Politikk - Norsk

glæfsvik

Avgift på piggdekk og kjettinger.

Etter en vellykket overgang med innføring av avgifter på piggdekk bør det også komme en avgift på kjettinger. Mange billister bruker "piggfrie vinterdekk" med kjettinger på i enkelte tilfeller for å unngå avgift men de forurenser jo ofte mye mer om de benytter pigg-kjettinger. Derfor bør det nå komme en avgift på både innkjøp og bruk av kjettinger. Om ikke dette blir innført, vil det være urettferdig for dem som allerede betaler avgift for piggdekk. Om noen har innvendinger angående glatte veier så får de heller holde bilen hjemme og ta bussen de dager det er glatt.

1
33 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Greit å få i gang en diskusjon, men trenger forslaga dine alltid være så forbannet korka?

1

glæfsvik:

Du får heller sørge for at de som gidder å jobbe kan bo der jobbene ligger, så slipper de å kjøre bil.

Ikke som i dag da alskens såkalte svake grupper som ikke gidder å jobbe må bo der jobbene ligger.

1

glæfsvik.............. Antar du vet bedre enn å sammenligne piggdekk og kjetting, eller? Om du har forsøkt å kjøre med kjetting, vet dua at dette ikke er et vedvarende fenomen. Hverken du eller bilen klarer dette noe sørlig lenge.

Kjetting er til bruk i et knipetak og normalt da etterat du står opprådd for andre løsninger, men er ikke egnet for lengre tids kjøring. De er absolutt nødvendig å ha i bilen ved kjøring i fjellet der forholdene kan skifte fort.

I et avgiftselskende land er det selvsagt naturlig å legge avgift på bruk av piggdekk. Hva om man tenkte motsatt og satte ned prisen på piggfrie vinterdekk? Hva om staten sa: "Vi fjerner mva. på piggfrie vinterdekk for å hjelpe folk som vil kjøre piggfritt."

En annen ting er at piggdekk er det eneste saliggjørende på steder i landet der vi har vinterføre og du skal vite at mange steder i landet kan ventetiden bli lang om du skal vente på strøbilen. :-) På de stedene der salting og strøing fungerer er det sannsynligvis mulig å kjøre på piggfrie. Olavf

1

Hadde alle i Norge kjørt piggfritt ville antall ulykker øke dramatisk...

Kombinasjonen av kulde, snø, katalysator og piggfrie dekk lager et speilblankt islag på veiene, spesielt når det er litt kø eller foran et lyskryss.

Hadde det ikke vært for de som kjører med pigger så ville disse isfeltene bare bli mer og mer polert.

Når det gjelder kjetting så brukes det kun i kortere perioder og i situasjoner hvor intet annet hjelper. Dog kan man si at traktorer og andre kjøretøy som rydder snø kunne klart seg uten kjetting mesteparten av tiden!

Kjetting er et nødvendig onde her i landet, men det finnes en veldig enkel løsning på problemet, men da må vi endre statsbudsjettet slik at alt av penger inn til staten går direkte til veibygging: LEGG VARMEKABEL!!!

I byen der jeg bor vil det ikke bli feid eller ryddet snø framover fordi kommunen ikke har råd... Ordføreren har til og med vært så frekk at hun har bedt innbyggerne komme på dugnad for å rydde i de områder hvor parkvesenet skulle ha ryddet for lenge siden. Jeg kjører med piggdekk og har kjetting liggene i bagasjen!!!

1
olavf glæfsvik.............. Antar du vet bedre enn å sammenligne piggdekk og kjetting, eller? Om du har forsøkt å kjøre med kjetting, vet dua at dette ikke er et vedvarende fenomen. Hve...

"olavf skrev: I et avgiftselskende land er det selvsagt naturlig å legge avgift på bruk av piggdekk. Hva om man tenkte motsatt og satte ned prisen på piggfrie vinterdekk? Hva om staten sa: "Vi fjerner mva. på piggfrie vinterdekk for å hjelpe folk som vil kjøre piggfritt." Olavf"

Om man fjerner avgiftene vil det skape inflasjon og press på den norske krona. Dette vil igjen føre til at vi må sette opp renten.

