Politikk - Norsk

norge10000

Den største folkebevegelsen vil IKKE ha Hagen

Den største folkebevegelsen vil IKKE ha Hagen. Denne folkebevegelsen er på ca 65%-70% og kunne ikke tenke seg å stemme Hagen til tross for mange fagre løfter. Takk og pris at flertallet i befolkningen ikke lar seg lure av denne sniken...

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En enda større folkebevegelse ønsker IKKE Bondevik som statsminister. Denne folkebevegelsen er på ca 95% og kunne ikke tenke seg å stemme Bondevik til tross for mange fagre løfter. Takk og pris at flertallet i befolkningen ikke lar seg lure av denne sniken.....

...Allikevel er han statsminister......?

1

"norge10000 skrev: Den største folkebevegelsen vil IKKE ha Hagen. Denne folkebevegelsen er på ca 65%-70% og kunne ikke tenke seg å stemme Hagen til tross for mange fagre løfter. Takk og pris at flertallet i befolkningen ikke lar seg lure av denne sniken..."

Den største folkebevegelsen som du refererer til, er overhodet ikke enig om noe som helst, de bare roter og virrer rundt. Men som sagt i det neste innlegget, DETTE er den største folkebevegelsen. De som ikke synes statsministeren gjør en god jobb. Det ble jo vist på Ullevål hva de fleste synes om bondeknølen.....

Og mens vi venter på Bondeviks avgang, tar jeg meg Ein grosses bier, bitte!

1
Edward Den største folkebevegelssen vil ikke ha kriminalitet i landet !!!!

"Edward skrev: Den største folkebevegelssen vil ikke ha kriminalitet i landet !!!! "

men allikevel bidrar de til den........

-------------------------------------------------------------------------------- horizon skrev: "Det er påstått at få matematikere er evolusjonister, for de har den reelle forståelsen av hvor usannsynlig teorien virkelig er." --------------------------------------------------------------------------------

1

Herlig med slike naive idioter som tror at Stortinget settes sammen hver uke etter hvert som ulike meningsmålinger kommer.

Det værste er at mange synes på fuldt alvor å mene at en regjering skal gå av fordi en meningsmåling en tilfeldig dato tilsier at de ikke har flertall.

Barry

1
barry Herlig med slike naive idioter som tror at Stortinget settes sammen hver uke etter hvert som ulike meningsmålinger kommer. Det værste er at mange synes på fuldt alvor å mene at en...

"barry skrev: >Det værste er at mange synes på fuldt alvor å mene at en regjering skal gå av fordi en meningsmåling en tilfeldig dato tilsier at de ikke har flertall.

De har ikke hatt flertall i stortinget noen gang. Det er en mindretallsregjering vi har, om du ikke skulle være klar over det.

1
Atgeir3 "barry skrev: >Det værste er at mange synes på fuldt alvor å mene at en regjering skal gå av fordi en meningsmåling en tilfeldig dato tilsier at de ikke har flertall. De har ikke h...

"Atgeir3 skrev: "barry skrev: >Det værste er at mange synes på fuldt alvor å mene at en regjering skal gå av fordi en meningsmåling en tilfeldig dato tilsier at de ikke har flertall.

De har ikke hatt flertall i stortinget noen gang. Det er en mindretallsregjering vi har, om du ikke skulle være klar over det."

Og finnes det noe flertall av en konstelasjon i stortinget? Om du ikke skulle være klar over det så finnes det ikke. Og siden vi lever i et parlamentarisk system så går regjeringsoppdraget til det alternativet som er størst. Er du klar over det?

-------------------------------------------------------------------------------- horizon skrev: "Det er påstått at få matematikere er evolusjonister, for de har den reelle forståelsen av hvor usannsynlig teorien virkelig er." --------------------------------------------------------------------------------

1

"norge10000 skrev: Den største folkebevegelsen vil IKKE ha Hagen. Denne folkebevegelsen er på ca 65%-70% og kunne ikke tenke seg å stemme Hagen til tross for mange fagre løfter. Takk og pris at flertallet i befolkningen ikke lar seg lure av denne sniken..."

??? Er ikke en folkebevegelse en beskrivelse på en "samlet innsats". Å kalle det faktum at 2/3 ikke støtter FrP en folkebevegelse er vel utrolig søkt? Særlig når man vet hvordan meningene i denne gruppen er spredt utover det ganske politiske spekter....

Bilbo

1
KlovnKalle "Atgeir3 skrev: "barry skrev: >Det værste er at mange synes på fuldt alvor å mene at en regjering skal gå av fordi en meningsmåling en tilfeldig dato tilsier at de ikke har flertal...

