Politikk - Norsk

BMWWERKE

Tror de som har røykt hasj at det er status-

Vitner vel heller mer eller mindre og sosiale problemer av mang en art. Hasj har jeg aldri prøvd,og er ikke redd for og miste status blant mange dophuer her på forumet.Det er en grunn for at folk har lov til og drikke seg drita men ikke og røyke seg høye.Og den grunnen trenger man ikke og ha røykt hasj for og forstå. Vi snakker bare enkelt og freit om sunt vett i bollen:-)

Ein Bier wie Bayern.

1
64 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"BMWWERKE skrev: Vitner vel heller mer eller mindre og sosiale problemer av mang en art. Hasj har jeg aldri prøvd,og er ikke redd for og miste status blant mange dophuer her på forumet.Det er en grunn for at folk har lov til og drikke seg drita men ikke og røyke seg høye.Og den grunnen trenger man ikke og ha røykt hasj for og forstå. Vi snakker bare enkelt og freit om sunt vett i bollen:-)

Ein Bier wie Bayern."

Ja det har jeg også inntrykk av....blir for dumt.Men det er underholdene innlegg da i det minste:-))

1

og den grunnen er menneskets sperre for å akseptere noe nytt. det er klart samfunnet synes drikking er ok når det er noe av det eneste vi med sikkerhet vet vi alltid har gjort de siste par tusen årene. det samme gjelder hasj, har man blitt bombadert med propaganda om at det er farlig i 20-30 år så er det klart man skaper seg en negativ holdning til det.

1
Raggar Men tror du virkelig at man automatisk ikke trenger og fryte det bare pga at noen hasjere her i landet sier det er goe greier.

"Raggar skrev: Men tror du virkelig at man automatisk ikke trenger og fryte det bare pga at noen hasjere her i landet sier det er goe greier."

Det er vel akkurat det de fleste som synes hasj er ok gjør.Neeeida ikke farlig med hasj...man ble jo bare gla og så på verden som bombibjørnene gjør........

Ein Bier wie Bayern.

1

"BMWWERKE skrev:

Hasj har jeg aldri prøvd,og er ikke redd for og miste status blant mange dophuer her på forumet.Det er en grunn for at folk har lov til og drikke seg drita men ikke og røyke seg høye."

Idiotisk argument! Tror du virkelig at alkohol hadde blitt legalisert den dag i dag? Hverken tobakk eller alkohol hadde blitt å få tak i på markedet hvis det hadde kommet den dag i dag. Har ikke rørt hasj selv, men det er fordi jeg ikke trenger noe mer rus enn jeg får av alkohol. Tror du f. eks ikke at antall gjenger hadde blitt redusert hvis hasj var legalisert?

"Og den grunnen trenger man ikke og ha røykt hasj for og forstå. Vi snakker bare enkelt og freit om sunt vett i bollen:-)"

At du er røtten i bollen vil jeg heller tro. Tenk litt lenger enn nesa

Wolverine - nude jell-O

1

Skjønner ikke at dere orker å svare denne forvirra BMW-gutten. Neida, Frp og hjemmebrent, det er tingen det!

1
Acquiesce "BMWWERKE skrev: Hasj har jeg aldri prøvd,og er ikke redd for og miste status blant mange dophuer her på forumet.Det er en grunn for at folk har lov til og drikke seg drita men ikk...

Notlob jeg tror det er du som er forvirra her...ikke bmwwerke.Han argumentere ihverfall....og acquiesce hva VET du egentlig som bmw her sier.Ikke sitt og vær så utrolig høy på pæra og kall det et dårlig argument.LOVEN er LOVEN uansett.Og for de fleste forbudene innen ruspolitikken så er den en meget god GRUNN for at reglene er som de er.

1
BMWWERKE Hva vet egentlig du da...siden du sier imot det som enhver rusforsker ikke vil legalisere. Ein Bier wie Bayern.

"BMWWERKE skrev: Hva vet egentlig du da...siden du sier imot det som enhver rusforsker ikke vil legalisere."

"rusforsker"? Hvis du følger med litt i denne forskningen så kunne du kanskje fått med deg at hasj er mindre skadelig enn sprit. Men dette visste du kanskje ikke? Hva tror du ungdomsgjenger tjener penger til våpen på? Hasj netopp! Folk må ha tak i det, og siden det ikke er å få tak i butikken må de skaffe seg det på gata.

