Politikk - Norsk

Soundwave

Et fattig norge, et fremtidshåp.

Jeg irriterer meg over norges rikdom. Hvor er den, hvem sitter på den? Har ihvertfall ikke merket noe til den. De relative kostnadene er jo svært høye. Som svært mange andre så har ihvertfall ikke jeg råd til å utnytte vår fantastisk høye kronekurs. Importvarer skulle i teorien bli billigere, men det viser seg jo at den faktisk ikke er det. Importvarer som tv og hvitevarer koster faktisk 25% mindre i sverige. Utenlandsreiser har en heller ikke råd til som fattig. Altså tjener en ingenting på høy kronekurs. Istedet opplever en at arbeidsplasser trues, du må jobbe mer for å rettferdiggjøre lønnen din i forhold til utenlandske alternativer. Artbeidsplasser flagger ut og arbeidsmarkedet kommer under press. Hvor er rikdommen. Den havner ihvertfall ikke i mine lommer. Kan noen fortelle hvem som tjener på den såkalte veksten i økonomien? Såvidt jeg har forstått så sitter de veletablerte igjen med kjempegevinst av kronekursutviklingen og rentenivået. Det er i praksis de unge fattige som må slave for dessertgenerasjonen. Kommer selv aldri til å oppnå samme levestandard som mine foreldre. Det jeg tjener forvinner rett og slett ut i livsopphold.

Derfor håper jeg at oljen i havet forvinner, at norge blir lutfattig. Det kan ikke bli verre for meg tror jeg.

1
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Slutt å syt. Jeg har 6000 kroner i mnd å leve for. Langt mindre enn både minstepensjonister og sosialklienter. Sånn er det å være student. Jeg har til hybel, mat og litt til sosiale sammenkomster av og til Jeg har ikke jobb. Det har jeg ikke tid til. Så jeg skulle vel kanskje klaget mest av alle her i landet.

Jeg er ikke fattig. Fattig i norsk skale, selvsagt. Men ikke fattig. At varer er billigere enn i Sverige - det er jo klart. De har et lavere prisnivå. I kjøpekraft er Nordmenn på verdenstoppen.

Ikke merket noe til Norges rikdom??? Har du lyst til å flytte. Trenger ikke dra langt. Nabolandet Russland f.eks? Blir du syk så dekker jo staten det meste ut over en liten egenandel? Har du ikke jobb, er du syk/ufør osv - ja da betaler staten deg penger så du kan ha et fint, men kanskje sparsommelig liv.

De "veletablerte" som du sikter til. Og åpenbart ikke syns noe om. Ja, de er de samme som de senere år har tapt store beløp på sine investeringer. Investeringer *i bedrifter som skaffer arbeidsplasser*. Uten investorer måtte vi vært kommunistiske. Mulig noen liker det.

Jeg har heller ikke råd til utenlandsturen slik som situasjonen er nå. Er det en menneskerett?

Ja, håp du at Norge blir lutfattig. Da får du nok det bedre.

October // I Used to be Confused, But now I just don't Know //

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...