"KlovnKalle skrev: >Og finnes det noe flertall av en konstelasjon i stortinget? Om du ikke skulle være klar over det så finnes det ikke.

Og hvorfor ikke? Fordi alle andre partier skyr FrP som pesten. Og det gjør de siden FrP er faktisk opptatt av å representere sine velgere og ikke bare piske dem inn i sine geledd i fast marsj mot den politisk korrekte avgrunnen av offentlig korrupsjon, trygdemisbruk og kriminalitet og sosialklients-import.

>Og siden vi lever i et parlamentarisk system så går regjeringsoppdraget til det alternativet som er størst. Er du klar over det?

Jeg pisser på det parlamentariske systemet, som forøvrig ble innført ved kupp for ca 100 år siden. Det står ikke et kløyva ord i Grunnloven om parlamentarisme, og i disse dager kan vi virkelig rose fedrene på Eidsvoll for at de ikke så mye som ymtet henpå om slikt. For en gjeng dåsemikler som er på tinget, de har ikke overhode nok ansvarlighet til å kunne drive et parlamentarisk system! Styret av landet har blitt en brikke i et spill for å posisjonere seg fram til neste valg, og for tiden er regjeringskortet et svarteperkort. For en møkka idiotisk måte å drive et land!!!!

Og så mener du i fullt alvor at Vondevik & co. bare skal sette nesen i sky og regjere videre uanfektet også av meningsmålinger? Vil du ha noe i nærheten av demokrati, eller er du fornøyd med et idiotisk drittsekk-spill der bare det mest intrigante svinet vinner uansett mandat?

1

Dette blir nok svært misvisende. At så mange vil stemme på et annet parti enn FrP betyr ikke at de ikke kunne tenke seg å stemme FrP som alternativ 2. Og da kan man ikke si at det er en "folkebevegelse" som ikke vil ha Hagen. For min del kunne jeg tenke meg å stemme FrP - som nr. 7 - 8 eller noe sånt. Mest pga. deres tåpelige støtte til terrorstaten israel.

1
Atgeir3 "KlovnKalle skrev: >Og finnes det noe flertall av en konstelasjon i stortinget? Om du ikke skulle være klar over det så finnes det ikke. Og hvorfor ikke? Fordi alle andre partier s...

"Atgeir3 skrev: Og hvorfor ikke? Fordi alle andre partier skyr FrP som pesten. Og det gjør de siden FrP er faktisk opptatt av å representere sine velgere og ikke bare piske dem inn i sine geledd i fast marsj mot den politisk korrekte avgrunnen av offentlig korrupsjon, trygdemisbruk og kriminalitet og sosialklients-import."

1: Det er ikke politikeres ansvar alene at vi har kriminalitet, korrupsjon og trygdemisbruk i dette landet. Det er hver enkelt av oss sitt ansvar. 2: De andre partier skyr FrP som pesten fordi de vil føre en økonomisk uansvarlig politikk. Idealisme er vel og bra så lenge man har et realistisk ståsted som ikke tar knekken på samfunnet.

Hva vil FrP gjøre med kriminalitet, korrupsjon? og trygdemisbruk? Jo, de vil prøve noe alle vet ikke funker mot kriminalitet: lengre straffer, mer straffer, mer kontroll og mer politi. Vi har en 3000 års historie til å vise at man ikke får mindre kriminalitet ved lengre og hardere straffer. Korrupsjons problem finnes heldigvis i liten grad i Norge, med en kapitalistisk FrP tankegang vil nok den trenden snus. Trygdemisbruk: Din løsning er å legge ned trygdesystemet og la Taperen ligge i rennestenen og forpeste byen? Pr. dags dato er trygdemisbruk noe som ikke forekommer - det er rett og slett umulig - og en eneste mulig "misbruk" jeg ser, er stakkars uføre trygdede. Nei, vi trenger da ikke ta vare på de som faller utenfor i samfunnet.. Og den latterlige innvandrer-debatten gidder jeg ikke ta: Norge har hatt innvandringsstopp i 30 år .. ca. Og du mener vel at Norge ikke skal stille opp og ta sin del av flyktninger på krav fra FN?

"For en gjeng dåsemikler som er på tinget, de har ikke overhode nok ansvarlighet til å kunne drive et parlamentarisk system! Styret av landet har blitt en brikke i et spill for å posisjonere seg fram til neste valg, og for tiden er regjeringskortet et svarteperkort. For en møkka idiotisk måte å drive et land!!!!"

Velkommen til realiteten. På tide å våkne? Vi lever ikke i en fantasi-verden, selvom Hagen prøver å oppmuntre folk til å tro det. Politisk spill ja, det eneste som kan fjerne det er å "innføre" fullt anarki og gi slutt på styring: neppe realistisk eller hva?