Hajs er noe som har kommet i den senere tid, alkoholen har vært legalisert i alle år, før man visste konsekvensen av det. DERFOR legaliseres ikke hasj.

Du er vel en som bare sitter å godtar alt som blir sagt av staten du? Det er for naivt å tenke slik som du gjør; "Det er en grunn til at folk kan drikke seg fulle, men ikke hasje"... Latterlig

Wolverine - nude jell-O

1

Mens alkohol er sosialt akseptert (utenfor KRF-miljøet) og omgitt av mye status og jåleri er dessverre cannabis-bruk forbundet med dophuer og puddinger.

Dette er synd og langt i fra virkeligheten !

1
Raggar Notlob jeg tror det er du som er forvirra her...ikke bmwwerke.Han argumentere ihverfall....og acquiesce hva VET du egentlig som bmw her sier.Ikke sitt og vær så utrolig høy på pæra...

"Raggar skrev: Notlob jeg tror det er du som er forvirra her...ikke bmwwerke.Han argumentere ihverfall....og acquiesce hva VET du egentlig som bmw her sier.Ikke sitt og vær så utrolig høy på pæra og kall det et dårlig argument.LOVEN er LOVEN uansett.Og for de fleste forbudene innen ruspolitikken så er den en meget god GRUNN for at reglene er som de er."

Enten er du bare en dum dilletant eller farlig naiv. Ikke godta alt som blir sagt.

Wolverine - nude jell-O

1
Raggar Notlob jeg tror det er du som er forvirra her...ikke bmwwerke.Han argumentere ihverfall....og acquiesce hva VET du egentlig som bmw her sier.Ikke sitt og vær så utrolig høy på pæra...

Hva med å sette seg litt mer inn i tingenese tilstand, din fjøsnisse!

Er så møkk lei slike imbesile tullinger som dere, som på død og liv skal uttale dere om ting som dere vet lite og ingenting om!

God grunn til at loven er slik den er? vet du egentlig hva som foregår nedover i Europa? Fortell meg!

1
BMWWERKE Hva vet egentlig du da...siden du sier imot det som enhver rusforsker ikke vil legalisere. Ein Bier wie Bayern.

"BMWWERKE skrev: Hva vet egentlig du da...siden du sier imot det som enhver rusforsker ikke vil legalisere.

Hva vet du om det? Enhver rusforsker får beskjed om å regne ut noen tall som er skrevet på et papir å få ut det svaret som myndighetene har bestemt på¨forhånd. Det er INGEN som gidder å høre på de som har prøvd greiene. Hvis det var seriøs forskning, tror du ikke de som vet hva det er for noe hadde blitt spurt i det minste??

Dersom en forsker hadde påstått at hasj var uskadelig, så hadde myndighetene spurt noen annen om å lage rapporten. Såpass skjønner vel du også?

Jeg vet ti ganger bedre enn de fleste rusforskere hva hasj er. På samme måte som du vet bedre hva alkohol er enn en drittunge på sju år som gulper opp det foreldrene vil at han skal si. Jeg har prøvd både alkohol og hasj til gagns, og jeg vet at hasj er et mye sunnere og bedre rusmiddel på alle måter enn alkohol. Det baserer jeg meg på det min egen kropp forteller meg, og faen ikke noe blekk på et papir.

1
Raggar En god del av de narkomane idag begynnte med hasj.....for de ville prøve noe villere og sykere middel.Hasj eller hysj er ofte en begynnelse til dette helvete.

"Raggar skrev: En god del av de narkomane idag begynnte med hasj.....for de ville prøve noe villere og sykere middel.Hasj eller hysj er ofte en begynnelse til dette helvete."

Det er sant at de sier hasj er begynnelsen på et dop-helvete, men dette gjelder bare noen. Sprit er mer skadelig, det er bevist. Latterlige påstander dere fører med at det er grunn til at ditten og datten er legalisert.. Dere godtar det som staten legger frem, dermed er dere latterlige når dere bruker det i en diskusjon uten å kunne argumentere for det.

Wolverine - nude jell-O

1
notlob Hva med å sette seg litt mer inn i tingenese tilstand, din fjøsnisse! Er så møkk lei slike imbesile tullinger som dere, som på død og liv skal uttale dere om ting som dere vet lite...

