Politikk - Norsk

dataman

Mediene tror folk er dumme og gir oss Sven O.

Dagbladet annonserer med ny form og nytt innhold.

Kjøpte sosialistblekka i dag og ble positivt overrasket over form og innhold.

Jeg har for vane som FrP-er å lese aviser jeg er uenig i. Det bør alle som driver med politikk gjøre.

Derfor sitter jeg i kveld og koser meg med Lørdags Dagbladet.

Håper de lykkes med eksperimentet sitt.

Avisen er full av nyttige ting som sammenlingning av alle landet banker, og hvordan skifte til ny strømleverandør. Kulturnytt i bøtter og spann. (Førsteside med Lensmann som skaper storm med sine uttallelser hadde selvfølgelig fontstørrelse som før, men det er dem tilgitt)

Det mest gledelige av alt er at avisen våger å satse på færre bilder og mer tekst. Ja til og med VGs overskriftsstørrelser hvor en tekslinje opptar en hel side, har de gått bort fra. Dessuten har de kutta helt ut Sven O. Høiby fra spaltene og bare det gjør at jeg som leser ikke lenger får angst for å ha havna på et asyl når jeg leser avisen.

Det beste med hele avisen er at den er full av spalter med små tekst, slik at man faktisk kan sitte i flere timer og lese nyttig stoff før man er ferdig med avisen. Kommentarstoffet og artiklene er milelange med bittesmå skrift slik at man faktisk får med seg flere meninger og dybdeinnsikt i noe større grad enn før i løpet av en artikkel.

Dagbladet tar sjansen på at folk faktisk kan lese tekst og ikke bare se på bilder. Mange i Norge har gått fra 7-20 år på skole og kan faktisk lese norsk noenlunde bra. Dette har Dagbladet satset på og det skal de ha honnør for.

At avisen forøvrig er ei sosialist-blekke, unnskylder jeg dem for. De står ihvertfall rakrygget bak sine meninger. Klassekampen og Dagsavisen er også aviser som regner med at folk kan lese tekster med små skrift og det er det faktisk en del hundretusener av oss som kan her i landet!

Jeg har ikke glemt Aftenposten, nestoren blant norske seriøse aviser, men de har jo alltid vært ordentlige og flinke med sin journalistikk, så jeg gir dem ikke ros, for det får de jo fra alle andre hele tiden.

VG er den blekka jeg liker minst. De er så perverterte og spekulative at jeg knapt gidder å skrive mer om den saken uten å føle meg sjuk. Der er det Sven O. Høiby og Cowboy-Laila side opp og side ned blanda med utskjelling av alle FrP-ere og slakt av AP-ledere og Verstos usakligheter hver dag hele året rundt.

VG antar at folk flest er like psykisk tilbakestående som avisens eget innhold er det.

En hver avis som våger å skrive flere linjer med små skrift under overskriftene sine blir jeg automatisk nysgjerrig på.

Men at Dagbladet ønsker å demme opp mot FrPs fremgang er det liten tvil om, så avisen anbefales ikke for FrP medlemmer som ikke tåler motforestillinger.

vh

Øyvind Michelsen, Grønland, Oslo "lille Pakistan" som ikke et eneste sekund har angret at han stemte Fremskrittspartiet forrige høst!

1
9 svar

Heller Sven-O enn sosialistsosionomer

mvh

Vidar Stangnes

1

Hehe, bor du på Grønland skjønner jeg nesten at du klager :-)

Jeg gikk en tur i Oslo og spurte omtrent hver eneste person om veien tilbake til Karl Johann, men ingen skjønte noenting...

1

Et bra innlegg & en fornuftig evaluering av det "nye" Dagbladet; om vi bare kutter den barnslige termen "sosialistblekka". En god, underholdende & aktuell nyhetsformidler er & forblir en god, underholdende & aktuell nyhetsformidler uansett politisk standpunkt.

\~~~~~~~~~ A L L E S • K L A R ~~~

1

Intet er som en god kopp varm kaffe?

1
UVox Et bra innlegg & en fornuftig evaluering av det "nye" Dagbladet; om vi bare kutter den barnslige termen "sosialistblekka". En god, underholdende & aktuell nyhetsformidler er & forb...

"UVox skrev: Et bra innlegg & en fornuftig evaluering av det "nye" Dagbladet; om vi bare kutter den barnslige termen "sosialistblekka". En god, underholdende & aktuell nyhetsformidler er & forblir en god, underholdende & aktuell nyhetsformidler uansett politisk standpunkt.

\~~~~~~~~~ A L L E S • K L A R ~~~"

sitat slutt.

Så så, jeg mente sosialist-blekka og står på det. Når Otto Jespersen kan "bærsje verbalt" offentlig og få honnør i Dagbladet for det, så bør også jeg kunne få kalle avisa ei sosialist-blekke. Egentlig burde jeg brukt betegnelsen, halvmarxist-blekke!

vh

Øyvind Michelsen, Oslo som ikke et eneste sekund har angret at han stemte Fremskrittspartiet forrige høst!

1

Tja, Dagbladet er sosialliberale (tidligere en "Venstre-avis", i de tider da Venstre var blant landets største partier)

Men har du ennå ikke skjønt at folk faktisk er så dumme?

Ihvertfall hvis Frp's logikk om at tilgang og etterspørsel er det beste systemet, så burdte det jo være slik at folk faktisk er så dumme.

Fjerner man F. eks presse-støtta (Frp-forslag) vil aviser som Dagen, Vårt Land, Nationen og muligens Klassekampen (men jeg tror de overlever) gå konkurs.

Og en annen konsekvens av det samme er at de avisene vi får ikke kommer til å bli som VG, de kommer til å bli noe nærmere Søndag-Søndag...

1

"Folk flest" kjøper vel VG og Se & Hør, så jeg er ikke så sikker på at antakelsene om vårt vett er så fjernt fra virkeligheten.

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...