Da er det heller bedre å legge inn en ekstra avgift enn å ta bort en avgift.

1

glæfsvik! (198)

"Om noen har innvendinger angående glatte veier så får de heller holde bilen hjemme og ta bussen de dager det er glatt."

Et spørsmål til deg, som viser at du tenker med det du sitter på:

HAR DU NOEN GANG PRØVD Å FÅ EN ELEKTRISK RULLESTOL INN I EN BUSS!!!!!???????

Idiot...

hohahoha

1
glæfsvik Nei, ikke elektrisk rullestol. Man har ikke behov for elektrisk rullestol hele tiden. Noen dager kan man vel rulle ut den gamle med litt hjelp.

glæfsvik... (201)

IGJEN viser du klart og tydelig hva du tenker med. I tillegg sitter du der og gjetter deg til ting så det REKKER!!!

"Man har ikke behov for elektrisk rullestol hele tiden. Noen dager kan man vel rulle ut den "GAMLE" med litt hjelp."

Legg merke til uthevningen.

Når tid har jeg sagt at vedkommende er GAMMEL!!???

Dette gjelder vår 33 år gamle sønn som skal, DAGLIG, ut på sin jobb....

Grattulerer, du er så langt den største tosken i dette fora...OG, et lite tips: slutt med å gjette deg til alt mulig, du bommer jo hver gang!

Er du ikke det MINSTE flau over den tabbe du har utøvd så langt i denne tråden???

Hohahoha

1
glæfsvik Nei, ikke elektrisk rullestol. Man har ikke behov for elektrisk rullestol hele tiden. Noen dager kan man vel rulle ut den gamle med litt hjelp.

"glæfsvik skrev: Nei, ikke elektrisk rullestol. Man har ikke behov for elektrisk rullestol hele tiden. Noen dager kan man vel rulle ut den gamle med litt hjelp."

Jeg tror ikke du vet hva du snakker om glefs...

La en lam person som kun kan bevege litt på hodet kjøre en manuell rullestol!!!

Skulle nesten ha knekt nakken på deg så du kunne prøve selv!

1

------------>glæfsvik

Jeg vil heller anbefale å inføre piggdekkavgiften på nytt. Etter at avgiften ble avskaffet ifjor, så steg piggdekksalget med 70%. Forholdene i oslogryta er iferd med å komme opp mot "normalen"...dessverre.

Evgyrt

"Jeg elsker den frie konkurransen...særlig fordi jeg eier alle konkurrentene"- Onkel Skrue

1
hohahoha evergyrt! (1847) Før jeg gir deg svaret, har jeg følgende spørsmål til deg: Vet du hvorfor det er akseptert en viss %-andel som kan få lov til å kjøre med piggdekk? Hohahoha

------------->hohahoha

Ja, veiene ville ikke vært kjørbare om alle brukte piggfrie dekk. Piggdekkene "løser" opp den glatte overflaten.

Poenget er at denne %-grensen ble nådd da avgiften ble borte. Nå begynner unødvendig mange fler å bruke piggdekk.

Evgyrt

"Jeg elsker den frie konkurransen...særlig fordi jeg eier alle konkurrentene"- Onkel Skrue

1
evgyrt ------------->hohahoha Ja, veiene ville ikke vært kjørbare om alle brukte piggfrie dekk. Piggdekkene "løser" opp den glatte overflaten. Poenget er at denne %-grensen ble nådd da a...

evergyrt! (1850)

Håper glæfsvik leser ditt svar på mitt spørsmål til deg, et svar som forøvrig er helt korrekt.

Problemene for miljøfrikerne ville ha vært langt vanskligere om ikke det var en del sjåfører som benyttet piggdekk. På den måte hjelper faktisk vi som kjører pigg dere som ikke gjør det. Og, det skal man ikke kritiseres for. Det kan jo hende man bor slik til at piggdekk faktisk er eneste alternativ til å komme seg hel hjem.