"Og så mener du i fullt alvor at Vondevik & co. bare skal sette nesen i sky og regjere videre uanfektet også av meningsmålinger?"

Meningsmålinger .. sikkert instrument for å finne ut hvem som skal styre.. Yes, idag skal dere 1000 heldige vinnere få bestemme om Hagen skal fortsette å styre.

"Vil du ha noe i nærheten av demokrati, eller er du fornøyd med et idiotisk drittsekk-spill der bare det mest intrigante svinet vinner uansett mandat?"

Det blir iallefall ikke demokrati om man skal bytte ut storting for hver meningsmåling .. og FrP er vel kanskje ikke det mest demokrati-elskende parti?

1
zilchus "Atgeir3 skrev: Og hvorfor ikke? Fordi alle andre partier skyr FrP som pesten. Og det gjør de siden FrP er faktisk opptatt av å representere sine velgere og ikke bare piske dem inn...

"zilchus skrev:

>1: Det er ikke politikeres ansvar alene at vi har kriminalitet, korrupsjon og trygdemisbruk i dette landet. Det er hver enkelt av oss sitt ansvar.

Har jeg sagt noe annet? Eventuelt er du ikke enig i at det ansvaret også strekker seg til hvordan vi agerer politisk, ikke bare om vi selv ikke simulerer nakkeslengskade?

>2: De andre partier skyr FrP som pesten fordi de vil føre en økonomisk uansvarlig politikk.

Pøh! Et vikarierende motiv. Hagen har helt rett i at 10 milliarder til eller fra ikke kan ha en avgjørende betydning på et budsjett på bortimot 700 milliarder.

>Jo, de vil prøve noe alle vet ikke funker mot kriminalitet: lengre straffer, mer straffer, mer kontroll og mer politi. Vi har en 3000 års historie til å vise at man ikke får mindre kriminalitet ved lengre og hardere straffer.

Nei, sier du det? Det var ihvertfall en kar som ble dobbeltdrapsmann her for litt siden, og det drapet ville vi vel ha unngått dersom dødsstraffen hadde vært tatt i bruk etter hans første forseelse? Det viktigste er ikke straffene i og for seg, men de holdningene som både et mer aktivt politi og reelt avskrekkende straffereaksjoner gir. Nå er jo fengsler rene hotellopphold, for de få som havner der. Vanlige tyverier blir jo nesten aldri etterforsket, så vi kan på en måte si at tyveri er de facto legalisert her i landet.

>Korrupsjons problem finnes heldigvis i liten grad i Norge,

Hahahah! En myte! Korrupsjon er det massevis av, det er bare det at den ikke er grov og åpenbar. Småkommuner der omtrent alt som foregår er at familieklaner og sammenslutninger gir hverandre offentlige sove-stillinger, hva vil du kalle det? Jeg mener det gjerne kan kalles korrupsjon.

> med en kapitalistisk FrP tankegang vil nok den trenden snus.

Trenden vil snus bort fra korrupsjon, ihvertfall den offentlige, og det er den jeg betaler med mine skattepenger. Korrupsjon i privat næringsliv tar systemet seg av selv, bare rammene og lovverket er på plass.

>Pr. dags dato er trygdemisbruk noe som ikke forekommer - det er rett og slett umulig - og en eneste mulig "misbruk" jeg ser, er stakkars uføre trygdede.

Umulig? Jeg vet om flere mennesker som går på et evigvarende "sabbatsår", med sydenturer osv., og bare lever det gode liv på mine skattepenger. Og hvilke sykdommer har de så? Bare småtterier. Det ser ut som man kan få uføretrygd bare man en gang har fått en flis i fingeren her i dette landet.

>Nei, vi trenger da ikke ta vare på de som faller utenfor i samfunnet..

Om man ikke kan klare å lage et system som tar vare på de par 10-tusener mennesker som virkelig ikke kan ta vare på seg selv uten at man må ha med 500.000 snyltere i det samme systemet, så må man absolutt heller vurdere å droppe hele greia. Vi godtar ikke gisseltagning i andre situasjoner, og burde ikke godta det i trygdebudsjetter heller.

>Og den latterlige innvandrer-debatten gidder jeg ikke ta: Norge har hatt innvandringsstopp i 30 år .. ca.

