Politikk - Norsk

potetmosen

99% FABULERING i skremselspropagandaen mot FrP!

Hei! Mitt personlige inntrykk av den kritikk som kommer mot FrP på VGD er at det til 99% er menneskers egne fabuleringer som ikke er grunnet på noe særlig annet enn at man har en personlig aversjon mot Fremskrittspartiet og Carl I Hagen.

Man vil bare kritisere og argumentere for å forsøke å dempe fremgangen.

Man tåler ikke at fremskrittspartiet har suksess, og man liker ikke at alt det man har trodd om partiet og påstått om partiet faktisk ikke stemmer. Man holder nesten ikke ut tanken på at FrP faktisk er et ansvarsfullt parti med et fullt ut gjennomførbart program, og mest av alt:

Man tåler ikke at partiet opplever en stor tilstrømming av mennesker, og at det er Norges klart populæreste parti i dag. Og man tåler ikke Hagens selvvsikkerhet og politiske dyktighet.

Misunnelsen stikker så dypt, så man henfaller til urimelig og subjektiv kritikk som er så langt, langt, LANGT i fra seriøs og dypsindig innsikt i partiets program som man kan komme.

Jeg ser altså veldig lite substans i kritikken mot FrP. Visse har en troverdig stil, men har ikke noe innehold. Andre har en del innehold, men det drukner i overdrivelser og skremselspropaganda.

Men så finnes det en tredje grupp, det er de som innrømmer at de kun er ideologisk uenige i politikken til FrP. ("Vil ha mer rettferdighet, solidaritet, likestilling etc") Det er en hederlig og ærlig sak. Disse har jeg respekt for.

Desverre drukner sistnevnte personer i gruppene av mennesker som ikke vil annet enn å markere sin uenighet med FrP, men som velger metoder og midler som ikke er troverdige, men der det lyser igjennom at man egentlig ikke har peiling på real-politikk og konsekvens, man vil bare forsøke å begrense FrPs fremgang gjennom å vise sin motvilje overfor partiet, og smører derfor på med løgner, oppdiktete historier, skittkasting mot FrP'ere og andre ufinheter for å dekke over at man egentlig ikke har noen argument å komme med.

Det er mitt inntrykk.

Og jeg tror det blant annet er mye derfor Fremskrittspartiet stadig vinner nye velgere.

Folk ser igjennom den enkle tankengangen til de 99%-ene som bare fabulerer frem egne argument mot FrP, og som EGENTLIG ikke vet hva de snakker om.

Ja, selvsagt er jeg glad for at folk stemmer FrP. Men det hadde vært bedre med høyere kvalitet på argumentene mot partiet. Men kanskje finnes det så få argument av slik klasse ganske enkelt fordi FrP er et flott parti med et flott program?

Ja, sannsynligvis er det slik.

Absolutt vennlig hilsen Potetmosen

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

MarshallMattersh

Når vi snakker om propaganda.....

Hvor mange tråder har du laget om det fantastiske FrP idag potetmosen?

Og ikke minst...hvor mange til sammen?

1
MarshallMattersh Når vi snakker om propaganda..... Hvor mange tråder har du laget om det fantastiske FrP idag potetmosen? Og ikke minst...hvor mange til sammen?

Jeg har bare startet to tråder i hele dag, MarshallMattersh. Jeg har derimot full sjå iblandt med å svare folk i andre tråder jeg har startet for lenge siden. Det er flott at folk vil diskutere i et diskusjonsforum.

Men kanskje starter jeg en tråd til i dag - se ikke bort i fra det.

:)

Vennlig hilsen Potetmosen.

1

potetmosen skrev: Hei! Mitt personlige inntrykk av den kritikk som kommer mot FrP på VGD er at det til 99% er menneskers egne fabuleringer som ikke er grunnet på noe særlig annet enn at man har en personlig aversjon mot Fremskrittspartiet og Carl I Hagen.

Man vil bare kritisere og argumentere for å forsøke å dempe fremgangen.

Man tåler ikke at fremskrittspartiet har suksess, og man liker ikke at alt det man har trodd om partiet og påstått om partiet faktisk ikke stemmer. Man holder nesten ikke ut tanken på at FrP faktisk er et ansvarsfullt parti med et fullt ut gjennomførbart program, og mest av alt:

Man tåler ikke at partiet opplever en stor tilstrømming av mennesker, og at det er Norges klart populæreste parti i dag. Og man tåler ikke Hagens selvvsikkerhet og politiske dyktighet.