Hasj på fremmarsj

Det er ikke bare Oslos nye helsebyråd Ellen Chr. Christiansen som ikke synes hasj er så farlig. Flere norske medisinere og rusforskere mener at hasj er midnre farlig enn alkohol - men det har ikke vært stuerent å si det høyt før nå.

"Hvis samfunnet skulle tillatt bare ett rusmiddel, er det mye som taler for at det burde vært cannabis" - Overlege Henning Mørland.

En vakker lørdag i mai begir 1500 mennesker seg ut på årtusenets første demonstrasjon for fri hasj i Oslo - "Millennium Marijuana March". To forhold ved denne demonstrasjonen vekker oppsikt: At marsjen mobiliserer så mange. Og at 10 demonstranter og 19 politifolk blir skadet i tumultene som oppstår etter en arrestasjon. For hasj er fredelig dop.

En aldrende jazzmusiker forteller: -Første gang jeg smakte hasj, var på Hokksund i -56 eller -57. Vi var der for å spille, og på en annen scene opptrådte en "sterkmann" fra Hellas. Han røkte noe han kalte hasj. Det hadde jeg aldri hørt om. Men jeg prøvde det da han bød meg.

Rusforskeren Willy Pedersen forteller: -Det var med jazzmusikerne det begynte, i Norge. Det var de som bragte hasjen til landet. På 50-tallet hadde mange jazzmusikere jobb på båtene til Den norske amerikalinje. Under landligge i New York gikk de på jazzklubben Bridland, hørte jazz - og røykte hasj. Noen av dem tok med seg dette stoffet hjem til Oslo, og det slo rot i det miljøet som senere ble Club 7. Slik fikk cannabis tidlig et merke på seg som noe som tilhørte en subkultur, jazz, poesi.

Willy Pedersen, som er forsker ved NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring), forteller at det nesten ikke var hasj i Norge før på 60-tallet. Men sommeren -68 slo det ut for fullt, og cannabis befestet seg som et middel for opposisjon og kultur.

-Og mens alkohol og tobakk etter hvert har fått stempel på seg som skadelig, har støtten til hasj som et kulturstoff holdt seg. Ungdom fra boklige hjem, med høyt utdannede foreldre, bruker mer hasj enn ungdom fra en arbeiderklassekultur, sier Willy Pedersen. -Fremdeles knyttes forestillingene om hasj til kritiske, aktive, opposisjonelle, radikale ungdommer. Og miljøbevegelsen har alltid hatt mange hasjrøykere. Men samtidig har hasj økt som en del av en festkultur, sammen med alkohol, på Oslo Vest, sier Pedersen.

Fredelig rus Hvert år dør mellom 50 og 100 nordmenn av akutt alkoholforgiftning. Rundt 1000 dør av alkoholens langsiktige skadevirkninger. 200 dør av heroin. Det er ikke kjent at noen dør av hasj. Likevel er norske foreldre mye mer redde for at hasjen skal ta barna deres enn for ungdomsfylla.

Hasjrøykere, på sin side, hevder iherdig at hvis bare flere røykte mer hasj og drakk mindre sprit, ville verden blitt et fredeligere sted.

Så hva er farligst - å drikke seg full én gang i uken, eller å bruke cannabis én gang i uken?

Slik svarer Henning Mørland, overlege ved Statens rettstoksikologiske institutt: -Graden av påvirkning er farligst - og de fleste vil bli mer påvirket av alkohol. Du gjør dumme ting i fylla. Og alkohol er mer forbundet med aggresjon enn cannabis.

-Er det sant at færre koner ville blitt banket opp, hvis mange satte vekk flasken og tok frem hasjpipen i stedet?

-Det er litt spekulativt, men hvis man bare røykte hasj og ikke drakk i tillegg, er nok det sant, ja. Samfunnet ville nok fått færre skadevirkninger, hvis man satte bort flasken og fyrte i stedet.

Sier Mørland, og går ett skritt videre: -Hvis samfunnet skulle tillatt bare ett rusmiddel, er det mye som taler for at det burde vært cannabis - både medisinsk og sosialt. På grunn av giftigheten, på grunn av graden av beruselse det gir og på grunn av type rus. Cannabis fører til en mer fredfylt og mindre utagerende rus.

Psykisk avhengighet -Hvordan virker cannabis på kroppen?

