anarkigut skrev: Sculla:

Men jeg innrømmer at jeg må sette meg nøyere inn i dette.

Jeg holder på å spare opp egenkapital... --------- Gjør det. Trenger du en på kjøkkenet? Jeg er en djevel til å svinge sleiva (og IT-bransjen er et sant helvete for tiden.......). Svarte klær kan jeg låne av guttungen..

1
Anarkigut Sculla: Jeg vet at forsikring og arbeidsgiveravgift kommer i tillegg, men poenget mitt var at kjøkkenet om matvarene er ikke kostnader jeg "hefter" til arbeidstakeren... Men jeg in...

Ikke at jeg vat så innmari mye om saken, men jeg har hørt at arbeidsgivere beregner etter en faktor på 1,6 når det gjelder total kostnad for arbeidstakere.

Altså: lønn x 1,6 = faktiske utgifter pr ansatt. I dette regnes arb.giveravgift, sykedager, gaver, dopapir og alt slikt...

Men det er bare av hva jeg har hørt. Faktorene er sikkert annerledes i det offentlige fra det private, også..

crapdetekt

1
sjeikbenreddik

Effektivisering av offentlig sektor vil til slutt bli en nødvendig løsning ja. Men hvilken endring i sysselsettingen i offentlig sektor vil være følgen av Frp sine krav til revidert budsjett? Mitt inntrykk er at det vil absolutt medføre en økning, hvis ikke, er du velkommen til å fortelle meg hvordan det vil medføre en reduksjon. En økning i statsbudsjettet er vanligvis sammenfallende med en økning i sysselettingen i off. sektor.

Et annet moment er at det vil alltid være sterke krefter i fagforeninger som motarbeider en endring for en hver pris.

1
crapdetekt Ikke at jeg vat så innmari mye om saken, men jeg har hørt at arbeidsgivere beregner etter en faktor på 1,6 når det gjelder total kostnad for arbeidstakere. Altså: lønn x 1,6 = fak...

crapdetekt skrev: Ikke at jeg vat så innmari mye om saken, men jeg har hørt at arbeidsgivere beregner etter en faktor på 1,6 når det gjelder total kostnad for arbeidstakere.

Altså: lønn x 1,6 = faktiske utgifter pr ansatt. I dette regnes arb.giveravgift, sykedager, gaver, dopapir og alt slikt... ------------- Pussig nok (??) så er det denne faktoren vi benytter. Vi driver rimelig effektivt; faktoren kan nok være betydelig høyere andre steder.

1
Fluesoppen krystlikott skrev: Hvor kommer tallet 600.000 ifra? Du skal ganske langt opp i systemet for å få en lønn på 300.000 og da er du fortsatt bare halvveis. ----- Vet du hva de totale k...

Jeg får fortsatt ikke disse utgiftene til å bli 600000 hvis du går ut ifra en grunnlønn på 250000, når det gjelder sykefravær forutsetter vel dette at det må leies inn eksterne vikarer for at dette skal bli noen reell utgift og gaver i det offentlige har jeg aldri hørt om.

1
krystlikott Jeg får fortsatt ikke disse utgiftene til å bli 600000 hvis du går ut ifra en grunnlønn på 250000, når det gjelder sykefravær forutsetter vel dette at det må leies inn eksterne vik...

Det er et kjent fenomen at offentlig sektor er for stor og for tungrodd. Ledere ansatt av staten er i en slik situasjon at de nesten ikke kan bli sparket. Hvis man er ineffektiv år etter år så kan de ikke gjøre noe med deg, men jukser du med reiseregningene så er det rett ut..... :-)

Hadde man omorganisert byråkratiet og saksbehandlingene i staten ville man trolig spare millioner bare i porto, bud, papir og konvolutter. Deretter kan man flytte "papirflytterne" fra skrivebordet og ut i praktisk arbeide. Dette sparer man ikke så mye på, men det vil lette arbeidspresset på mange innen helsevesenet osv. Hadde man derimot kvittet seg med disse gjennom naturlig avgang, og oppfordring til å søke annet arbeid så ville man i lengden spare milliarder.

Vi har et byråkrati som burde klare å styre et land som har minst det dobble innbyggertallet, men med den elendige styringen som er i dag klarer de ikke å styre eget land engang...

Tilbake til dette artige regnestykket om hvor dyre offentlig ansatte er: En sykepleier, hjelpepleier eller lignende har en kostfaktor på ca. 1,6 eller 1,7. Vi må regne inn noe til arbeidstøy. En unødvendig papirflytter derimot vil ha en kostfaktor på 1,6 fram til det blir mange nok av dem for da øker kostfaktoren til 2,5 eller høyere. Bakgrunnen for påstanden er så enkelt som husleie. Har man 200 unødvendige byråkrater i et kontorbygg så har man også unødvendig byggmasse som må vedlikeholdes og betales leie for. Hadde man kvittet seg med 200 byråkrater så kunne man kvittet seg med bygget, vaktmesterne og regningene samtidig.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Laster...