Politikk - Norsk

xerofil

kvinner har skylden for voldtekt..

Viser til uttalelser fra en lensmann om at enkelte kvinner nærmest legger opp til å voldtaes.

Hva er galt med å gå ut med slik informasjon? Hva vet vi?

Vi vet at mange menn voldtar. Vi vet ikke alltid hvem de er, men at de er der er et faktum. Ved at en lensmann går ut og ber jenter om å ta sine forholdsregler bør jo honoreres. Menn som voldtar skal straffes hardt, det er klart. Men når man går på tur på Svalbard tar men sine forholdsregler, man tar med gevær.

Mange menn klarer ikke å tenke klart etter noen øl og samtidig blir veldig opphisset. Særlig når kvinnen kanskje har oppført seg seksuellt opphissende. Og kvinner bør kanskje ikke gjøre det med fremmede på nachspiel? Eller...?

1
53 svar

Han mente i første rekke kvinner som tar med seg menn inn i leiligheten og inn på soverommet, endog opp i sengen. Så sier de nei ! Og det ender med voldtekt. Det er jo klart det er kvinnens egen skyld i en slik situasjon.

1
Moneytalk Han mente i første rekke kvinner som tar med seg menn inn i leiligheten og inn på soverommet, endog opp i sengen. Så sier de nei ! Og det ender med voldtekt. Det er jo klart det er...

Tja, kvinner som gjør slik du beskriver burde jo selvsagt tenke seg om. Det er mange gærne menn der ute. Men alle fornuftige menn burde forstå at kvinnen ikke er interresert dersom hun sier nei. Kvinnen blir tross alt ikke hans eindom selv om hun blir med på soverommet.

ExD ”You came from nothing, you are going back to nothing. So what have you lost? Nothing!

1
DjHarry Tja, kvinner som gjør slik du beskriver burde jo selvsagt tenke seg om. Det er mange gærne menn der ute. Men alle fornuftige menn burde forstå at kvinnen ikke er interresert dersom...

"DjHarry skrev: Kvinnen blir tross alt ikke hans eindom selv om hun blir med på soverommet." ----------------------- Nei i en ideell verden hadde ingen sultet og det hadde ikke vært krig. Jeg lever imidlertid i den virkelige verden og der er det sterke følelser med når det gjelder seksualitet. En kvinne som tar en mann med i sengen og sier nei bør være klar over risken hun tar. At det ikke burde vært sånn og at hun ikke er mannens eiendom blir bare tomt prat, så lenge virkeligheten er slik den er. Kvinner må jo ta utgangspunkt i virkeligheten og ikke i en urealistisk drømmeverden.

1
Moneytalk Han mente i første rekke kvinner som tar med seg menn inn i leiligheten og inn på soverommet, endog opp i sengen. Så sier de nei ! Og det ender med voldtekt. Det er jo klart det er...

"Moneytalk skrev: Han mente i første rekke kvinner som tar med seg menn inn i leiligheten og inn på soverommet, endog opp i sengen. Så sier de nei ! Og det ender med voldtekt. Det er jo klart det er kvinnens egen skyld i en slik situasjon."

Jeg tror du har relativt lite omgang med kvinner hvis du tror de er så enkle. Det må være en kvinnes rett å si nei, uansett hvor langt "uti" du mener du har kommet. Kan jo være at hun angrer etter å ha fått av deg buksene - hvis hun gjør det så må hun jo si nei..

- så fort sex blir til tvang kan det ikke lenger kalles sex..

Zlasher

1
Zlasher "Moneytalk skrev: Han mente i første rekke kvinner som tar med seg menn inn i leiligheten og inn på soverommet, endog opp i sengen. Så sier de nei ! Og det ender med voldtekt. Det...

