Politikk - Norsk

potetmosen

Jens advarer sterkt mot hasj - Bagatell, sier fan

Det er håpløst. Jens Stoltenberg forteller at han har røkt hasj da han var ung. Han er ikke stolt over det, men angrer og advarer det sterkeste ungdommer mot det. Hva hjelper det nå hans fans forsvarer det, og hasj-freakene jubler? Hvilken effekt gir dette?

Fra VG: "For første gang bekrefter Jens Stoltenberg at han røykte hasj da han var ung. Nå angrer han og advarer barn og unge mot å eksperimentere med rusmidler. - Jeg vil på det sterkeste advare barn og unge mot å eksperimentere med rusmidler overhodet. Det som kan fremstå som uskyldig eksperimentering, kan ende forferdelig galt, sier han." http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=1517082

Dette er en del av de håpløst naive gjensvarene fra hasj-freaker og ap-fans, som vil forsvare Jens og hans hasjbruk, og ikke stiller opp tilsammen med Jens Stoltenberg i hans advarsler her på VGD: (Utelemner nickene)

"So what!... om han gjorde det.. hva betydning har det bortsett fra se og hør? "

"Dette er storm i ett vannglass. Å eksperimentere i ungdommen med hasjis er helt vanlig. Klart hvis du er overbeskyttet av foreldrene eller vokser opp i de indre bygder, kan man sikkert gå glipp av denne urbane delen av oppveksten."

"Det er en del av den urbane oppvekst å eksperimentere litt, gir litt mer inntrykk av at det er vanlige folk som leder AP. "

"ja han bill clinton hadde også prøvd det..og han var usas beste president noen sinne.. "

"Har egentlig aldrig likt Stoltenberg, men han står i et mye mere positivt lys nå. Røyka hasj = en erfaring rikere."

"Når man er ung, gjør man mange bommerter, har man ikke gjort det, har man heller ikke gått livets skole, og kan derfor heller ikke lære av sine feil og erfaringer. Ergo kan man ikke drive god lære for sine barn, god politikk for sine velgere og heller ikke uttale seg, for man har ikke erfaring på slike områder"

"Jeg vil faktisk se på det som en fordel at norges dyktigste politiker har en fortid."

"Herregud, hvem har ikke eksperimentere litt i ung alder? Du kanskje? "

"Tja - det kan jo se ut som det er flere som søker oppmerksomhet her. Saken om Stoltenbergs bruk av hasj i ungdommen, er for triviell til at diskusjon eller kommentar behøves. Legg saken død, du, og se om det ikke finnes reelle samfunnsproblemer å løse. Da kan du jo gjøre noe mer enne å spre møkka di over VG-nett. "

"PS: Jens bør gå inn for legalisering! I hvert fall nå som han er med den store flokken som har begått pr.def. - en kriminell handling."

"Skjønner ikke helt problemet."

Ja, jeg kan ikke annet enn å synes synd på en del mennesker, og jeg synes kanskje ekstra mye synd på Jens Stoltenberg - som tross alt skal ha honnør for at han, samtidig som han tar ett oppgjør med sin fortid, har gjort et alvorlig forsøk på å sette fingeren på et samfunnsproblem, og inngangsporten til mange andre samfunnsproblem, gjennom å rette sterke advarsler mot det.

Men det var visst desverre temmelig mislykket, skal man dømme av reaksjonene i ryggmargen til en del mennesker på VGD. Det var i alle fall et ærlig forsøk. Tror jeg.

Håper du møter bedre forståelse fra dine nærmeste familiemedlemmmer, partikollegaer, og allmennheten for din angring på hasjbruk og for dine sterke advarsler mot det i dag, enn hva du får av en del folk på VGD, Jens!

Jeg står tilsammen med deg i dine advarsler.

Vennlig hilsen Potetmosen..

1
37 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

jeg røyker ikke og drikker ganske moderat, men jeg prøvde å røyke en gang da jeg var liten..og kom til den slutning at det ikke var noe for meg.. og rusmidler gennerelt er jeg skeptisk til, men syntes dersom stoltenberg har prøvd det..så er det en ting som har skjedd..og som ikke skjer..så la gamle spøkelser være i fortiden.. det er ikke noe grunn til å lage noe krig ut av et gammelt minne.. men all honnør til jens som er ærlig.. bare det kunne vært like stor ærlighet i resten av det han sier også.-..så hadde ap fått mer velgere tilbake :=)

1
gr2000 jeg røyker ikke og drikker ganske moderat, men jeg prøvde å røyke en gang da jeg var liten..og kom til den slutning at det ikke var noe for meg.. og rusmidler gennerelt er jeg skep...