-Det virker i hovedsak i hjernen, og er et veldig svakt hallusinogen. Typisk virkning, fysiologisk sett, er at pulsen blir hurtig, pupillene utvider seg, øynene blir rødlige. Det er et lite giftig stoff. Men økningen av pulsen kan være uheldig for folk med hjerte-karsykdommer. Det finnes også holdepunkter for at cannabis kan være utløsende for psykiske sykdommer, men det er veldig omdiskutert.

-Blir man avhengig, fysiologisk sett, av cannabis?

-Nei, i veldig liten grad. Men man kan få en psykisk avhengighet. En annen ting er at man ikke behøver å øke dosen. Det som kalles tolleranse ved jevnlig bruk er ikke uttalt ved cannabis.

-Er det ikke sånn med hasj at det fører til andre og verre stoffer?

-Det er dumt å si at cannabis er farlig, fordi man kan dø av det. Det er også dumt å si at det vil føre til heroinavhengighet, for det er mange trinn på veien dit. Den kanskje viktigste skadevirkningen for ungdommer er de andre skadene de påfører seg under rus.

Kultur og tradisjon Heller ikke Ragnar Hauge, professor i kriminologi og forsker ved Statens senter for alkohol- og narkotikaforskning (SIFA), tror på teorien om at hasj i seg selv fører til ferligere stoffer, selv om den, sammen med teorien om at hasjbruken ville spre seg som en epidemi, er blant de viktigste grunnene til at stoffet ble forbudt i Norge:

-Trappetrinn-teorien er sann i den forstand at de som bruker sterkere stoffer, svært ofte vil ha benyttet cannabis tidligere. Men av alle som bruker cannabis, er det veldig få som går over til å bruke andre stoffer.

-Er vi tjent med det offentlige norske synet på cannabis kontra alkohol?

-Nei. Det er stoft sett enighet om at cannabis ikke er farligere enn alkohol. Men alkohol er integrert i vår kultur, og vi kan ikke utrydde det. Cannabis er mindre utbredt. Hvis vi åpner for bruk av det, kan det være at skadevirkningene kmomer i tillegg til alkoholens, og sammen lagt blir mye større. Det er argumentene.

-Ville færre koner blitt banket opp på lørdagen hvis folk fyrte i stedet for å drikke?

1
notlob Hasj på fremmarsj Det er ikke bare Oslos nye helsebyråd Ellen Chr. Christiansen som ikke synes hasj er så farlig. Flere norske medisinere og rusforskere mener at hasj er midnre far...

Del 2

-Ville færre koner blitt banket opp på lørdagen hvis folk fyrte i stedet for å drikke?

-Ja, jeg ville tro det, jeg er temmelig sikker på at det er rett. Men akkurat de fysiologiske virkningene er jeg ingen ekspert på.

-Hva er mest skadelig - å fyre én gang i uken, eller å drikke seg god og full én gang i uken?

-Hvis cannabis hadde vært et legalt rusmiddel, er det grunn til å tro at de sosiale skadevirkningene er større ved alkohol. Det gjelder også skader man påfører seg selv. Nå snakker jeg om vanlig bruksmåte av cannabis og alkohol.

-Hva ville avkriminalisering føre til?

-Jeg tror ikke det ville ha særlig store konsekvenser. Cannabis er såpass utbredt i kretser man kan tenke seg ville bruke slike stoffer, at antagelig ville det skje veldig lite, bortsett fra at man slapp å være redd for å bli tatt.

-Er det positive sider ved en avkriminalisering?

-Ikke utover at man slapp å kriminalisere en gruppe mennesker, sier Ragnar Hauge.

Internasjonal debatt Ved Blå Kors-senteret i Oslo viser en annen rusforsker, overlege Hans Olav Fekjær, til at mens - etter hans mening - Aftenposten knapt slipper til menige debattanter som sender leserbrev om legalisering av hasj, har dannede, britiske aviser som Daily Telegraph og The Independent gått inn for å legalisere hasj.

-Jeg er en restriktiv mann. Men behandlingen av dette i norske mediser er i strid med almene prinsipper. I andre saker er det legitimt å diskutere lovendring, men når det gjelder cannabis, oppfattes en diskusjon som noe på linje med drap, sier Fekjær, som har mange års erfaring med problemer knyttet otil rusmidler gjennom jobben som forsker og overlege.