Du bedriver, sammen med hele den politisk eliten, bevisst begrepsforvirring. Se på nettsida til ssv hvordan ssb definerer "innvandrer", og hvordan gruppen "innvandrerbefolkning" har økt disse 30 årene. Og kom så tilbake og si at vi har hatt en "innvandringsstopp" i 30 år. SSB er en offentlig institusjon, og denne institusjonen motsier klart at vi har hatt en "innvandringsstopp" med sin egen bruk av begrepet "innvandrer".

> Og du mener vel at Norge ikke skal stille opp og ta sin del av flyktninger på krav fra FN?

Mullah Krekar m/familie kunne vi gjerne ha vært foruten, ja. For eksempel.

> Politisk spill ja, det eneste som kan fjerne det er å "innføre" fullt anarki og gi slutt på styring: neppe realistisk eller hva?

Har jeg sagt at man skal avskaffe enhver form for politisk splill? Jeg har bare påpekt det idiotiske i at det daglige styret av landet skal være en så integrert del av spillet som det er i parlamentarismen.

>Meningsmålinger .. sikkert instrument for å finne ut hvem som skal styre.. Yes, idag skal dere 1000 heldige vinnere få bestemme om Hagen skal fortsette å styre.

Nå snakker vi om mange, mange hundre tusen faktisk. FrP sitter nå etablert som landets største parti.

>Det blir iallefall ikke demokrati om man skal bytte ut storting for hver meningsmåling ..

Det blir mye, mye mer demokratisk enn at Sponheim skal kunen sitte som fungerende statsminister, ihvertfall.

> og FrP er vel kanskje ikke det mest demokrati-elskende parti?"

Ikke? Hvor har du det fra? Hvilket er i så fall det mest demokrati-elskende partiet?

1
Atgeir3 "KlovnKalle skrev: >Og finnes det noe flertall av en konstelasjon i stortinget? Om du ikke skulle være klar over det så finnes det ikke. Og hvorfor ikke? Fordi alle andre partier s...

"Atgeir3 skrev: "KlovnKalle skrev: >Og finnes det noe flertall av en konstelasjon i stortinget? Om du ikke skulle være klar over det så finnes det ikke.

Og hvorfor ikke? Fordi alle andre partier skyr FrP som pesten. Og det gjør de siden FrP er faktisk opptatt av å representere sine velgere og ikke bare piske dem inn i sine geledd i fast marsj mot den politisk korrekte avgrunnen av offentlig korrupsjon, trygdemisbruk og kriminalitet og sosialklients-import.

## jajajaja....alt er pk! selvsagt

>Og siden vi lever i et parlamentarisk system så går regjeringsoppdraget til det alternativet som er størst. Er du klar over det?

Jeg pisser på det parlamentariske systemet, som forøvrig ble innført ved kupp for ca 100 år siden. Det står ikke et kløyva ord i Grunnloven om parlamentarisme, og i disse dager kan vi virkelig rose fedrene på Eidsvoll for at de ikke så mye som ymtet henpå om slikt. For en gjeng dåsemikler som er på tinget, de har ikke overhode nok ansvarlighet til å kunne drive et parlamentarisk system! Styret av landet har blitt en brikke i et spill for å posisjonere seg fram til neste valg, og for tiden er regjeringskortet et svarteperkort. For en møkka idiotisk måte å drive et land!!!!

Og så mener du i fullt alvor at Vondevik & co. bare skal sette nesen i sky og regjere videre uanfektet også av meningsmålinger? Vil du ha noe i nærheten av demokrati, eller er du fornøyd med et idiotisk drittsekk-spill der bare det mest intrigante svinet vinner uansett mandat?

## Dette land styres av valgresultat og ikke meningsmålinger, T.o.m din Gud sier det. Og han skal man vel ta alvorlig? Og siden du forkaster systemet, som tross alt er det mest demokratiske til dags dato i historien, vil jeg gjerne se om du klarer å hoste opp noe bedre.

-------------------------------------------------------------------------------- horizon skrev: "Det er påstått at få matematikere er evolusjonister, for de har den reelle forståelsen av hvor usannsynlig teorien virkelig er." --------------------------------------------------------------------------------

1
KlovnKalle "Atgeir3 skrev: "KlovnKalle skrev: >Og finnes det noe flertall av en konstelasjon i stortinget? Om du ikke skulle være klar over det så finnes det ikke. Og hvorfor ikke? Fordi alle...

"KlovnKalle skrev: >## jajajaja....alt er pk! selvsagt

Ja. Den politiske korrekthet sier at ingen "svake" grupper skal ses på med kritisk blikk.

>Og siden du forkaster systemet, som tross alt er det mest demokratiske til dags dato i historien, vil jeg gjerne se om du klarer å hoste opp noe bedre.