"gr2000 skrev: "så er det en ting som har skjedd..og som ikke skjer..så la gamle spøkelser være i fortiden.. det er ikke noe grunn til å lage noe krig ut av et gammelt minne.. "

Det er han selv som velger å stå frem med det. Hvorfor skal det da ties i hjel?

Vennlig hilsen Potetmosen.

1

Potetmosen:

Hva er problemet med at Jens Stoltenberg har røyket hasj?

1

potetmosen!

Dette er ren skjær hykleri fra din side. For det første gjør du ikke annet enn å leite etter noe å slarve om når det gjelder andre partier enn FrP. Nå gir du Stoltenberg støtte, mens du i et tidligere innlegg skrev dritt:

"Om man ikke husker slikt, da er det et større problem enn man tror. Han var tillitsvalgt for en an Norges største ungdomsorgansisasjoner, AUF, på den tiden. Og det er nærmere i tid enn 25 år siden. Noen bør sprørre Jens Stoltenberg når han SIST anvendte hasj som "stimulerende" middel i politikken."

1
gr2000 jeg røyker ikke og drikker ganske moderat, men jeg prøvde å røyke en gang da jeg var liten..og kom til den slutning at det ikke var noe for meg.. og rusmidler gennerelt er jeg skep...

Registrerer at'n Jense-boy begynner i det små, ved å sanke støtte blant frikera. Hva blir det neste for denne spilloppmakeren UTEN snev av troverdighet!??

Han ljuger også, men hvem vil han få støtte fra med det kjennetegnet, mon tro?

1

Bondevik parerer selvfølgelig lynkjapt, og sier at han har vært med på litt av hvert i ungdommen, han også. Han advarer spesielt mot spillegalskap.

"I min ungdom kjente I opptil fleire stykk som ble deperimert og innesluttet av å tape i Yatzy. Og så skal man huske på at dette var LENGE før Maxi-Yatzy kom, med 6 terninger og "fænsy" poengblokk. Så I er fullt på det reine med at det må være tøft å vokse opp i dag. Derfor er I også så tøff at I tør å stå opp og si nei til mobbing."

Uttalelsen har vakt sterke reaksjoner på KrF-landsmøtet, og det er ventet at Valgerd Svelgland vil foreslå 18-årsgrense for salg av terninger.

1
Shewolf potetmosen! Dette er ren skjær hykleri fra din side. For det første gjør du ikke annet enn å leite etter noe å slarve om når det gjelder andre partier enn FrP. Nå gir du Stoltenber...

"Shewolf skrev: potetmosen! Dette er ren skjær hykleri fra din side. For det første gjør du ikke annet enn å leite etter noe å slarve om når det gjelder andre partier enn FrP.

SVAR: Dette er selvsagt ikke sant, Shewolf. Jeg skriver om det meste som er interessant.

Nå gir du Stoltenberg støtte, mens du i et tidligere innlegg skrev dritt:

"Om man ikke husker slikt, da er det et større problem enn man tror. Han var tillitsvalgt for en an Norges største ungdomsorgansisasjoner, AUF, på den tiden. Og det er nærmere i tid enn 25 år siden. Noen bør sprørre Jens Stoltenberg når han SIST anvendte hasj som "stimulerende" middel i politikken."

Svar: Ja, det er faktisk fullt mulig å gi støtte til Jens Stoltenberg for at han går ut med sine advarsler, og samtidig stillle kritiske spørsmål til hvorfor han ikke minnes slike viktige saker som om han som tillitsvalgt person i AUF i 1982 røkte hasj.. Bare fanatikere hevder at det er umulig å både kritisere en person for en ting, og å berømme samme person for noe annet samme dag.

Så tenk nytt, Shewolf!

Vennlig hilsen Potetmosen.

1
potetmosen "Shewolf skrev: potetmosen! Dette er ren skjær hykleri fra din side. For det første gjør du ikke annet enn å leite etter noe å slarve om når det gjelder andre partier enn FrP. SVA...

vi har alle ting som kan kritiseres for, skal vi bla opp i fortiden hele gjengen og finne spøkelsene der..å bekymre seg for fortiden har ingen mening..den kan ikke endres.. og fremtiden kommer.. det som er viktig er nuet.. hvis vi blir så opphengt i det andre..glemmer vi nåtidspunktet-.---

1
potetmosen "Shewolf skrev: potetmosen! Dette er ren skjær hykleri fra din side. For det første gjør du ikke annet enn å leite etter noe å slarve om når det gjelder andre partier enn FrP. SVA...