-Storbritannia er det land i verden som har størst bruk av ulovlige stoffer. 50 prosent av befolkningen i 20-årene har prøvd hasj. Da er det vanskelig å argumentere med at det er veldig farlig. I Oslo har intervjustudier vist at over 100 000 mennesker har prøvd hasj en eller flere ganger. Det er mange mennesker. I USA får man stadig større problemer med å ansette folk i høye stillinger - som ikke har brukt hasj.

-Hvis Jens Stoltenberg har brukt hasj - ville det få noe å si for vår narkopolitikk?

-Nei. Det er - både i USA og i Norge - en slående motsetning mellom den store andelen som har brukt, og den lille andelen som vil legalisere. På kontinentet finner du knapt noe sosialdemokratisk ungdomsparti som ikke vil legalisere hasj. Men i Norge er det ingen med politisk innfyltelse som går inn for legalisering. Forestillingen om at det finnes en gruppe stoffer som hører naturlig sammen under navnet narkotika og at alle disse stooffene er mye farligere enn alkohol og tobakk sliter hardt i Norge og Sverige.

-Hva er farligst - å drikke seg full én gang i uken, eller å ruse seg på hasj én gang i uken?

-Det tør jeg ikke si min mening om offentlig.

-Men hvis flere fyrte i stedet for å drikke sprit på lørdagskvelden - ville det føre til at færre koner ble banket opp?

-Helt opplagt. Hasj er mer knyttet til innadvendt, mediterende adferd. Sprit til utagering. Ingen seriøse forskere hevder at hasj er knyttet til vold. Nils Christie har sagt at "volden i Norge drypper av alkohol". Et argument er at all rusmisbruk begynner med hasj. Jeg pleier å si at overgangen fra hasj til heroin er som fra sykkel til motorsykkel: Alle motorsyklister har startet med sykkel. Men det er ikke mange som går videre. Jeg ville finne det fornuftig med en utjevning av reglene mellom alkohol og cannabis. Cannabis står for en veldig liten del av russkadevirkningene i Norge.

1
BMWWERKE Hasj er ikke bra uansett hva noen overleger sier. Litt oppsiktsvekkende da at flere og flere får halusasjoner og føler de får pustevbesvær av hasj.Noe som også overlege Tor Arne Hø...

BMWWERKE skrev: Hasj er ikke bra uansett hva noen overleger sier.

------------

Nei det er klart, sannheten er tung å fordøye. Hvorfor tro på en skarve lege?. Han kan da umulig vite hva han prater om. Neida, det er du O`store orakel, som virkelig vet hva du prater om, ingen tvil om det!

1
BMWWERKE Hasj er ikke bra uansett hva noen overleger sier. Litt oppsiktsvekkende da at flere og flere får halusasjoner og føler de får pustevbesvær av hasj.Noe som også overlege Tor Arne Hø...

"BMWWERKE skrev: Hasj er ikke bra uansett hva noen overleger sier."

Påstår ikke at det er BRA, men du sier at det er en grunn til at folk kan drikke seg fulle, men ikke hasje. Det er så latterlig som det går an å bli. Uansett; nå som det er såpass utbredt burde det legaliseres.

"Litt oppsiktsvekkende da at flere og flere får halusasjoner og føler de får pustevbesvær av hasj."

Men at folk blir voldelige, får skrumplever og drikker seg ihjel av alkohol er derimot nesten IKKE oppsiktsvekkende

Wolverine - nude jell-O

1
Raggar "Acquiesce skrev: Ok... Begynte å lure på om du var like desillusjonert som BMW og Raggen.. Hehe Wolverine - nude jell-O" Heeeey Raggar takk;-)

Ved å kalle cannabis for narkotika vil ungdom som selv erfarer at de ikke blir dop- huer med kurs for Plata av å røyke litt miste respekten for de høyst betimelige advarselene mot sterke og særdeles vanedannende narkotiske stoffer.

Skill tydeligere mellom alkohol,cannabis og narkotika da dette er tre forskjellige rusgrupper .Det blir galt å slå sammen alt til ''narkotika'' bare fordi det ikke skal drikkes. Med den Ola Dunk-kulturen som råder rundt ungdommens akolholforbruk og drikkekultur er det tydelig at rusproblematikken er kommet for å bli.Dessvere gjør ikke politikerne mye for å avhjelpe utviklingen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...