"Zlasher skrev: Jeg tror du har relativt lite omgang med kvinner hvis du tror de er så enkle. Det må være en kvinnes rett å si nei, uansett hvor langt "uti" du mener du har kommet. Kan jo være at hun angrer etter å ha fått av deg buksene - hvis hun gjør det så må hun jo si nei.. - så fort sex blir til tvang kan det ikke lenger kalles sex..Zlasher"

Ærlig talt, hvis mun først har sagt ja og tatt av seg trusa og latt seg beføle ( kanskje ikke helt rett sitert) så bør hun fraholde seg fra å si nei. I stedet for å være luremus så bør hun ha tenkt igjennom på forhand hva hun vil. Voldtekt vil jeg i hvert fall ikke kalle det du trekker frem.

Eller må vi menn innrette slik at vi først får en skriftlig kontrakt først ?

Om du leser andre tråder, så burde du kanskje ikke forbauses over at flere og flere menn finner seg kvinner fra asia eller latinamerika.

1
eisa "Zlasher skrev: Jeg tror du har relativt lite omgang med kvinner hvis du tror de er så enkle. Det må være en kvinnes rett å si nei, uansett hvor langt "uti" du mener du har kommet....

"eisa skrev: "Ærlig talt, hvis mun først har sagt ja og tatt av seg trusa og latt seg beføle ( kanskje ikke helt rett sitert) så bør hun fraholde seg fra å si nei. I stedet for å være luremus så bør hun ha tenkt igjennom på forhand hva hun vil. Voldtekt vil jeg i hvert fall ikke kalle det du trekker frem.

-Jeg syns nå det er voldtekt jeg. Et nei er et nei. At dama er passe dum, evt. ondskapsfull, i et sånt tilfelle er nå en ting, men dersom mannen tar henne med makt er det voldtekt uansett. Det finnes faktisk ting som kan få ei jente til å ombestemme seg selv etter at hun har tatt av seg trusa (illebefinnende o.l.).

eisa skrev: Eller må vi menn innrette slik at vi først får en skriftlig kontrakt først ?

-Bare hvis du ikke er i stand til å stoppe når du blir bedt om det.

1

Det går ikke an å voldta noen som ikke er redd for å bli voldtatt. De som ikke er redde har et psykisk overtak på voldtektsforbryteren som gjør ham maktesløs. Det at de går utfordrende kledd eller ter seg seksuelt opphissende har mindre å si. For voldtektsforbrytere søker makt over kvinner, og ønsker å ydmyke dem fordi de selv er svake. En kvinne som har en tro på seg selv som ikke svikter når hun blir konfrontert med en slik mann, får ham til å føle seg som den lusen han prøver å motbevise for seg selv at han er.

1
Danica Det der er ikke helt sant. I hovedsak tror jeg du har rett, men det finnes faktisk voldtekter som skjer utelukkende fordi mannen hadde bestemt seg for å ha sex, uavhengig av hvorda...

"Danica skrev: Det der er ikke helt sant. I hovedsak tror jeg du har rett, men det finnes faktisk voldtekter som skjer utelukkende fordi mannen hadde bestemt seg for å ha sex, uavhengig av hvordan hun reagerer. "

Jeg kan ikke helt se for meg den situasjonen..det har nok litt med at jeg ser på sex som en emosjonell greie og ikke en fysisk. Det å få en kald skulder når du har sex gir en momentan turn-off, så og si uansett hvor opphisset man er. Og jeg tror at lidenskap går begge veier, den kan være negativ og positiv...og allikevel være opphissende. Jeg tror det er like opphissende å ha sex med noen du hater som noen du elsker. Men ved en kald skulder forsvinner alt. Så en kvinne som ikke føler noe overfor voldtektsforbryteren, ikke engang frykt, som er litt likt hat, så tror jeg ikke det går an rett og slett. Men dersom det er litt frykt..så blir det fort mer..

1
JosefK "Danica skrev: Det der er ikke helt sant. I hovedsak tror jeg du har rett, men det finnes faktisk voldtekter som skjer utelukkende fordi mannen hadde bestemt seg for å ha sex, uavh...

Tro meg, det finnes menn som klarer det. Tenk på alle mennene som har sex med iskalde koner/kjærester (de finnes faktisk de også, utrolig nok), kvinner som ligger stiv som en stokk og stirrer i taket. Null følelser, bare for å få tømt seg.