Mest demokratisk i historien? Republikken i USA er mye mer demokratisk i praksis, og kantonene i Sveits likeså. Det fins mange forskjellige demokratiske styreformer - parlamentarismen er bare en av dem.

1
Atgeir3 "zilchus skrev: >1: Det er ikke politikeres ansvar alene at vi har kriminalitet, korrupsjon og trygdemisbruk i dette landet. Det er hver enkelt av oss sitt ansvar. Har jeg sagt noe...

"Atgeir3 skrev: Har jeg sagt noe annet? Eventuelt er du ikke enig i at det ansvaret også strekker seg til hvordan vi agerer politisk, ikke bare om vi selv ikke simulerer nakkeslengskade?"

Det gjenspeiles hvordan man styrer politisk og hvordan holdningene blandt folk flest er. At det finnes, og alltid vil finnes folk som utnytter ethvert system, eller folk som jager etter profitt uansett, uten å tenke konsekvenser må vi bare finne oss i. Nei, det er ikke en løsning å kutte ut støtte til folk med nakkeslengskade bare fordi noen evt. utnytter det. Regelverket er allerede altfor innfløkt og har medført et overdimensjonert byråkrati, men løsningen er ikke å kutte ut støtten.

"Pøh! Et vikarierende motiv. Hagen har helt rett i at 10 milliarder til eller fra ikke kan ha en avgjørende betydning på et budsjett på bortimot 700 milliarder."

Jeg skal ikke gå inn på tall, for det er totalt meningsløst. Saken er heller den at alle fagpersonell innen økonomi advarer mot FrP's økonomiske politikk, og det henger ikke på greip at FrP både vil kutte ned statens inntekter samtidig som man vil øke utgifter. Det virker på meg uforståelig når noen argumenterer for at vi skal få underskudd på statsbudsjettet fordi dem har så i Sverige..

"Nei, sier du det? Det var ihvertfall en kar som ble dobbeltdrapsmann her for litt siden, og det drapet ville vi vel ha unngått dersom dødsstraffen hadde vært tatt i bruk etter hans første forseelse?"

De fleste drap begås av mennesker i en situasjon hvor konsekvens tenkning er totalt fraværende. Det er ytterst få drap, eller andre kriminelle handlinger hvor noen form for straff virker preventiv. Se rundt deg i trafikken. Hvor mange bryter norsk lov hver dag ved å kjøre for fort? Dødsstraff har flere aspekter ved seg som gjør at Norge og mange andre land for lenge siden har avskaffet slike barbariske metoder på å holde befolkningen i sjakk. Straff har alltid vært et makt middel for få menn mot mange. Skal du få mindre kriminalitet, så må du 1: ha vettuge lover som folk flest er enig i. 2: drive holdningsskapende arbeid.

"Det viktigste er ikke straffene i og for seg, men de holdningene som både et mer aktivt politi og reelt avskrekkende straffereaksjoner gir. Nå er jo fengsler rene hotellopphold, for de få som havner der. Vanlige tyverier blir jo nesten aldri etterforsket, så vi kan på en måte si at tyveri er de facto legalisert her i landet."

Jeg, og mange flere som er totalt uenig i FrP's virkelighetsfjerne verdensbilde er ikke uenig at aktivt politi er viktig. Likevel, så har vi noe vi kaller menneskerettigheter, og klare etiske linjer på barbarisk straffemetoder som ville virke preventivt på de fleste - men igjen, er de fleste enige i lovene så er jo det totalt virkningsløst, fordi de som måtte være uenig vil sjelden eller aldri la seg avskrekke uansett hvor barbariske straffemetoder du har. Straff gir sjelden holdninger, det gjør derimot skolene, ungdomsklubbene, arbeidsmiljø, jakt-klubben, osv osv.

"Hahahah! En myte! Korrupsjon er det massevis av, det er bare det at den ikke er grov og åpenbar. Småkommuner der omtrent alt som foregår er at familieklaner og sammenslutninger gir hverandre offentlige sove-stillinger, hva vil du kalle det? Jeg mener det gjerne kan kalles korrupsjon."

AP og LO's giftemål har vært en lang tragedie, det er vi ikke uenig i, men å kalle det korrupsjon? Kanskje. Du har rett i at det finnes, det vil alltid finnes korrupsjon. Og i de fleste situasjoner så er det i det private næringsliv du finner de mest korrupte mennesker - profitt-jagere. Norge har idag 2 store problemer: grådige ledere og et himla høyt skatte og avgiftstrykk - FrP har ingen løsninger på de problemene.

"Korrupsjon i privat næringsliv tar systemet seg av selv, bare rammene og lovverket er på plass."

Dream on.

