Politikk - Norsk

Norgeførst

Tidligere narko-sjef, nå kandidat for Demokratene

Ny Demokrat Tidligere sjef for narkotikapolitiet i Kristiansand Svein Erik Findal har meldt seg inn i Demokratene. Findal sier han vil fortsette å arbeide mot narkotika gjennom sitt politiske engasjement. Demokratenes formann i Kristiansand Olaf Messel er svært glad for å få en slik fagperson som medlem i lokallaget. Findal innehar en kompetanse innen sitt fagfelt som er svært viktig i det politiske arbeidet. Demokratene er som mange nok alt vet svært restriktive i sitt syn på narkotika.

Som kjent har Demokratene en narkotikapolitikk som ikke deles av noen andre, og er det eneste partiet som ikke har gitt en total falitt-erklæring til narkotikakriminaliteten som er opphavet til 70-80% av all kriminalitet.

1
10 svar

Ja, og 50-60% igjen av den kriminaliteten, er nettopp kriminalitet pga at de gjør noe ulovlig. Ikke at de gjør noe annet kriminelt i tillegg. Blir du tatt hjemme i din egen stuen for å røyke cannabis (noe som i seg selv ikke er no kriminelt) da er du plutselig kriminell. Du skjønner poenget.

Arne Huuse har selv uttalt at bortimot seksti prosent av "narkotikakriminaliteten" er cannabis-relatert. Og at såpass mange skal jages og straffeforfølges, det syns selvfølgelig du er helt greit. Det heter jo tross alt narkotika, og alt som heter narkotika er som kjent farlig. Sånn er det bare.

1
notlob Ja, og 50-60% igjen av den kriminaliteten, er nettopp kriminalitet pga at de gjør noe ulovlig. Ikke at de gjør noe annet kriminelt i tillegg. Blir du tatt hjemme i din egen stuen f...

Kjære deg Notlob, man fjerner ikke et problem ved å vedta at det ikke finnes lengre, og det er faktisk det du nå prøver å gjøre.

Narkotika er et alvorlig problem, som man ikke bare plutelig kan vedta bort.

Når det gjelder narkotikaproblemet er ikke 80% av denne kriminaliteten direkte bundet opp til narkotiske stoffer, det jeg snakker om er det er narkotikaen som gir NÆRING til 80% av kriminaliteten her i landet, og man kan ikke akkurat vente seg at den kriminaliteten innen de 80% blir mindre hvis man legaliserer, tvertimot!

1
Norgeførst Kjære deg Notlob, man fjerner ikke et problem ved å vedta at det ikke finnes lengre, og det er faktisk det du nå prøver å gjøre. Narkotika er et alvorlig problem, som man ikke bare...

Ved å avkriminalisere bruk av narkotika fjernes dette problemet. Hva den enkelte gjør med sitt liv er opp til hver og en. Sunt er det ikke å f.eks røyke hasj - men det er mye annet som ikke er sunt og som vi ikke vil forby....

Ulf Larsen http://www.wolflarsen.com

"A society that will trade a little liberty for a little order will lose both, and deserve neither."

1
ulflarsen Ved å avkriminalisere bruk av narkotika fjernes dette problemet. Hva den enkelte gjør med sitt liv er opp til hver og en. Sunt er det ikke å f.eks røyke hasj - men det er mye annet...

"ulflarsen skrev: Ved å avkriminalisere bruk av narkotika fjernes dette problemet. Hva den enkelte gjør med sitt liv er opp til hver og en. Sunt er det ikke å f.eks røyke hasj - men det er mye annet som ikke er sunt og som vi ikke vil forby...." ------------------------- En ytterst merkelig konlusjon, det eneste man gjør ved å legalisere er skape større problemer, selv om man ikke fjerner noen.

Er det slik at rusen fungere anderledes om man legaliserer? Blir det billigere? (skatt og sånt)

Om ikke det skjer noe magisk ved en legalisering som gjør at rusen fungerer helt anderledes vil kriminaliteten fortsette som den altid har gjort, men med ekstremt større styrke, både fordi de har et problem mindre, og fordi mange flere vil komme til å bruke narkotika.

For er det ikke slik at de fortsatt må stjele og låne penger for å få råd til dop, selv om det ikke lengre er forbudt?

Det er vakre tanker du kommer med, men desverre har de ingenting med virkeligheten å gjøre.

1

Jeg tar meg friheten til å videreformidle dette:

Det norske samfunnet har i altfor lang tid latt narkolangere slippe for lett, med den følge at narkokriminaliteten blomstrer som aldri før, styrt og administrert av utenlandsk mafia - kynisk og rå.

Denne kriminaliteten koster samfunnet enorme pengesummer, dreper, ødelegger liv og splitter familier, med kjempegevinst til kyniske narko-haier og deres bakmenn.

Demokratene ønsker derfor snarest å opprette et narkopoliti/tollvesen utrustet med de mest moderne hjelpemidler som finnes og med jurisdiksjon over hele landet. Innføre offentlig påtale slik som man har ovenfor tvangsekteskap.

Narkolangere må idømmes strenge straffer som skal sones helt ut, det vil si at fengselsåret skal følge kalenderåret. Permisjoner og prøveløslatelse for narkolangere kommer ikke på tale. Narkolangerne må snarest utryddes fra det norske samfunn.

Nasjonen Norge har ikke råd til å la være.

VIDAR KLEPPE, LEDER AV DEMOKRATENE

1
notlob Ja, og 50-60% igjen av den kriminaliteten, er nettopp kriminalitet pga at de gjør noe ulovlig. Ikke at de gjør noe annet kriminelt i tillegg. Blir du tatt hjemme i din egen stuen f...