Jeg tror du har veldig rett i det med å elske/hate, i nitti prosent av tilfellene er det nok følelser det handler om. Men hva med de som voldtar i rus? Hvor mange av dem er i det hele tatt i stand til å oppfatte at offeret har en reaksjon?

1
Danica Tro meg, det finnes menn som klarer det. Tenk på alle mennene som har sex med iskalde koner/kjærester (de finnes faktisk de også, utrolig nok), kvinner som ligger stiv som en stokk...

"Danica skrev: Tro meg, det finnes menn som klarer det. Tenk på alle mennene som har sex med iskalde koner/kjærester (de finnes faktisk de også, utrolig nok), kvinner som ligger stiv som en stokk og stirrer i taket. Null følelser, bare for å få tømt seg.

Jeg tror du har veldig rett i det med å elske/hate, i nitti prosent av tilfellene er det nok følelser det handler om. Men hva med de som voldtar i rus? Hvor mange av dem er i det hele tatt i stand til å oppfatte at offeret har en reaksjon? "

Jeg vet rett og slett ikke..klarer ikke å tenke meg til at det var noen tilfredsstillelse å ha seksuell omgang med noen uten å tenke på den andres reaksjon. Det jeg ser for meg, og det er et mareritt..:), er at ei jente var så lidenskapelig(fryktsom) at hun kunne drevet meg til voldtekt når jeg var ruset..uten at jeg noen gang har ønsket det. Uff..noen ganger er det ekkelt å klare å se for seg skjebner. For de som frykter har en enorm makt over den andre..akkurat som en hund som går til angrep på de som blir redd og løper..fordi lidenskapen smitter og handlingene skjer instinktivt. Og når vi er ruset, så tror jeg vi handler mer på innstinkt og mindre med vett.. Beklager at jeg ikke kan gi deg et bedre svar.. Jeg må nok holde mulighetene åpne for det du sier, selv om det ikke føles riktig..kanksje det er vanskeligere for meg som vanlig mann å tenke seg til..:)

1
Moneytalk "DjHarry skrev: Kvinnen blir tross alt ikke hans eindom selv om hun blir med på soverommet." ----------------------- Nei i en ideell verden hadde ingen sultet og det hadde ikke vær...

Moneytalk

"En kvinne som tar en mann med seg i sengen og sier nei bør være klar over risken hun tar."

Menn har tydeligvis nokså tungt for det mange ganger. En kvinne som sier nei mener nei, selv om hun sier det etter at de har havnet i senga. At menn skal ha monopol på oppfatningen av situasjonen kan jeg ikke gå med på. Press og vold for å oppnå sex er ikke under noen omstendighet forståelig eller kan aksepteres. Det er hva budskapet til alle menn (og kvinner for den sakens skyld) må være. Man må respektere hverandre, og man må respektere et nei!

1
JosefK "Danica skrev: Tro meg, det finnes menn som klarer det. Tenk på alle mennene som har sex med iskalde koner/kjærester (de finnes faktisk de også, utrolig nok), kvinner som ligger st...

Det er vel et sunnhetstegn at du har vanskelig for å forestille deg det :-) Likte sammenligningen med hunder som reagerer på frykt, sånn har jeg faktisk ikke tenkt på det før.

Men jeg skal virkelig huske det neste gang jeg går aleine i mørket fra bussen.

1
eisa "Zlasher skrev: Jeg tror du har relativt lite omgang med kvinner hvis du tror de er så enkle. Det må være en kvinnes rett å si nei, uansett hvor langt "uti" du mener du har kommet....

"eisa skrev: Ærlig talt, hvis mun først har sagt ja og tatt av seg trusa og latt seg beføle ( kanskje ikke helt rett sitert) så bør hun fraholde seg fra å si nei. I stedet for å være luremus så bør hun ha tenkt igjennom på forhand hva hun vil. Voldtekt vil jeg i hvert fall ikke kalle det du trekker frem."

ett folkelig begrep som "luremus" bør vel ikke frita noen for voldtekt? kvinner (og menn) har rett til å stoppe det når de vil... respekterer du ikke det, vel, da voldtar du..

