Politikk - Norsk

norge10000

Stortinget har ikke kontroll over økonomien

Stortinget har liten kontroll over økonomien i Norge fordi vi er blitt globaliserte. Økonomien i Norge er helt avhengig av svingninger i verdensøkonomien. Problemet er at det lille verre stortinget kan gjøre, har det gjort. Så nå sitter vi her på berget, utenfor EU, og mister arbeidsplass etter arbeidsplass......

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

....og hvis Norge blir EU medlem blir det bare bedre!

1

Det spiller for øyeblikket ingen rolle om vi er medlemmer eller ikke. Forøvrig så er jeg enig i at Stortinget ikke har oversikten, noe som skyldes en rekke innlån og overføringer i kommunesektoren, samt at alle investeringer enten de er i kommune eller i Stat ( veibygging/ Jernbane) belånes 138% av investeringskostnadene.

Forøvrig så er grunnen til våre store problemer og påstått press i økonomien at det offentlige forbruker 55% ( offesielt) 62% reelt av BNP fastland.

I EU er gjennomsnittet 45% I Sverige kun 40,5%, og derav kan Sverige bl.a. på grunn av "underforbruk" i forhold til EU både ha skattelette, store investeringer og få orden på en rekke ting i samfunnet som vi ikke kan.

Det offentliges pengeorbruk er for 2002 Ca. 560 -95 +200 +45 = 715 Milliarder. I tillegg overføres ca 120 Milliarder til oljefondet ( kanskje)

1
hansgeorg Hvhorfor skal ikke hele økonomien bli øffentlig? Kanskje her i Norge fungerer det med Kommunismen?

Nå er det jo slik at nærmere Kommunisme enn norsk økonomisk styring kommer man vel ikke. Det er bare så synd at kommuneisme kan ikke fungere ganske enkelt fordi folk er ikke skapt til det uansett om man snakker og tror. Det ser du vel når man snakker om solidaritet, man snakker om seg selv eller et land langt borte der gjerne den institusjonen man flagger for er med på hjelpearbeidet og gir lønnsinntekt eller særfordeler til de som skriker høyest.

Norsk økonomi styrres ikke av Storting eller regjering, og det har den ikke gjort på mange år. Det er finansdepartement, SSB , Norges Bank, Kommuneforbundet og en rekke etater og direktorater som gjør dette.

Sosialdemokratiet har alltid vært foregangssystemet til dette for å manipulere folk bort fra det sanne ståsted.

Det som er så synd er at alle slike systemer som i Norge der man ikke vil klare det ennå sterkt stigende økning i offentlige byråkrter kombinert med pensjonsforpliktelsene, og så får man se hvem som vinner. Ikke pensjonistere iallefall, det er helt sikkert.

Men en dag så bryter systemet sammen slik som i gamle Øst-Europa, den dagen det er tomt for penger, eller folk ikke lenger godtar at man sløser eller underslår offentlige les dine og mine penger.

1
kinelogg Nå er det jo slik at nærmere Kommunisme enn norsk økonomisk styring kommer man vel ikke. Det er bare så synd at kommuneisme kan ikke fungere ganske enkelt fordi folk er ikke skapt...

"kinelogg skrev:

Det som er så synd er at alle slike systemer som i Norge der man ikke vil klare det ennå sterkt stigende økning i offentlige byråkrter kombinert med pensjonsforpliktelsene, og så får man se hvem som vinner. Ikke pensjonistere iallefall, det er helt sikkert. ------------ Kjære, kinelogg. Les hva du selv skriver en gang til.

Prøv deretter å oversette det til oss dødelige...

Blurb

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Laster...