Hohahoha

1
glæfsvik Nå refererte jeg til ordet "gamle" som rullestol. "Den gamle rullestolen" Hadde jeg ment en veldig gammel person, så hadde jeg beskrevet han/hun som "olding" som ikke er et negativ...

glæfsvik! (203)

Hørt sangen "ro, ro til fiskeskjær" ...???

Her har du mistet årene for LEEEEEENGE siden.

Gud hjelpe meg så hjelpeløs du er...det er det tåpeligste forsøk på bortforklaring jeg noen gang har lest.

Jeg tok ikke feil av deg. Det ser jeg klart og tydelig.

Hohahoha

1
Sjombol glæfsvik: Du får heller sørge for at de som gidder å jobbe kan bo der jobbene ligger, så slipper de å kjøre bil. Ikke som i dag da alskens såkalte svake grupper som ikke gidder å j...

Sjombol skrev:Du får heller sørge for at de som gidder å jobbe kan bo der jobbene ligger, så slipper de å kjøre bil.

# Det er ikke ledige tomter slik at jeg kan bygge meg hus på arbeidsplassen min.

Jeg gidder å jobbe, jeg jobber, men pga. av stander så er jeg nødt til å kjøre bil (hvem er opplagt til å gå 5 km. i 30 minusgrader med sur sno i tillegg enkelte steder?) og ikke er det muligheter å bo nærmere arbeidsplassen min.

1
Tøffeline Sjombol skrev:Du får heller sørge for at de som gidder å jobbe kan bo der jobbene ligger, så slipper de å kjøre bil. # Det er ikke ledige tomter slik at jeg kan bygge meg hus på ar...

"Tøffeline skrev: Sjombol skrev:Du får heller sørge for at de som gidder å jobbe kan bo der jobbene ligger, så slipper de å kjøre bil.

# Det er ikke ledige tomter slik at jeg kan bygge meg hus på arbeidsplassen min.

Jeg gidder å jobbe, jeg jobber, men pga. av stander så er jeg nødt til å kjøre bil (hvem er opplagt til å gå 5 km. i 30 minusgrader med sur sno i tillegg enkelte steder?) og ikke er det muligheter å bo nærmere arbeidsplassen min."

Helt riktig. Og derfor må folk kjøre bil, siden de ofte ikke kan bo der jobbene ligger (ikke vegg i vegg selvsagt, men en rimelig nærhet)

1
glæfsvik "olavf skrev: I et avgiftselskende land er det selvsagt naturlig å legge avgift på bruk av piggdekk. Hva om man tenkte motsatt og satte ned prisen på piggfrie vinterdekk? Hva om st...

"glæfsvik skrev: "Om man fjerner avgiftene vil det skape inflasjon og press på den norske krona. Dette vil igjen føre til at vi må sette opp renten.

Da er det heller bedre å legge inn en ekstra avgift enn å ta bort en avgift."

Svar: Du trenger for så vidt ikke si mer da siste linjen din sier alt om dine meninger.

At fjerning av en feilplassert avgift fører landet ut i inflasjon og renteøkning faller på sin egen urimelighet. :-) Olavf

1

"glæfsvik skrev: Etter en vellykket overgang med innføring av avgifter på piggdekk bør det også komme en avgift på kjettinger. Mange billister bruker "piggfrie vinterdekk" med kjettinger på i enkelte tilfeller for å unngå avgift men de forurenser jo ofte mye mer om de benytter pigg-kjettinger. Derfor bør det nå komme en avgift på både innkjøp og bruk av kjettinger. Om ikke dette blir innført, vil det være urettferdig for dem som allerede betaler avgift for piggdekk. Om noen har innvendinger angående glatte veier så får de heller holde bilen hjemme og ta bussen de dager det er glatt."

Som andre sier så blir snøen mere polert jo flere biler med piggfrie dekk kjører.. Skulle alle kjøre på pigfritt så hadde det blit flere ulykker.. Et annet argument er at hvis det skulle være kun piggfriekk så hadde vi også mått kjøpt mere kjetting..

og invendinger med glate veier, holde bilen hjemme og ta bussen.....HALLO kjører bussen aldri av veien da, den må også ha kjettinger. Og mange av bussene kjører med pigg, spesielt fremme, lastebiler, ambulanser, politi osv..

mere avgifter fører til mere kostnader, og spesielt til transporten..

