Politikk - Norsk

Ukjent debattant

Partiske medium; Eit problem me må leve med?

Mitt eneste problem med partiske media-bedrifter er at vi ved tvang fra myndighetene er nødt til å betale den mest partiske, dogmatisk venstrevridde av de alle, og du vet sikkert hvilken jeg mener. Jeg har ikke større problem med at de øvrige har sin politiske agenda, ihvertfall ikke de i Akersgata. Hvis noen er villig til å kjøpe VG for å fordummes politisk for sine 9 kroner, så er det greit. Pressestøtten har jeg forsåvidt problemer med, den burde avskaffet. Hvis ikke pressestøtten bidrar til at det oppstår ihvertfall enkelte aviser som ikke bedriver kampanje-journalistikk mot det som nå er norges største parti, så må den bare avskaffes. Hva skal vi med sånt?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"wigan skrev: >Men faktum er vel at mellom anna avisa som du snakkar om, og også andre aviser i Akersgata, i større grad har fremja enn hemma FrP sin vekst gjennom sine artiklar? "

De har drevet en svært lite sofistikert kampanje, og overdrevet så mye i sine virkemidler at kampanjen tildels har virket mot sin hensikt. Men det gjør ikke motivene mer hederlige. Til tider har den likevel fungert, blant annet med Søviknessaken før valget i fjor. Og ut over vårparten så kommer de helt sikkert til å kaste mer køl på for å friske opp kampanjen mot FrP igjen, for å motarbeide FrP fram mot valget.

1
Atgeir3 "wigan skrev: >Men faktum er vel at mellom anna avisa som du snakkar om, og også andre aviser i Akersgata, i større grad har fremja enn hemma FrP sin vekst gjennom sine artiklar? "...

"Atgeir3 skrev: "De har drevet en svært lite sofistikert kampanje, og overdrevet så mye i sine virkemidler at kampanjen tildels har virket mot sin hensikt. Men det gjør ikke motivene mer hederlige. Til tider har den likevel fungert, blant annet med Søviknessaken før valget i fjor. Og ut over vårparten så kommer de helt sikkert til å kaste mer køl på for å friske opp kampanjen mot FrP igjen, for å motarbeide FrP fram mot valget."

Det er vel en smule naivt å påstå at det er pressen som var årsaken til at Søviknessaken kom ut i verden. Der hadde vel snoppen til Terje selv et ord med i laget. Det nytter ikke å kose seg i høyet med ungjenter for så å angripe media fordi det kom ut! Det sier litt om tankegangen til FrP'ere.

Det er vel hevet over tvil at FrP med Hagen i spissen har vært den som utnytter media mest med billige utspill egnet på et sløvt og ukritisk folkeslag som nordmenn er.

1

Problemet er nok ganske sammensatt. Mye skyldes oss som mottagere av budskapet, vi krever ofte at budskapet skal være lettfatelig og ikke for langt. Men tar man et lite blikk østover til sverige så vil man se at de i det minste på TV siden ligger tiår forran oss i debatt og opplysningsprogrammer. Selv svenkse nyheter har en helt annen klasse en det vi ser på norske kanaler. Her kan det hende vi må se mere på den journalistiske utdannelsen samt hvordan redaktørene gjør sin jobb. Noe skjer jo. Oppfølgende artikler ser vi heldigvis flere av, selv om brorparten av avisforsidene er laget med tanke på salg og ikke innhold. Hvor mange av oss har ikke kjøpt en avis med interessangt tema på forsiden for så å finne at det journalistiske innholdet viser seg å være lavmål. Alt i alt for at vi skal få mer riktig informasjon er det viktig at vi ikke glemmer oss selv i det hele. Stiller vi daglig oss selv spørsmål om hvorfor vi gjør ting på den eller den måten, hvorfor tenker vi som vi gjør mm. så vil vi oppleve at verden er langt mer spennende og mangfoldig og at det å søke svar og informasjon faktisk er gøy.

MVH Lenken som ikke helt klarer å ta noske medier veldig alvorlig.

1
MarshallMattersh

Wigan

Media har alltid hatt en viktig rolle innenfor politikken, og kan i stor grad være en utslagsgivende faktor for hvem som kommer til makten. Behersker man å takle media på riktig måte, er det nesten ingen grense for hvor mye makt man kan få.

Å bruke media som budskapsbringer fører etter min menig ofte til at saker blir forenklet. Spesielt hvis man bruker tabloidpressen som talerør. Ett godt eksempel er den britiske pressen, og dets aviser. "The Sun" og det likesinnede innehar enormt mye større makt enn f.eks "The Guardian". Førstnevnte er av det skikkelig tabloide slaget, mens sistnevnte er mer "seriøs" og utfyldene. Tabloid-pressen er det folk vil ha, derfor er det ikke rart at politikerne forsøker å bruke den så godt det lar seg gjøre. Man merker seg jo hvilke politikere, og hvilke parti uansett hvilke land; som har skjønt viktigheten med å bruke massemediaen/tabloidpressen som budskapsbringer... Enkelte partier lar aldri sjansen gå fra seg til å stille opp i media, og legge frem grove skisser av politikken deres, det man kan spørre seg er om folk burde legge vekt på f.eks tv-debatter som varer en halv time, når de skal danne seg utfyldende mening om hvilke parti de burde stemme på ved neste valg. Spørsmål til ettertanke dette...