I tilfelle dette "vidunderlige" partiet ditt noensinne skulle komme i regjeringsposisjon, må jo du være den perfekte medietalsmann.....alt vi gjør er fantastisk, mens de som kritiserer er "smålige,misunnelige og uvitende". Når du sier at partiet har suksess vil jeg bare minne deg på at det er en viss forskjell på valg og meningsmålinger. Dessuten sa jo FrP fra seg muligheten til å utøve litt makt ved å trekke seg fra budsjettsamtalene. Om programmet deres er gjennomførbart har du vel INGEN grunn til å si, da de så vidt jeg kan se ikke sitter i regjering.

1
potetmosen Jeg har bare startet to tråder i hele dag, MarshallMattersh. Jeg har derimot full sjå iblandt med å svare folk i andre tråder jeg har startet for lenge siden. Det er flott at folk...
MarshallMattersh

potetmosen

Bare fortsett å lag tråder du :-)

Er bare det at det kan bli litt for mye av det "gode", jeg orker f.eks ikke å lese alle trådene du starter, iom at det er det samme om og om igjen :-)

Er forresten litt nyskjerrig på hva du legger i uttrykket "diskutere" ;-)

1

-snitt- Men så finnes det en tredje grupp, det er de som innrømmer at de kun er ideologisk uenige i politikken til FrP. ("Vil ha mer rettferdighet, solidaritet, likestilling etc") Det er en hederlig og ærlig sak. Disse har jeg respekt for. -snitt slutt-

Utenom dette, må jeg bare kommentere til deg potetmos: kan ikke du og andre FrP-fanatikere starte å diskutere politikk? Du høres nøyaktig ut som de du desperat skal kritisere, og det blir derfor så uendelig patetisk.

1

potetmosen:

Du presterer å skrive et innlegg av uanede arroganse-dimensjoner. Du sier jo rett ut at det er misunnelse som får folk til å være motstandere av Frp - ikke politikken de vil føre.

Du ser veldig lite substans i kritikken mot Frp, det er selvsagt din rett å lukke øynene for det. De andre som åpner øynene littegrann innser fort hvorfor folk kritiserer partiet når man tar for seg de enkeltsakene som Frp står for. Jeg nevner i rask rekkefølge: - Fjerne sentrale lønnsforhandlinger og dermed svekke den individuelle arbeiders vilkår. - Dårlige løsninger på viktige problem, et eksempel er hvordan Frp vil øke straffenivået for å bukt med kriminaliteten, men de tenker ikke på den sosiale nød som ofte skaper kriminalitet. - Dårlig oppdatering om hvordan Norge fungerer, et eksempel er hvordan Frp ville innføre ordnigner som allerede eksisterer i Norge (obligatorisk helsekontroll for innvandrere). - Overdrevet retorikk hvor det hevdes at alle vil tjene med Frps politikk. Sannheten er at de som er sterke vil vinne, de andre vil som regel tape.

Når du synes denne kritikken bærer preg av misunnelse og ikke av saklig vurdering av politikken, da er du mye mer arrogant enn noen andre jeg vet om.

1
redpudlian potetmosen skrev: Hei! Mitt personlige inntrykk av den kritikk som kommer mot FrP på VGD er at det til 99% er menneskers egne fabuleringer som ikke er grunnet på noe særlig annet e...

redpudlian skrev: "I tilfelle dette "vidunderlige" partiet ditt noensinne skulle komme i regjeringsposisjon, må jo du være den perfekte medietalsmann.....alt vi gjør er fantastisk, mens de som kritiserer er "smålige,misunnelige og uvitende". Når du sier at partiet har suksess vil jeg bare minne deg på at det er en viss forskjell på valg og meningsmålinger. Dessuten sa jo FrP fra seg muligheten til å utøve litt makt ved å trekke seg fra budsjettsamtalene. "

Joda, jeg skulle bli en glimrende medeitalsmann. Skulle korrigere og rette opp alle misforståelser og annet som rammer FrP hele tiden :).

Jeg vet at det er forskjell på meningsmålinger og valg. Men når det gjelder mitt forhold til FrP spiller slikt veldig liten rolle, da det ikke er basert på annet enn politikken 8programmet) uansett.

Men det er klart: Jeg vil se innflytelse og gjennomslag for politikken til FrP. Og jeg gleder meg stort over at så mange som 36% kan tenke seg å stemme på partiet.

Vennlig hilsen Potetmosen

1

Klarer ikke du å skrive et innlegg om noe annet enn Frp?