"Om man ikke kan klare å lage et system som tar vare på de par 10-tusener mennesker som virkelig ikke kan ta vare på seg selv uten at man må ha med 500.000 snyltere i det samme systemet, så må man absolutt heller vurdere å droppe hele greia."

500.000 snyltere? De aller fleste mennesker har et ønske om å fylle hverdagen med noe fornuftig, å bidra med noe til samfunnet. I den nærmeste fremtid vil arbeidsledigheten i Norge stige, det blir flere på sosialkontorene og flere på trygd, hvorfor? Du angriper feil sted. De fleste som "snylter" er faktisk i en situasjon hvor de trenger hjelp i dag. Når rammene for det private næringsliv er så skraltene, og vi har så grådige ledere, så kommer man ingen vei. Regelverket for trygd o.l. idag er sinnsykt - det tar 10 personer minst å behandle 1 søknad. Si 4 uker. Og fordi vi har et sånt nåløye (som du visst ønsker å lage enda mindre?) så må de som faller mellom stolene "jukse" til seg støtte fordi det er måten å overleve på i dagens dyre Norge.

"Du bedriver, sammen med hele den politisk eliten, bevisst begrepsforvirring. Se på nettsida til ssv hvordan ssb definerer "innvandrer""

Vel, begrepet innvandrer er klart definert, samme med flyktning. Vi har plikt å hjelpe flyktninger, og problemet er ikke at vi tar imot flyktninger. Problemet er hvordan vi løser problemene som mottak, behandling fra norske innbyggere, og den stadig tendensen med at alle skal til Oslo og samle seg i gjenger. Tvangsflytt hele gjengen ut fra byene, ut på norske bondegårder og spre dem så dem lærer seg norsk folkeskikk av ekte norske bønder - det tenker jeg skulle fungert. Løsningen er iallefall ikke å sende de tilbake til tortur og krig, eller en tilværelse under fattigdomsgrensa i sult.

"Mullah Krekar m/familie kunne vi gjerne ha vært foruten, ja. For eksempel."

Mullah Krekar er til det er bevist noe annet uskyldig i anklagene mot han. Men, du er kanskje på kant mot rettsikkerheten og forhåndsdømmer?

"Nå snakker vi om mange, mange hundre tusen faktisk. FrP sitter nå etablert som landets største parti."

meningsmålinger utføres blandt ca. 1000 stykker.

1

"norge10000 skrev: Den største folkebevegelsen vil IKKE ha Hagen. Denne folkebevegelsen er på ca 65%-70% og kunne ikke tenke seg å stemme Hagen til tross for mange fagre løfter. Takk og pris at flertallet i befolkningen ikke lar seg lure av denne sniken..."

He he, om det er sånn du beregner folkebevegelse så forstår jeg Bondevik`s bekymringer veldig godt, folkebevegelsen mot KrF er da på ca. 93% av befolkningen.

Et paradoks uansett, demokratiet Norge, styres av en statsminister med en partioppslutning på ca. 7%,,, høres ikke så demokratisk ut det da.

En annen ting som må være klart er at FrP ikke på noen måte kan være tjent med å søke regjeringsmakt nå, til det er det parlamentariske grunnlaget etter siste valg for dårlig. Det er disse tallene som vil gjelde i ca. 3 år til, ikke den høye oppslutningen på nye meningsmålinger, dessverre.

1
zilchus "Atgeir3 skrev: Har jeg sagt noe annet? Eventuelt er du ikke enig i at det ansvaret også strekker seg til hvordan vi agerer politisk, ikke bare om vi selv ikke simulerer nakkesleng...

"zilchus skrev: > Nei, det er ikke en løsning å kutte ut støtte til folk med nakkeslengskade bare fordi noen evt. utnytter det.

Grensen går ett sted, for meg ihvertfall. Om det er 10 som snylter for hver som rettmessig får trygda, så er det like godt å avskaffe hele greia.

>Saken er heller den at alle fagpersonell innen økonomi advarer mot FrP's økonomiske politikk, og det henger ikke på greip at FrP både vil kutte ned statens inntekter samtidig som man vil øke utgifter.

Mange, mange land har drevet med underskudd på statsbudsjettet for å oppnå dette eller hint. Et eksempel er USA som brukte store summer på opprustning for å vinne den kalde krigen.

>Det virker på meg uforståelig når noen argumenterer for at vi skal få underskudd på statsbudsjettet fordi dem har så i Sverige..

det er ikke et godt argument, nei. Men det er et godt argument for at ikke staten klapper sammen av noen titalls milliarder i skyld. I sverige er jo statsgjelden en billion kroner eller så.