Media kan også misbrukes på det sterkeste, og derfor er denne "4.statsmakten" veldig viktig å holde så fri som mulig. BBC er ett helt uavhengig medium, noe som kan underbygges ved deres rolle under den 2. verdenskrigen. Churchill & Co forsøkte ofte å styre BBC`s dekninger når de allierte tapte store slag, men BBC lot seg aldri styre. Og når vi er inne på 2. verdenskrig, og misbruken som kan begåes; så er nok vår alles lille venn med teiplapp på overleppa ett godt eksempel på hvordan media kan brukes til kun å fremme propoganda og hjernevask. Også under den kalde krigen var det å ha kontroll på media ekstremt viktig for både USA og Sovjet, men dette kan du sjekke opp selv(jeg vet du holder på med en innlevering om dette temaet med media nemlig ;-)

Håper dette hjalp deg litt.

Mvh MM

1

"wigan

Følger du med en jornalist over tid vil du etter hvert kunne fastslå ganske presist hvor han hører til politisk.

De prøver å mele sin politiske kake så godt de kan. Ofte ganske utilslørt som i nrk hvor de synes å ha den formålsparagraf at sosialdemokratiet skal være det almindelige og i alle situasjoner stuerene.

Ytringsfrihet er det viktigste forsvaret mot ensretting.

Vær du sikker på at atskillige 1/2 litere er blitt konsumert av jornalister under diskusjoner vedrørende frp's fremgang som de definitivt ikke forstår.

1
bryneer "wigan Følger du med en jornalist over tid vil du etter hvert kunne fastslå ganske presist hvor han hører til politisk. De prøver å mele sin politiske kake så godt de kan. Ofte ga...
MarshallMattersh

"bryneer skrev: "wigan

De prøver å mele sin politiske kake så godt de kan. Ofte ganske utilslørt som i nrk hvor de synes å ha den formålsparagraf at sosialdemokratiet skal være det almindelige og i alle situasjoner stuerene. ---------------

Imotsetning til Oddvar Stenstrøms helt upartiske "folkelige" dekning av diverse temaer i "holmgang"?

1

Det er umulig å forholde seg hundre prosent objektiv når en skriver.

ExD ”You came from nothing, you are going back to nothing. So what have you lost? Nothing!

1

Majoriteten av journalister sympatiserer med de sosialistiske partiene.Dette må de gjerne gjøre,men hvorfor skal de pådytte leserne,seerne eller lytterne sine deres egne og høyst subjektive oppfatninger? Den interne yrkesetikken gjør at det er politisk korrekt å gå svært hardt ut mot FrP.Dette blir det oppmuntret til innad i miljøet da det er ansett som viktig å ''ta'' FrP uansett metode. Vi husker hvordan visesangeren kastet en halvliter øl i hodet på daværende FrP- politiker Vidar Kleppe og hvordan journalistene støttet denne usaklige måten å vise uenighet om sak på. Partiske journalister konkluderer sine dekninger av ''fienden'' lenge før de ankommer møtet og henger seg opp i uvesentlige detaljer slik at de ''glemmer'' å fortelle sine lesere hva FrP egentlig vil. FrP-paranoide journalister vet at Carl I. Hagen er landets desidert dyktigste media- politiker og de er følgelig livredde for å bli beskyldt av sine kollegaer på Tostrup- kjelleren at de er Hagens mikrofonstativ. Derfor overspiller de sin ''kritiske'' rolle som journalister at det blir patetisk.Vi husker hvordan pressen både før og under valgkampen i fjor var mest interessert i å fokusere på at Fritjof Frank Gundersen var til stede på Frps valgkamparrangementer.Dermed slapp de å fortelle leserne hva FrPs politikk gikk ut på..........

1
ParaDox Majoriteten av journalister sympatiserer med de sosialistiske partiene.Dette må de gjerne gjøre,men hvorfor skal de pådytte leserne,seerne eller lytterne sine deres egne og høyst s...

ParaDox

Forstår poenget ditt, men nu må du ikke være for generaliserende. Det er tross alt takket være de mediene du kritiserer at FRP har kommet seg dit de er i dag. Nemlig høyt opp på galluppene.

ExD ”You came from nothing, you are going back to nothing. So what have you lost? Nothing!

1

Wigan det jeg menter er at etter 20 års hardt arbeid av sosialist reportere er idag frp det største partiet i Norge. Jornalistene fatter ikke hva dette kan komme av og har nok fått mange av dem til å si og mene veldig mye som ikke egner seg for utgivelse. Det norske folk må lære seg at nrk ofte har sine helt spesielle meninger om hvordan politikk skal presenteres og hva som skal vektlegges.

Legg merke til hvordan det sosialdemokatiske er helt kurrant og uten problemer der i gården. Flere nrk jornalister sier det rett fram uten det minste blussel.

Det at frp har blit så stor er et sunnhetstegn, og at folk har begynt å tenke selv til tross for media virker lovende.

Men nrk irriterer meg så kan du gjøre noe med det so go ahead.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...