Sorry men dette hadde blitt debatt om..

1
hohahoha MrRobby. Ditt innlegg fungerer som dokumentasjon for min påstand om at glæfsvik tenker med det han sitter på. Hohahoha

"hohahoha skrev: MrRobby.

Ditt innlegg fungerer som dokumentasjon for min påstand om at glæfsvik tenker med det han sitter på.

Hohahoha

"

Thanks

Det virker som at miljøfanatikerene tenker mere på at vi skal betale avgifter forran sikkerhet..

Avgiftene dreper, noe som enkelte glemmer. Det noen burde tenke på, og spesielt fanatikerene er at dem burde selv takke dem som kjører med pigg og kjettinger når fanatikeren selv er på veien, og spesielt nedoverbakker og i svinger, dem synest kansje ikke veien er så glatt ( hvis det er oppkarvet snø og is.. det dem da glemmer er at hvis ingen hadde kjørt med pigg eller kjettinger så hadde veien dem selv kjørte på vært glattere.. Istedet for å tenke avgifter så burde dem heller takke dem som brukte svineriet i fanatikerenes øyne..

1
MrRobby "glæfsvik skrev: Etter en vellykket overgang med innføring av avgifter på piggdekk bør det også komme en avgift på kjettinger. Mange billister bruker "piggfrie vinterdekk" med kjet...

"MrRobby skrev: [...] og invendinger med glate veier, holde bilen hjemme og ta bussen.....HALLO kjører bussen aldri av veien da, den må også ha kjettinger. Og mange av bussene kjører med pigg, spesielt fremme, lastebiler, ambulanser, politi osv..

mere avgifter fører til mere kostnader, og spesielt til transporten..

Sorry men dette hadde blitt debatt om.." --------------------------------- Rent bortsett fra at det ikke alltid gaar en buss heller ....

hvilket bare understreker det MrRobby sier.

Ashtead

1
olavf "glæfsvik skrev: "Om man fjerner avgiftene vil det skape inflasjon og press på den norske krona. Dette vil igjen føre til at vi må sette opp renten. Da er det heller bedre å legge...

"olavf skrev:

At fjerning av en feilplassert avgift fører landet ut i inflasjon og renteøkning faller på sin egen urimelighet. :-) Olavf"

En avgift for å bedre miljøet er ikke en feilplassert avgift. Om man senker avgifter så vil dette automatisk føre til press i økonomien. En helt annen sak hadde vært om selve behovet hadde avgjort om hvem som skulle bruke piggdekk og kjettinger. De aller aller fleste klarer seg uten.

1
olavf glæfsvik.............. Antar du vet bedre enn å sammenligne piggdekk og kjetting, eller? Om du har forsøkt å kjøre med kjetting, vet dua at dette ikke er et vedvarende fenomen. Hve...
PelsPåKnaggen

"olavf skrev: I et avgiftselskende land er det selvsagt naturlig å legge avgift på bruk av piggdekk. Hva om man tenkte motsatt og satte ned prisen på piggfrie vinterdekk? Hva om staten sa: "Vi fjerner mva. på piggfrie vinterdekk for å hjelpe folk som vil kjøre piggfritt."

Hvis man legger en avgift på piggdekk, er det kun de som bruker piggdekk som betaler. Hvis man fjerner mva på piggfrie dekk, betaler hele samfunnet, også de som ikke kjører bil i det hele tatt.

Selv mener jeg at forurenseren skal betale. Ikke alle andre.

1
PelsPåKnaggen "olavf skrev: I et avgiftselskende land er det selvsagt naturlig å legge avgift på bruk av piggdekk. Hva om man tenkte motsatt og satte ned prisen på piggfrie vinterdekk? Hva om st...

PElspåknaggen skrev:

Hvis man legger en avgift på piggdekk, er det kun de som bruker piggdekk som betaler. Hvis man fjerner mva på piggfrie dekk, betaler hele samfunnet, også de som ikke kjører bil i det hele tatt.

Selv mener jeg at forurenseren skal betale. Ikke alle andre.