Notlob:

Cannabis er et spessielt felt som har en meget spessiell plass i diskusjonen men inntill man har all forskning inne (noe som er på vei, men alle innrømmer at ikke allerede er der), så kan ikke partiene forholde seg anderledes til cannabis.

Jeg er blant dem som tror dagens linje er god, men vil spessifisere at mye kommer til å skje på dette feltet som kan forandre ting, men vi kan ikke ta konsekvensen og analysen av det før det faktisk har skjedd...

1
Norgeførst Notlob: Cannabis er et spessielt felt som har en meget spessiell plass i diskusjonen men inntill man har all forskning inne (noe som er på vei, men alle innrømmer at ikke allerede...

Hva er det de har skjønt i EU-landene da? du følger vel såpass mye med at du vet at det diskuteres å avkriminalisere cannabis i alle de landene, så lite opplyst er du vel ikke.

Til og med i USA har de nå begynt å ta denne debatten. Hvorfor i all verden skal vi tviholde på en politkk som vi for lengst har sett ikke fører noe som helst godt med seg. de eneste som gnir seg i hendene er politietaten som blir tilført millioner på millioner hvert eneste år til bekjempelse av narkotika. Eller dvs løpe rundt å bøtelegge den vanlige mannen i gata som kanskje har blitt tatt med noe lommerusk av hasj på seg. Jeg vet det og du vet det, (hvis du har vettet i behold) narkotika er "god butikk" for politiet.

I England f.eks, der har de øverste ledere innen tollvesen og politi (!) kommet fram til at det er tull og tøys å bruke penger og ressurser på å løpe rundt og bøtelegge vanlige sunne oppegående mennesker som kansje en gang iuka, eller to, bruker et alternativt rusmiddel som flere og flere eksperter er enig om er langt MINDRE skadelig enn alkohol. Der konsentrerer politiet seg om ALVOLIGE ting innen politarbeidet. Men som du vet, det er for få alvorlige forbrytelser i lille Norge, hadde politiet mistet disse "skrivebordssakene" så hadde det stått UTROLIG mange årsverk på spill, og innen politiet er de ikke så dum at de skyter seg selv i foten.

Da er det bedre å reise rundt på skolene med eldgammel skremselspropaganda slik vi har gjort i årtier nå, uten at det hjulpet i det hele tatt. Slikt blir det penger inn i etaten av. Det vi trenger her i landet er en OPLYSNINGSKAMPANJE, ikke skremsler. Hvem er ikke interessert i å bevare jobben sin?

1
Norgeførst Notlob: Cannabis er et spessielt felt som har en meget spessiell plass i diskusjonen men inntill man har all forskning inne (noe som er på vei, men alle innrømmer at ikke allerede...

Et hypotetisk eksempel: Jeg har lest at hvert år så omsettes det narkotika for ca. for 160 milliarder kroner i Norge. Sett at det offentlige overtok distribusjonen. Tyngre stoffer trenger du resept fra lege for å få tak i (få en lege til å gå god for at du er avhengig), lettere stoffer sidestilles med alkohol. Siden det er forbudet som gjør at narko er dyrt vil nok prisene synke om man gjør det lovelig, de må synke nok til å utkonkurrere langere (langing, narkosalg uten løyve, skal straffes strengere enn i dag). Så innfører man en skatt på narkotika på, la oss si 10%, som ØREMERKET går til avrusning, holdningskampanjer og informasjon. Det vil si ca. kanskje 13-16 milliarder kroner i året til mottiltak. Jeg tror det vil hjelpe DRASTISK på narkorelaterte dødsfall og kriminalitet, i hvertfall i forhold til dagens politikk.

Vicious

1
notlob Hva er det de har skjønt i EU-landene da? du følger vel såpass mye med at du vet at det diskuteres å avkriminalisere cannabis i alle de landene, så lite opplyst er du vel ikke. Til...

Notlob:

Som sagt er cannabis litt spessielt og regnes vel i mange land ikke som et narkotikum?

Men det er alikevel slik at vi istedenfor å kaste oss ut i noe vi ikke har noen anelse av hva er, burdte være forsiktige med slike tiltak som kan ende i total katastrofe.

1
Norgeførst Notlob: Som sagt er cannabis litt spessielt og regnes vel i mange land ikke som et narkotikum? Men det er alikevel slik at vi istedenfor å kaste oss ut i noe vi ikke har noen anels...

"Men det er alikevel slik at vi istedenfor å kaste oss ut i noe vi ikke har noen anelse av hva er, burdte være forsiktige med slike tiltak som kan ende i total katastrofe."

-------------------

Anelse om? Nederland bør vel være det beste eksemplet på at den politikken de fører er MYE bedre enn vår oltidstenking. england er jo kommet et stykke lengre enn de andre EU-landene, i.o.m at de har en slags ordning som nesten er lik Nederland sin. Jeg må jo få spørre deg, tror du at det bare idioter som er satt til å styre i de landene, er det bare her hjemme på bjerget at vi har tenkende politikere?

1

Lignende innlegg

Aktuelt oyssol Siste svar

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...
Bilde

Solbakken om Qatars NRK-arrestasjon: – Det er tragisk

Etter arrestasjonen av de norske journalistene i Qatar, vedgår landslagssjef Ståle Solbakken at Norges Fotballforbunds valg om dialog ikke har vært nok. Samtidig etterlyser han at flere aktører enn NF...


Bilde www.vg.no
2
4 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...