Politikk - Norsk

Jacko

Bondevik må være den største tosken i Norge!

Danskene gjør det igjen: Alkoholavgiftene kuttes med øks - til stor glede for handleglade nordmenn. En flaske vodka blir dobbent så dyr i Norge som her hos Føtex og Tanja Jensen i den danske havnebyen Fredrikshavn. Norske brennevinspriser er snart dobbelt så høye som i Danmark. Med de nye avgiftskuttene blir en flaske rød Smirnoff vodka dobbelt så dyr i Norge som i Danmark, viser en prisundersøkelse som VG har fortatt.

Budsjettavtalen mellom Dansk Folkeparti, Konservativt Folkeparti og Venstre ble offentliggjort i går. I oktober neste år faller prisene, men vedtaket om prisfesten er allerede gjort. Spritavtalen innebærer at en dansk flaske sprit blir 43 kroner billigere enn i dag. Dermed øker avstanden til både norske og svenske alkoholpriser.

- Dere er gale, og handler som gale. Nå gleder vi oss til å ønske enda flere nordmenn velkommen, sier Tanja Jensen i Føtex Frederikshavn. Hun mener regjeringspartiene tar ansvar ved at de nok en gang tilpasser alkoholavgiftene til de andre EU-landene.

Fungerende butikksjef Thomas Holm gned seg i hendene da han hørte om budsjettforliket i går formiddag. For nordmenn betyr det sprit til halv pris. Fra før har Danmark det billigste ølet og den billigste vinen i Skandinavia.

- Nå må vi nok også utvide antallet hyllemeter med sprit. Hadde jeg bodd i Avgifts-Norge, ville jeg valfartet hit, akkurat som dere, sier Holm. En spørreundersøkelse som det danske skatteministeriet har gjort på danske fergesteder, anslår at nordmenn kjøpte 800 000 liter brennevin i Danmark i fjor.

Danske myndigheter anslår at gårsdagens avgiftskutt vil føre til at grensehandelen fra Sverige og Norge øker med over 80 prosent. I svenske medier er derfor debatten allerede i gang om hvorvidt Sverige må følge etter.

1
4 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Bondevik tror jo alle kommer til å drikke seg i hjel om han senker prisene vettu, mens tilfelle er det motsatta at vi nemlig drikker oss i hjel på metanol og annet fandenskap i stedet. Bondevik bør vere flau som styrer landet selv om han nesten ikke har noen som støtter han igjen i dette landet.

1
gutan Bondevik tror jo alle kommer til å drikke seg i hjel om han senker prisene vettu, mens tilfelle er det motsatta at vi nemlig drikker oss i hjel på metanol og annet fandenskap i ste...

Bondevik er kun ute etter å sikre sitt selvgode ettermæle blant mørkemennene og fanatikerne som har unyansert negativt forhold til andres alkoholforbruk.På denne måten kan Bondevik bli klappet inn i misjonshusene og bli sett på som den som ØKTE(!)alkoholavgiftene mens våre naboland senker dem........ Der i gården gir slikt stående applaus,mens det for oss andre fremstår som en gavepakke til spritsmuglerne !

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Aktuelt kaareaadinnlandet Siste svar

Landet Norge

Lucky Luke på Facebook: "Det er mye som tyder på at landet Norge er i den metaforiske gjørma. F.eks.: Hvor mye korrupsjon er det i politiet? Høyyyt? Hvor mye feilbehandling er det i helsevesenet? Høyy...
1
1 svar
Laster...