Det du sier på slutten her gjorde at jeg måtte kommentere dine utsagn.

Du sier at de som forurenser må betale selv..ellers betaler hele samfunnet...Det hele der er jo direkte morsomt for..har DU sjekket hva Bilistene betaler for..som vi ikke bruker eller vil ha? Som igjen resten av samfunnet får nytte av? Et meget godt eksempel er jo Bjørvika...hvor mange Vil ha dette i Norge? Hvorav mesteparten skal dekkes av Bilistene..hvorfor? Fordi vi kan liksom ikke Nekte heller da...noen av oss må ha bil for å komme seg steder.Dette vet våre Politikere så innihampen godt, at Norge stopper uten bil så der kan de Flå oss.

SÅ de som ikke kjører bil selv burde feie for egen dør for de skal være feier for andre og finne ut hva vi allerede betaler for før dere begynner å sutre for hva dere som ikke kjører bil må betale for. Ego ego ego alter ege alltid ego....ja, jeg er jo Nordmann!!!!!

Så fort noen skal pålegge en ikke-bilist en avgift da skriker de som besatt og peker på bilisten..hvem F...tror du betaler gangstiene og sykkelveiene? 2+2=? Så ta en titt på vårt statsbudsjett og se hvor mye av avgiftene som går til miljøet. Da kan du kanskje sparke mot makta og ikke mot allerede overbetalende bilister som betaler nok fra før i avgifter.

Det er så morsomt å se at når en bilist betaler for fotgjengeren..så er alt greit ,men ved en gjensidig ting er helt uaktuellt. Er det ikke nettopp samfunnet som skriker etter miljø..?Skal ikke samfunnet betale sammen for et miljø.eller er du en til av de i den oppfattning av at du kan trylle maten på bordet...for jeg må få den frakta til butikken..hvor jeg kjøper den. Og tror du den kommer med piggfritt hjul. så tar du feil. Så ved piggdekkavgift så vil jeg tro at transport og mat vil bli litt dyrere..og DA må jo alle betale da og.. hva da? Da har du jakta din egen hale for en avgift som indirekte rammer deg også.

Bil er og blir ei melkeku..det har den vært siden 1961 som skal betale for det meste her i landet.

Du sier kanskje at det er greit med avgifter på dette med Piggdekk..men har du da sjekket hva disse "miljøskapende" avgiftspengene går til? Det er begrenset hvor mye miljøtiltak du kan bruke pengene på..men ikke NOE av det går til det som det er ment som... å miske andelen piggdekk. Det eneste de gjør er å tvinge folk til å kjøpe et piggfritt dekk p.g.a. pigg er dyrt med avgift ,til biler som aldri var lagd for piggfritt. D E T er det ikke så mange som tenker på...når en Ford Transit kommer skliende ca 125 meter nedover gata for den ikke kan stoppe for den skulle hatt pigg..litt sent når du har meia ned den skoleklassen.

Det eneste jeg ser i denne saken din er at Politikerne har vært altfor flink til å desillusjonere deg med sitt snakk.

Men det som forarger meg mest er at folk som aldri har kjørt bil ..skal kritisere bilister og trenge avgifter ned over hue på oss ,for så å tre lua godt over sitt eget hode og håpe på godt vær.

Jeg personlig syns det er greit å bruke piggfritt hvis jeg kan det..men da Tvinges jeg jo til kjettingbruk til mine turer til fjells..som noen burde ha avgift..hvorfor..er det ikke straff nok for de som prøver å kjøre langt med kjetting at de må kjøpe nye dekk til flere tusen kroner da..som igjen er avgiftsbelagt i utgangspunktet.som igjen skaffer penger i statsbudsjettet. Å avgiftsbelegge dette er jo å be om dødsfall i trafikken som igjen får frem hu Torild Skogholm som står frem igjen og sier"Det viktigste er å få folk til å holde fartsgrensa" SÅ vil det gå enda saktere mere køer mere utslipp for det samler seg i kø.

Man kan ikke få i både pose og sekk..desverre!

Så vær så snille å se litt lenger enn til nesetippen deres før dere vil en avgift. Takk!

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...