"Eller må vi menn innrette slik at vi først får en skriftlig kontrakt først ?"

kanskje det er DU som bør tenke igjennom dine forhold før du legger ann til noe seksuelt?

"Om du leser andre tråder, så burde du kanskje ikke forbauses over at flere og flere menn finner seg kvinner fra asia eller latinamerika."

i all verden? - hva betyr dette? (liker vi litt generalisering her?)

Z

1
JosefK Det går ikke an å voldta noen som ikke er redd for å bli voldtatt. De som ikke er redde har et psykisk overtak på voldtektsforbryteren som gjør ham maktesløs. Det at de går utfordr...

"JosefK skrev: Det går ikke an å voldta noen som ikke er redd for å bli voldtatt"

det finnes også en god del menn som har blitt voldtatt (av andre menn) - nå ser det ikke ut som du har blitt det - hadde du det ville du nok raskt forstått at livet er litt mer komplekst enn som så..

(til info; nei, jeg har heller ikke blitt voldtatt)

Z

1
Danica Det er vel et sunnhetstegn at du har vanskelig for å forestille deg det :-) Likte sammenligningen med hunder som reagerer på frykt, sånn har jeg faktisk ikke tenkt på det før. Men...

"Danica skrev: Det er vel et sunnhetstegn at du har vanskelig for å forestille deg det :-) Likte sammenligningen med hunder som reagerer på frykt, sånn har jeg faktisk ikke tenkt på det før.

Men jeg skal virkelig huske det neste gang jeg går aleine i mørket fra bussen. "

Pass på så du ikke begynner å frykte frykten da..:) Det absolutt tryggeste her i verden er å være helt uten motiv og baktanke..en såkalt enfoldig, for da får ikke frykten tak i oss, mens tryggheten slipper til og holder oss i sitt lune fang..og holder oss trygg i alle situasjoner.. Noe jeg lærte av Narada på livssyn..:)

1
Zlasher "JosefK skrev: Det går ikke an å voldta noen som ikke er redd for å bli voldtatt" det finnes også en god del menn som har blitt voldtatt (av andre menn) - nå ser det ikke ut som du...

"Zlasher skrev: "JosefK skrev: Det går ikke an å voldta noen som ikke er redd for å bli voldtatt"

det finnes også en god del menn som har blitt voldtatt (av andre menn) - nå ser det ikke ut som du har blitt det - hadde du det ville du nok raskt forstått at livet er litt mer komplekst enn som så..

Ja, hvis du sier det slik..så er nok ditt liv mer komplekst, det velger man jo selv.. Mitt er ikke det. Og jeg tror jeg har det bedre på den måten..:)

1

Lensmannen siktet ogsaa til at jenter som blir i lag med menn de vet er voldelige maa selv ta et ansvar for dette.

Jeg mener, hvem andre skulle ta ansvar for det? Jeg og du?

1
eisa "Zlasher skrev: Jeg tror du har relativt lite omgang med kvinner hvis du tror de er så enkle. Det må være en kvinnes rett å si nei, uansett hvor langt "uti" du mener du har kommet....

"Om du leser andre tråder, så burde du kanskje ikke forbauses over at flere og flere menn finner seg kvinner fra asia eller latinamerika."

- Hva er du mener med dette da eisa? Sier disse kvinnene aldri nei, eller er det ikke nødvendig å respektere et nei fra dem?

1
JosefK "Zlasher skrev: "JosefK skrev: Det går ikke an å voldta noen som ikke er redd for å bli voldtatt" det finnes også en god del menn som har blitt voldtatt (av andre menn) - nå ser de...

"JosefK skrev: Ja, hvis du sier det slik..så er nok ditt liv mer komplekst, det velger man jo selv.. Mitt er ikke det. Og jeg tror jeg har det bedre på den måten..:)"

joda.. mitt liv er nok mer komlpekst enn som så.. jeg har ingen tro på at "dersom jeg ikke tror noe ekkelt vil skje - så skjer det ikke" - det er sikkert kjekt å lære positiv tenking på narada - men verden er altså ikke så enkel.. (ihvertfall ikke den jeg lever i) - og de fleste som har voldtatt er nok enig i det..