Anmoder poteten meg om å tenke nytt? Å berømme og fordømme samme person i løpet av en time sier ganske mye om din evne til å resonnere.

Dessuten var ikke dette et svar, men et forsvar fra deg. Du bruker Se og Hør metoder, bortsett fra at du aldri hadde fått beina innenfor et ukeblad på grunn av manglende kompetanse innen journalistikk.

Så over til saken, jeg har aldri vært interessert i Amsterdam tilstander i Oslo.

Jeg er ikke for en legalisering av hasj-bruk og gir min støtte til Stoltenberg i hans advarsler.

Du gir ikke din støtte i ditt første innlegg da du kun er ute etter sensasjoner. Snakk om en å være lite konsekvent, og snu kappa etter vinden.

1
Shewolf Anmoder poteten meg om å tenke nytt? Å berømme og fordømme samme person i løpet av en time sier ganske mye om din evne til å resonnere. Dessuten var ikke dette et svar, men et for...

"Shewolf skrev: "Anmoder poteten meg om å tenke nytt? Å berømme og fordømme samme person i løpet av en time sier ganske mye om din evne til å resonnere. Dessuten var ikke dette et svar, men et forsvar fra deg. Du bruker Se og Hør metoder, bortsett fra at du aldri hadde fått beina innenfor et ukeblad på grunn av manglende kompetanse innen journalistikk. "

SVAR: Ja, tenk nytt. Hvem har forreste fordømt noen? Man kan ta for seg ulike deler av samme sak i løpet av time, kritisk til noe, positiv til annet. Alt er ikke svart-hvitt. Når det gjelder å få "beina innenfor et ukeblad " er det temmelig uinteressant for meg - akkurat nå i alle fall - , men jeg kan jo opplyse deg om at jeg faktisk har journalistisk bakgrunn. Så, tenk nytt der også!

Du skriver: "Så over til saken, jeg har aldri vært interessert i Amsterdam tilstander i Oslo. Jeg er ikke for en legalisering av hasj-bruk og gir min støtte til Stoltenberg i hans advarsler. Du gir ikke din støtte i ditt første innlegg da du kun er ute etter sensasjoner."

Svar: Det er jo bra for deg at du støtter Stoltenberg i hans advarsler og at du ikke er for legalisering av hasj, Shewolf. Akkurat der har vi samme mening. Vi snakker her om to forskjellige innlegg, vinklet forskjellig i forhold til forskjellige sider av det saken handler om. Det er min fulle rett å skrive om begge sakene. At jeg er i mot narkotika kommer uansett frem i begge innleggene. Jeg mener altså at det er bra at Stoltenberg advarer mot narkotika, men samtidig stiller jeg i et annet innlegg spørsmålstegn ved det faktum at Jens Stoltenberg ikke HUSKER om han brukte narkotika da han reiste rundt som AUFs tillitsvalgte. Jeg synes det er rart.

Vennlig hilsen Potetmosen.

1
potetmosen "Shewolf skrev: "Anmoder poteten meg om å tenke nytt? Å berømme og fordømme samme person i løpet av en time sier ganske mye om din evne til å resonnere. Dessuten var ikke dette et...

"potetmosen skrev: Jeg mener altså at det er bra at Stoltenberg advarer mot narkotika, men samtidig stiller jeg i et annet innlegg spørsmålstegn ved det faktum at Jens Stoltenberg ikke HUSKER om han brukte narkotika da han reiste rundt som AUFs tillitsvalgte. Jeg synes det er rart. "

Det kommer helt an på hvordan han sa dette på: "- Det kan jeg etter beste evne ikke huske. Derfor kan jeg ikke forstå at det er riktig. "

Dette kan også være en måte å si at det har man ikke gjort på. Litt vagere enn et bestemt nei, og derfor mulig å spekulere i, men av og til så svarer man slik, selv om man er sikker på at man ikke har gjort en ting.

Hvis f.eks noen "spør meg sånn halveis beskyldende" om en ting de påstår jeg har gjort, så kan godt svaret bli: "Det kan jeg ikke huske å ha gjort, derfor kan jeg ikke forstå at det er riktig".

Som sagt, noe vagt...men ikke dermed sagt at jeg har gjort det...

1
oddbjoro "potetmosen skrev: Jeg mener altså at det er bra at Stoltenberg advarer mot narkotika, men samtidig stiller jeg i et annet innlegg spørsmålstegn ved det faktum at Jens Stoltenberg...

rart- jeg blir beskyldt for å være både hagen lakei og nå kastet inn i kategori fans av stoltenberg.. ja selv om jeg forsvarer dem to i enkelte sammenhenger så er jeg ikke i noen av partiene deres.. dere har alle tatt feil til nå....