Som F. eks politikk?

1
potetmosen "Anarkigut skrev: Klarer ikke du å skrive et innlegg om noe annet enn Frp? Som F. eks politikk?" Anarkigut Hva synes du om min tråd om Cannabis for eksempel? Vennlig hilsen Potetmo...

Det har alltid vært en del av taktikken for å ''ta'' FrP at det først skapes falske myter,som ofte er revet løs fra sin sammenheng og så tolket mest mulig negativt, før det i fullt alvor debatteres mot disse mytene og løgnene. Senest i ''Si det i VG'' i dag er det en som slår fast som en ''sannhet'' at Carl I.Hagen vil bruke mest mulig av oljepengene og ikke spare noen av dem......

Sannheten er selvfølgelig ikke like spennende da Hagen foreslår å bruke 10 milliarder ekstra slik at det kan spares ''bare''126 milliarderog ikke 136 milliarder slik regjeringen går inn for......... Selvfølgelig er det veldig mye å kritisere FrP for,men når angrepene blir så fordummende at de ikke treffer de ømme punktene blir det bare dumt og det slår tilbake på avsenderen selv........

Les: www.frp.no..............da vet du hva FrP virkelig står for og kan argumentere mot dette og ikke mot løgnaktige påstander.

1
MarshallMattersh potetmosen Bare fortsett å lag tråder du :-) Er bare det at det kan bli litt for mye av det "gode", jeg orker f.eks ikke å lese alle trådene du starter, iom at det er det samme om...

"MarshallMattersh skrev: potetmosen

Bare fortsett å lag tråder du :-)

Er bare det at det kan bli litt for mye av det "gode", jeg orker f.eks ikke å lese alle trådene du starter, iom at det er det samme om og om igjen :-)

Er forresten litt nyskjerrig på hva du legger i uttrykket "diskutere" ;-)"

MarshallMattersh Jeg skal fortsette så godt jeg kan. Du burde lese ALLE mine tråder - de er skrevet for å høytleses for andre med andektighet i stemmen. :)

Med DISKUTERE mener jeg at man bryter meninger om forskjellige saker mot hverandre ogat man gjerne er enige også når det skjer.

Vennlig hilsen Potetmosen

1
collins potetmosen: Du presterer å skrive et innlegg av uanede arroganse-dimensjoner. Du sier jo rett ut at det er misunnelse som får folk til å være motstandere av Frp - ikke politikken d...

collins skrev: "Du ser veldig lite substans i kritikken mot Frp, det er selvsagt din rett å lukke øynene for det. De andre som åpner øynene littegrann innser fort hvorfor folk kritiserer partiet når man tar for seg de enkeltsakene som Frp står for. "

Collins Det finnes en del mennesker som har brukbare poeng og som argumenterer saklig. Så det er ikke den kritikken jeg beskriver i mitt innlegg. Jeg tar mest for meg de som ikke har annet enn fabulering å komme med.

vennlig hilsen Potetmosen

1
potetmosen collins skrev: "Du ser veldig lite substans i kritikken mot Frp, det er selvsagt din rett å lukke øynene for det. De andre som åpner øynene littegrann innser fort hvorfor folk krit...

FrP fortjener å bli kjørt hardt på sine særegne løsninger,men hvorfor velger FrPs motstandere å fortsatt hetse de velgerne de har tapt til FrP? Å bruke nedlatende og stigmatiserende utrykk om velgerne er tegn på desperasjon fra alle de som i 20 år har proklamert hvordan de skulle ut for å virkelig kle av FrP og konfrontere dem med deres politikk....... Dette har jo vært en gedigen fiasko,og noen og enhver er nok vonbråtne......, men spar dere for å skjelle ut de ''dumme'' velgerne...........

Hva er forklaringen bak denne oppførselen mot velgerne og hvordan kan dette forsvares og forklares?

1
ParaDox Det har alltid vært en del av taktikken for å ''ta'' FrP at det først skapes falske myter,som ofte er revet løs fra sin sammenheng og så tolket mest mulig negativt, før det i fullt...

"ParaDox skrev: Det har alltid vært en del av taktikken for å ''ta'' FrP at det først skapes falske myter,som ofte er revet løs fra sin sammenheng og så tolket mest mulig negativt, før det i fullt alvor debatteres mot disse mytene og løgnene. Senest i ''Si det i VG'' i dag er det en som slår fast som en ''sannhet'' at Carl I.Hagen vil bruke mest mulig av oljepengene og ikke spare noen av dem......