"Nei, sier du det? Det var ihvertfall en kar som ble dobbeltdrapsmann her for litt siden, og det drapet ville vi vel ha unngått dersom dødsstraffen hadde vært tatt i bruk etter hans første forseelse?"

> Dødsstraff har flere aspekter ved seg som gjør at Norge og mange andre land for lenge siden har avskaffet slike barbariske metoder på å holde befolkningen i sjakk.

dødsstraff er en kjempeflott sak, som er nødvendig for å disiplinere en befolkning. Om det er demokratisk kontroll over det som skjer, så er dødsstraffen bare av det gode.

> men igjen, er de fleste enige i lovene så er jo det totalt virkningsløst, fordi de som måtte være uenig vil sjelden eller aldri la seg avskrekke uansett hvor barbariske straffemetoder du har.

Wir haben ganz anderen metoden! Ordnung muss sein! Det er åpenbart at man kan kontrollere kriminalitet ved hjelp av politimetoder og strafferegimer. Om systemene ikke er korrupte, og har demokratisk legimitet, så er det bare å kjøre på. Du mener vel ikke i fullt alvor at en forbryter ikke vil kunnne knekkes av en velorganisert stat med både midler og vilje til å knekke vedkommende, dersom denne ikke velger å forlate en kriminell løpebane?

> Og i de fleste situasjoner så er det i det private næringsliv du finner de mest korrupte mennesker - profitt-jagere. Norge har idag 2 store problemer: grådige ledere og et himla høyt skatte og avgiftstrykk - FrP har ingen løsninger på de problemene.

Lederlønninger er bare et musepiss i havet i makroøkonomisk sammenheng. At det som moralsk signal kanskje er en viktigere sak, kan så være. Men et stort problem er det ikke i dag. Frp har utmerkede løsninger på skatte- og avgiftstrykket.

> De aller fleste mennesker har et ønske om å fylle hverdagen med noe fornuftig, å bidra med noe til samfunnet.

Dream on! Hadde jeg hatt muligheten og samvittigheten så hadde jeg lurt meg til sosialhjelp og trygd og sittet og plagd dere her på nettet hele døgnet.

> I den nærmeste fremtid vil arbeidsledigheten i Norge stige, det blir flere på sosialkontorene og flere på trygd, hvorfor?

Mindre skattetrykk får flere ut i arbeid, den oppfatningen har også de økonomene som økser FrP for sine 10 milliarder .

>Du angriper feil sted. De fleste som "snylter" er faktisk i en situasjon hvor de trenger hjelp i dag.

De fleste har helt klart blitt så passive i sin snylte-tilværelse at de ville fått store problemer om trygdedyna ble trukket av dem, det har du rett i.

> Og fordi vi har et sånt nåløye (som du visst ønsker å lage enda mindre?) så må de som faller mellom stolene "jukse" til seg støtte fordi det er måten å overleve på i dagens dyre Norge.

Det er en annen måte, og den kalles å arbeide. Det er mange som ikke helt har forståelsen for hva dette er for noe, og der har både skolen og politikerne en stor pedagogisk oppgave.

>Vel, begrepet innvandrer er klart definert, samme med flyktning. Vi har plikt å hjelpe flyktninger, og problemet er ikke at vi tar imot flyktninger.

Problemet er at innvandrerbefolkningen (som definert etter ssb sin statistikk) har økt til nesten det hundredoble etter at innvandringsstoppen ble innført.

>Tvangsflytt hele gjengen ut fra byene, ut på norske bondegårder og spre dem så dem lærer seg norsk folkeskikk av ekte norske bønder - det tenker jeg skulle fungert. Løsningen er iallefall ikke å sende de tilbake til tortur og krig, eller en tilværelse under fattigdomsgrensa i sult.

De er ikke kommet her ffor å unnngå krig eller sult. I en lokalavis-artikkel jeg sitter på (fra langt ute på bygda) så står en somalisk mann fram og klager over at han har fått tildelt en bolig med brukte hvitevarer når han nå skal få kone og barn hit til landet på familieforening... Hadde en som kom fra en situasjon med sult eller krig krevd noe slikt?

>Mullah Krekar er til det er bevist noe annet uskyldig i anklagene mot han. Men, du er kanskje på kant mot rettsikkerheten og forhåndsdømmer?

Rettssikerhet er for norske statsborgere og for forhold utenlandske statsborgere er innblandet i på norsk jord, alt annet er irrelevant (eller burde være det) for norsk rettsvesen.

>meningsmålinger utføres blandt ca. 1000 stykker."

Men vitenskapelige studier sier oss at dette gir nesten like nøyaktige resultater som hvis man valgte 100.000, om utvalget gjøres rett (tilfeldig).