Z

1
Zlasher "JosefK skrev: Ja, hvis du sier det slik..så er nok ditt liv mer komplekst, det velger man jo selv.. Mitt er ikke det. Og jeg tror jeg har det bedre på den måten..:)" joda.. mitt l...

"Zlasher skrev: "JosefK skrev: Ja, hvis du sier det slik..så er nok ditt liv mer komplekst, det velger man jo selv.. Mitt er ikke det. Og jeg tror jeg har det bedre på den måten..:)"

joda.. mitt liv er nok mer komlpekst enn som så.. jeg har ingen tro på at "dersom jeg ikke tror noe ekkelt vil skje - så skjer det ikke" - det er sikkert kjekt å lære positiv tenking på narada - men verden er altså ikke så enkel.. (ihvertfall ikke den jeg lever i) - og de fleste som har voldtatt er nok enig i det..

Ok. Men hvis du setter deg ned og leser forklaringene som kom etter det første innlegget..så ser du kanskje at det kan være komplisert selv om årsakene er enkle. Folk flest er ikke bevisst det som foregår i deres liv. Men dersom de var litt mer bevisst..så kanskje de hadde kunnet forklare det på en lett måte, selv om det i grunnen er komplisert. Slik at man får et utgangspunkt for å skjønne. Ingenting kan forklares i sin helhet, hvis det er det du forventer så kommer du til å gå skuffet gjennom livet. I stedet så prøver ihvertfall jeg å skjønne hva forklaringer innebærer, slik at de kan bli forstått lettere i sammenheng med alle erfaringene man har i hodet...og det er alvorlig mange. Så hvis jeg skulle forklare det komplekse til deg..så måtte jeg ha skrevet alt jeg har erfart i livet mitt...og alle tankene jeg har hatt. Da er det enklere å gi en konklusjon, som du kan se om passer på dine erfaringer...og dersom de ikke passer så kan du spørre hva med "dette da?..eller det?..", ikke sant. Så kanskje jeg kan gi deg litt mer input om hva jeg mener slik at vi i fellesskap kan bli enige om hva som er feil eller ikke. For jeg kan jo umulig vite hvor du står, og det er umulig å ta forbehold om alt det du ikke vet om mine erfaringer før jeg skriver. Ok? Ok.

1
Moneytalk "DjHarry skrev: Kvinnen blir tross alt ikke hans eindom selv om hun blir med på soverommet." ----------------------- Nei i en ideell verden hadde ingen sultet og det hadde ikke vær...

Moneytalk

Du sier altså at siden mannen ikke kan styre sine primitive instinkter, må kvinnen ta ansvar? Hallo! Det er jo akkurat den samme logikken kvinneundertrykkerne i Taliban bruker! "DAMENE må dekke seg til, ellers klarer ikke JEG å styre meg." For et tarvelig kvinnesyn du har din neandertaler.

ExD ”You came from nothing, you are going back to nothing. So what have you lost? Nothing!

1
DjHarry Moneytalk Du sier altså at siden mannen ikke kan styre sine primitive instinkter, må kvinnen ta ansvar? Hallo! Det er jo akkurat den samme logikken kvinneundertrykkerne i Taliban b...

Hvis to mennesker omgaas hverandre i Norge av idag, maa selvfoelgelig begge ta ansvar for hvordan forholdet utviklet seg.

Hvis en kvinne innlater seg i et forhold med en voldelig mann og ender opp som voldsoffer, saa boer damen innse sitt ansvar for hvordan ting falt ut. Hun er ikke ansvarlig for volden, det er mannen, men hun er ansvarlig for aa ha blitt i lag med en voldelig person. Det foerstnevnte er kriminelt(vold), det sistnevnte er dumt (aa ha blitt i lag med et daarlig menneske).

Alle har ansvar for sine gjerninger, heldigvis.

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...