Sannheten er selvfølgelig ikke like spennende da Hagen foreslår å bruke 10 milliarder ekstra slik at det kan spares ''bare''126 milliarderog ikke 136 milliarder slik regjeringen går inn for......... Selvfølgelig er det veldig mye å kritisere FrP for,men når angrepene blir så fordummende at de ikke treffer de ømme punktene blir det bare dumt og det slår tilbake på avsenderen selv........

Les: www.frp.no..............da vet du hva FrP virkelig står for og kan argumentere mot dette og ikke mot løgnaktige påstander." ----------------

Det har sikkert vært mye galt i all politisk taktikk og argumentasjon.

Svaret fra Frp på kritikk er alltid å skylde på motpartens bruk av "stråmenn" som tillegges uheldige meninger for deretter å rakke ned på disse meningene. Dette "mot" argumentet begynner å bli oppbrukt nå. Frp tas på alvor, men det er selvfølgelig frustrerende for Frp at få økonomer og samfunnsvitere har mye positivt å si om konsekvensene av deres politikk. Enhver kritikk mot Frp møtes derfor av skyttergrav-argumenter ala "stråmenn".

Økonomer og andre som argumenterer mor Frp's politikk prøver i det lengste å argumentere på en skikkelig måte. Det er imidlertid ikke lett å avsløre Frp's helhetlige politikk i et 30min langt debattshow ala Holmgang.

Argumentet om at "herregud, 10mrd er da ingenting, vi sparer jo allikevel" er et eksempel på argumentasjon som ikke holder mål.

Når økonomer som har greie på hva de snakker om da svarer "jo, det har betydning, det VIL føre til ytterligere rentehevinger", så ser Hagen inn i kameraet, smiler og sier "økonomer uttaler seg om ting de ikke har greie på, f.eks økonomi."

Denne typen kritikk/argumentasjon synes jeg er mye værre enn den såkalte "stråmann" argumentasjonen dere har blitt så opphengte i.

Blurb

1

"potetmosen skrev:

Jeg ser altså veldig lite substans i kritikken mot FrP. Visse har en troverdig stil, men har ikke noe innehold. Andre har en del innehold, men det drukner i overdrivelser og skremselspropaganda.

Absolutt vennlig hilsen Potetmosen " -------- Jeg synes det er rart at jeg aldri har sett at du har deltatt i de diskusjonene her som faktisk dreier seg om Frp's politikk. I tråder der den økonomiske politikken til Frp diskuteres, er du totalt fraværende. Jeg vet ikke om du leser innleggene i disse trådene. Det er i hvertfall påfallende at en person kan uttale seg som du gjør her, uten å ha deltatt i noen av disse diskusjonene.

Jeg legger merke til at du er flink til å starte tråder/oppdateringer om meningsmålinger, fint det, men synes du det holder, i forhold til den "analysen" du kommer med her??

Blurb

1
potetmosen collins skrev: "Du ser veldig lite substans i kritikken mot Frp, det er selvsagt din rett å lukke øynene for det. De andre som åpner øynene littegrann innser fort hvorfor folk krit...

"potetmosen skrev: Det finnes en del mennesker som har brukbare poeng og som argumenterer saklig. Så det er ikke den kritikken jeg beskriver i mitt innlegg. Jeg tar mest for meg de som ikke har annet enn fabulering å komme med."

Hmmm, nå motsier du deg selv. I åpningsinnlegget skriver du følgende: "Mitt personlige inntrykk av den kritikk som kommer mot FrP på VGD er at det til 99% er menneskers egne fabuleringer som ikke er grunnet på noe særlig annet enn at man har en personlig aversjon mot Fremskrittspartiet og Carl I Hagen." Her er det jo nettopp kritikken du tar for deg, uansett om den er saklig eller ikke. Dersom det bare var en slurvete formulering fra din side er det hele bare en misforståelse, men ellers virker det som om du per definisjon definerer 99% av kritikken mot Frp som "personlige fabuleringer". Det vil i så fall være svært arrogant.

Jeg har lenge hevdet at Frp har blitt et parti det ikke er tillatt å kritisere. Det vil være ytterst ille for demokratiet og samfunnsutviklingen i Norge dersom man får et stort parti som man ikke kan kritisere uten å bli omtalt på nedsettende vis. Husk at selv om du selv synes Frp kommer med mange gode forslag, så er det også en del personer som ikke synes forslagene er gode. Vi har alle forskjellige politiske syn og vi bør ha respekt for andre personers meninger.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...