1
Atgeir3 "zilchus skrev: > Nei, det er ikke en løsning å kutte ut støtte til folk med nakkeslengskade bare fordi noen evt. utnytter det. Grensen går ett sted, for meg ihvertfall. Om det er...

"Atgeir3 skrev: Grensen går ett sted, for meg ihvertfall. Om det er 10 som snylter for hver som rettmessig får trygda, så er det like godt å avskaffe hele greia."

En klar egoistisk holdning. Nei, vi er enig i at vi har et problem, men jeg mener vi bør løse problemet og la de gode ideer få fortsette. Samfunnet har PLIKT til å hjelpe samfunnsborgere. La meg nevne et eksempel: Du blir utsatt for kreft - uten samfunnets hjelp vil du dø. Eller, du blir utsatt for en ulykke hvor du brekker en tann, uten hjelp vil du bare måtte leve med lidelsene det medfører.

"Men det er et godt argument for at ikke staten klapper sammen av noen titalls milliarder i skyld. I sverige er jo statsgjelden en billion kroner eller så."

Argumentet for at man "klapper" sammen, er at noen faktisk greier å tenke langsiktig i forhold til andre egoister som ikke er så opptatt av hvordan barnebarna får det.

"Du mener vel ikke i fullt alvor at en forbryter ikke vil kunnne knekkes av en velorganisert stat med både midler og vilje til å knekke vedkommende, dersom denne ikke velger å forlate en kriminell løpebane?"

Eneste som kan "knekke" en som er desperat (og som i mange situasjoner vil medføre en hel haug oppblomstringer av flere Bin Ladener .. det er en grunn til at land som Saudi Arabia som har offentlig halshugging har oppdratt slike karer) er å drepe vedkommende. Men det synes du vel er greit?

"Lederlønninger er bare et musepiss i havet i makroøkonomisk sammenheng. At det som moralsk signal kanskje er en viktigere sak, kan så være. Men et stort problem er det ikke i dag. Frp har utmerkede løsninger på skatte- og avgiftstrykket."

Så, lederlønninger er et musepiss i havet? Si meg, er det viktigere at bedrifter får overskuddet, eller grådige ledere? Og, er det ikke alle i bedriftens ære at bedriften går godt, ikke bare lederen? Grådighet, kynisme og egoisme medfører en polarisering av markedet, om du ikke har sett det. Idag kjøper og fusjonerer bedrifter i lange baner, både pga. profittjag og pga. skattetrykk. Dette henger sammen, men det skjønner du kanskje ikke?

Frp skal jo utvide statsbudsjettet med flertalls milliarder.. så jeg ser ikke helt realiteten til at inntektene blir borte med det første. Man får faktisk ikke både pose og sekk, men det virker til at altfor mange biter på frp-agnet.

"Dream on! Hadde jeg hatt muligheten og samvittigheten så hadde jeg lurt meg til sosialhjelp og trygd og sittet og plagd dere her på nettet hele døgnet."

Det kommer kanskje av din meget egoistiske holdning? Tror ikke folk flest er like egoistiske, heldigvis.

"Mindre skattetrykk får flere ut i arbeid, den oppfatningen har også de økonomene som økser FrP for sine 10 milliarder."

Skatter er viktig, vel og merke skatting av bedrifter. Det som er viktigere derimot er lønnsnivået og prisnivået i Norge sammenlignet med utlandet. Vi kan ikke fortsette et slikt race om lønninger skal norske bedrifter være konkurranse dyktige i utland. Enden på visa, vil nok være massic utflagging, konkurser og ledighet.

"Det er en annen måte, og den kalles å arbeide. Det er mange som ikke helt har forståelsen for hva dette er for noe, og der har både skolen og politikerne en stor pedagogisk oppgave."

Mange vil arbeide. De aller aller fleste ønsker å arbeide. Problemet er at ingen er villig til å ansette dem, fordi de er for dyre. Idag går ny-utdanna siv.ing. ut i arbeidsledighet - rett og slett fordi de er for dyre.

"Problemet er at innvandrerbefolkningen (som definert etter ssb sin statistikk) har økt til nesten det hundredoble etter at innvandringsstoppen ble innført."

Nei, problemet er ikke at vi tar imot "innvandrere". Problemet er at det store flertall flytter til Oslo og danner gjenger.

"Rettssikerhet er for norske statsborgere og for forhold utenlandske statsborgere er innblandet i på norsk jord, alt annet er irrelevant (eller burde være det) for norsk rettsvesen."

Så, rettsikkerheten for ikke-nordmenn er det ikke så farlig med? Flott holdning må jeg si. (Ironi)

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...