Politikk - Norsk

Norgeførst

(D) støtter HRS: Tvangsekteskap er voldtekt!

Statssekretær Jørn Holme konkluderte at tvangsekteskap ikke skal sidestilles med voldtekt. "Jeg vet ikke hvor grensen for voldtekt går hos statssekretæren, men jeg vet i alle fall at i min fantasi er ikke veien lang fra å bli giftet med tvang, til å bli utsatt for seksuelle overgrep" sier stortingsrepresentant for Demokratene Jan Simonsen.

Justisdepartementet avvist nylig et forslag fra Human Rights Service (HRS) om lovendringer som sidestiller tvangsekteskap og seksualforbrytelser.

Statssekretær Jørn Holme i Justisdepartementet skriver i et brev til HRS at det «ikke alltid vil kunne settes likhetstegn mellom tvangsekteskap og seksuallovbrudd».

- Organisasjonen Human Rights Service har påpekt noe som er svært sentral når det gjelder tvangsekteskap, og deres innspill burde vært tatt alvorlig, sier Simonsen.

-Fullbyrdelse av tvangsekteskap kan ikke være noe annet enn voldtekt, enten Jørn Holme holder seg til lovens ordlyd eller stikker hodet ut av regjeringsbygget og tar en titt ut i den virkelige verden, fortsetter han.

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det voldtekt av gutten eller jenta?

1

Det er jo bare å spørre de tvangsgiftede jentene, hvis de tør i gi noe svar da.

1
FiringSquad Glem det! Du skjønner sikkert hvem av partene som blir voldtatt hvis du forsøker å tenke litt selv!

"FiringSquad skrev: Glem det!

Du skjønner sikkert hvem av partene som blir voldtatt hvis du forsøker å tenke litt selv!"

Nei, men dere prøver å si at tvangsgifting er voldtekt. Det kan jeg ikke forstå siden begge parter er like tvunget til det. Dersom du blir giftet bort til en dundre på 230 kilo, så kan du tenke deg selv hvordan det må føles å gjøre plikten sin.

1
JosefK "FiringSquad skrev: Glem det! Du skjønner sikkert hvem av partene som blir voldtatt hvis du forsøker å tenke litt selv!" Nei, men dere prøver å si at tvangsgifting er voldtekt. Det...

"JosefK skrev: "FiringSquad skrev: Glem det!

Du skjønner sikkert hvem av partene som blir voldtatt hvis du forsøker å tenke litt selv!"

Nei, men dere prøver å si at tvangsgifting er voldtekt. Det kan jeg ikke forstå siden begge parter er like tvunget til det. Dersom du blir giftet bort til en dundre på 230 kilo, så kan du tenke deg selv hvordan det må føles å gjøre plikten sin."

Et poeng her er vel at det er lettere for gutten å få skilsmisse om hun ikke skulle falle i smak. Kombinerer du tvangsgifting med lite rettigheter for kvinnen, så blir det litt mer ensidig. Skjønner imidlertid 230 kilos problemstillingen D:

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.
Bilde

Angela Merkel takker av

Forbes har utropt henne til verdens mektigste kvinne ti år på rad, men det er delte meninger om Angela Merkels ettermæle både i Tyskland og resten av Europa.


Bilde www.vg.no
1
2 svar
Laster...