1
oddbjoro "potetmosen skrev: Jeg mener altså at det er bra at Stoltenberg advarer mot narkotika, men samtidig stiller jeg i et annet innlegg spørsmålstegn ved det faktum at Jens Stoltenberg...

Oddbjoro. Jeg mener at han bør da huske slikt, når han selv poengterer at "det var et fåtall tilfeller for over 25 år siden, fra slutten av ungdomsskolen." at det skjedde.

Fem år senere er han altså tillitsvalgt for AUF, en av Norges største ungdomsorganisasjoner på den tiden, reiser rundt og skal arbeide politisk. Om han da brukte hasj bør han da minnes. Selv sier Jens: "Det kan jeg ikke huske å ha gjort, derfor kan jeg ikke forstå at det er riktig".

Jaja. Jeg synes det er en litt rar formulering som gjør meg litt tankefull om når han virkelig sist brukte hasj. Skulle han innrømme det om det var adskillig nærmere i tid?

Skal ikke spekulere ytterligere i det, men formuleringen var som du sier "vag".

Ellers har jeg ikke noe spesielt å utsette på Jens Stoltenberg som person i dag. Han opptrer ganske ryddig og redelig for tiden.

Vennlig hilsen Potetmosen

1

Jeg tror Potetmjølet er litt ute å sykler her jeg, og ikke helt vet hva han snakker om.

Alkohol, ja se det er bra, det må bli billigere. Det sammer er det med tobakk. Men litt Cannabis.............. Nei da får Potethue problemer.

1

Hvem bryr seg vel med at Stoltenberg har røkt hasj? Eller Hagen? Halvorsen? De er jo bare mennesker. Bortsett fra Bondevik da....som prøver å fremstå som en helgen :)

1

poetetmosen

DU må argumentere for HVORFOR du mener hasj er så sinnsykt farlig. Har selv røyket hasj 4-5 ganger uten at å få tilsynelatende skader av det. En annen ting du må gjøre er å skille mellom er bruk og misbruk. Du blir ikke alkoholiker av å ta deg en pils en gang i uka.

ExD "Mett mann lover faste"

1

"potetmosen skrev: Det er håpløst. Jens Stoltenberg forteller at han har røkt hasj da han var ung. Han er ikke stolt over det, men angrer og advarer det sterkeste ungdommer mot det.

Halllo Jens...er du helt ærlig nå?? Jeg VET at det ikke er så lenge siden som da han var ung..tja, forresten, han er jo ung fremdeles..så det er jo ikke direkte feil akkurat..

Angrer...ja, alle sier de angrer og tror de er de eneste i verden som har taklet dette på riktig måte. De stoler ikke på at andre gjør det samme. Ingen angrer egentlig. Hvorfor skulle de angre på det?? Alle takler det jo dersom de ikke har alvorlige sinnslidelser. Herregud, det er jo bare hasj!

1
DjHarry poetetmosen DU må argumentere for HVORFOR du mener hasj er så sinnsykt farlig. Har selv røyket hasj 4-5 ganger uten at å få tilsynelatende skader av det. En annen ting du må gjøre...

"DjHarry skrev: poetetmosen

DU må argumentere for HVORFOR du mener hasj er så sinnsykt farlig. Har selv røyket hasj 4-5 ganger uten at å få tilsynelatende skader av det. En annen ting du må gjøre er å skille mellom er bruk og misbruk."

Hasj er misbruk uannsett, Harry. Dette er egentlig en medisin(?) som du ikke skal stappe i deg i helgen. Derfor blir det uansett ett misbruk når du ikke bruker det til hva det er ment som. Ellers er jeg for legalisering

"Du blir ikke alkoholiker av å ta deg en pils en gang i uka."

Ikke av å drikke et par pils om dagen heller for den sakens skyld.

Wolverine

1
Acquiesce "DjHarry skrev: poetetmosen DU må argumentere for HVORFOR du mener hasj er så sinnsykt farlig. Har selv røyket hasj 4-5 ganger uten at å få tilsynelatende skader av det. En annen t...

Acquiesce

Hasj-røyking kan nok defineres som misbruk rent juridsk ja. Alt det man bruker ulovlig blir definert som misbruk i følge norsk lov. Men dersom en ser på den reele bruken av stoffet, blir det feil å bruke dette utrykket. En 'bruker' er en som har et vettug forhold til rus, mens en 'misbruker' er en som har det motsatte.

ExD "Mett mann lover faste"

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...