Politikk - Norsk

Norgeførst

Merket for livet av blind vold. stiller for (D)

Ung og med livet foran seg. Alt ser lyst og trivelig ut og i kveld skal hun ut i selskap og feire fødselsdag til nære venner. Gleder seg til å treffe venner og stifte nye bekjentskaper. I en mild maidag hvor sommer og sol ligger fremfor og planene er klare. Men den gang ei, selskapet ble ett mareritt som skulle merke henne for resten av livet. Sette sitt voldsstempel i hennes unge sinn og for all fremtid fylle henne med frykt og usikkerhet for hva hverdagen ville bringe ved starten av en ny dag.

I selskapet befant det seg tre personer viss psyke ikke helt var i balanse og som helt uten motivasjon kunne få de til å fullstendig gå opp i limingen. Når slike følelser fikk beherske de kunne hvem som helst føle seg rimelig utrykk. For May Britt Jensen i Kristiansand var slikt helt fraværende i bevisstheten. May Britt var opptatt av det hyggelige selskapet, gode venner og mai du skjønne milde. Plutselig befant hun seg i sitt verste mareritt, tre voksne personer føyk på henne i vilt raseri, mens slagene haglet over henne og sparkene rammet den vevre kroppen som vred seg i smerte tok de tak i hennes fagre lyse hår og brutalt rykket håret av hennes hode. I smertetåken merket hun hvordan kroppen visnet hen og hun var ved å besvime. Etter en tid var det hele over og hun kunne komme seg vekk og få oppsøkt legevakten. May Britt var nå overbevist om at problemene var over og hjelpen rett rundt hjørne. Men det var før hun skulle få oppleve velferdsnorge fra innsiden.

Senere kom konsekvensene for en dag av slag, spark og maltrakteringen.

På politivakta ble hendelsen behørig notert før det bar rett på legevakta, og adekvat behandling, trodde hun. På legevakta vasket de hennes sår og sendte henne så hjem. Men før kvelden var omme var hun tilbake med kvalme og oppkast, nærmere undersøkelser viste at mellomansiktet hadde løsnet fra kraniet, nesen var knekket og May Britt var ille skamfert. Nå begynte en lang, smertefull og problematisk vei tilbake til hverdagen.

Oppfølgningen fra Vest Agder Sentralsykehus var så som så, forståelse fra fagpersonellet over hennes tilstand og behov for tett oppfølgning manglet. I tillegg til selve skadene hadde hun uforstand og likegyldighet å slite med. Behandling på smerteklinikk var virkningssløs og tabletter har hennes flukt bort fra smertene som herjet i kroppen. Frynsete nerver kan være svært krevende å leve med og det fikk May Britt til fulle oppleve.

Ett års skolegang forsvant i smertetåken og resultatet ble å avlegge eksamen som privatist. Selv om May Britt var fast bestemt på og avslutte sin skolegang og utdannelse skulle seinvirkninger av misshandlingen forhindre henne i det. Vi er nå snart ett år etter overgrepet og nå får hun oppleve nye overgrep. Politiet henlegger saken da flere vitner trekker seg. Hvorfor de trekker seg er vanskelig å forstå om ikke det har sin bakgrunn i at en av overfallsmennene er aktiv medlem av en motorsykkelklubb.

Ett nytt overgrep fant sted da hun ble nektet erstatning på bakgrunn av at hun ikke hadde vært utsatt for en kriminell handling, sa fylkesmannen. Det å ikke bli trodd opplevde May Britt som ett verre overgrep en selv misshandlingen. Og veien inn i dyp depresjon var kort, men familien og venner hold henne oppe og hun kjempet seg frem. Dag for dag ble minnene, overgrepene og motstanden nesten drepende å leve med. May Britt kjempet for sitt liv og nektet å gi opp.

Gjennom de neste årene får hun seg kjæreste, en sønn og livsmotet gjenerobrer henne. Hun er fast bestemt på å vinne rettferdighet. I prosessen opplever hun å bli tildelt 7 timer fri rettshjelp for å få saken juridisk belyst. Heller ikke dette fører frem og i 2002 er det gått så langt at hun søker Justisminister Odd Einar Dørum om hjelp til å få saken opp og belyst i rettsapparatet. Fra Stortingets talerstol opplever hun å få høre dommen opplest av justisministeren. Avslag på grått papir, hverdagsmennesker er bare til bry. Avvisningen borer seg inn i hennes hjerte som skarpe kniver og hun bestemmer seg der og om å ikke gi opp. Midt i den mørkeste tunnelen begynner hun å skimte lys. Hun treffer tilfeldigvis Demokraten Vidar Kleppe og endelig er der noen som viser vilje til å ville forstå og ta henne på alvor. 8 års kamp er kronet med ny livskraft og vilje til å slåss for andre som opplever å bli tråkket på av velfredsnorges sosialsystem.

May Britt Jensen har bestemt seg for å bruke sin tid for å hjelpe andre og gjennom politisk virksomhet bidra til at de kan få hjelp. Norge er verdens beste land å leve i sies det, mange er de hverdagsskjebner som kan berette om skyggesiden. Den er ikke mye glamorøs. Menneskets egenverdi blir ikke alltid ivaretatt slik det skulle og derfor står May Britt på, nå som representant for Demokratene.

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En forferdelig stygg sak dette!

Og hun er ikke den eneste. Dette skjer hele tiden i Norge - mishandlinger (nestendrap) og offeret blir som regel ikke trodd.

Disse skadene hadde hun nok påført seg selv tenkte Dørum & Co, og syntes i sedvanlig PK-stil mest synd på svina som utførte denne onde og feige ugjerningen.

acoka [262] 31.10.02 00:20 på Aftenpostens debattforum:

0% av folk med vett i hodet stemmer Frp - slik ER det bare! Og beviser at acokas betegnelse av folk som fordummet er helt på sin plass!

Hilsen acoka (som IKKE stemmer Frp .......)

1

"Norgeførst skrev: May Britt var opptatt av det hyggelige selskapet, gode venner og mai du skjønne milde. Plutselig befant hun seg i sitt verste mareritt, tre voksne personer føyk på henne i vilt raseri, mens slagene haglet over henne og sparkene rammet den vevre kroppen som vred seg i smerte tok de tak i hennes fagre lyse hår og brutalt rykket håret av hennes hode."

så poetisk.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Aktuelt kaareaadinnlandet Siste svar

Landet Norge

Lucky Luke på Facebook: "Det er mye som tyder på at landet Norge er i den metaforiske gjørma. F.eks.: Hvor mye korrupsjon er det i politiet? Høyyyt? Hvor mye feilbehandling er det i helsevesenet? Høyy...
1
1 svar
Laster...