Psykologi

Charme74

Har skilsmisse barn rettigheter?

Jeg har vært i midten for en familie konflikt noe som førte til at jeg mistet all kontakt med faren min.

Når jeg var 4 år hadde jeg, moren min og vår nye stefar flyttet inn i en ny leilighet.

Leiligheten hadde bare to soverom hvor et av dem var mitt.

Så skulle moren min egentlig ha min eldre bror og søster på besøk for helgen, men måtte avlyse pga flyttingen. Stefaren min sa at dem (mine søsken) ikke hadde noen seng å sove i, da han ikke hadde fått den bygget enda. Sånn fortsatte unnskyldningen å strømme en del uker (Det begynte med at det stod pappesker overalt, og at de trengte å slå seg litt til ro først før de fikk besøk + at det ikke ville være hyggelig for søskene mine å komme slik som det var uten seng osv..).

Så det gikk mange uker uten noe kontakt med dem, noe som forargret både dem og faren min som var i ferd med å stifte beskjentskap til sin nye kjæreste.

En dag kranglet moren og faren min om dette på telefonen, og stefaren min(vår) satt i bakgrunnen og overhørte samtalen. (Leiligheten var liten så han kunne ikke unngå å høre den).

Det var en opphetet samtale, jeg vet ikke hva faren min sa? Men stefaren min svarte (via moren min) at han ikke fikk se meg.

Jeg vet at faren min hadde sagt at moren min ikke fikk se storesøsteren min(som bodde hos han). Men jeg vet ikke om han sa dette før eller etter det hun sa? Jeg tror at de bare kranglet og at stefaren min skulle sette en stopper for kranglingen og dermed provoserte med den trusselen også for å hevde seg på banen.

Noen uker senere kom søskene mine på besøk og måtte sove på en hjemmelaget sofa i stuen, da de ikke hadde noe rom der, så det kan jo se ut som om stefaren bevisst prøver å kvitte seg med de to andre ved ikke å gi dem mulighet til å flytte med moren sin?

Spørsmålet mitt er hvorvidt jeg kan gå til sak mot foreldrene pga dette?

Jeg har allerede spurt om noe lignende på jus forumet, men fikk ikke noe svar.

Jeg mistet mye viktig kontakt med resten av familien min, og siden familien på min mors side er amputert pga familie problemer, så har jeg ingen familie per i dag.

Stefaren min er utenlandsk og har ikke annen familie i Norge enn den med moren min. Han syntes visst det er greit å komme til Norge for å ødelegge andres gleder.

Det må vel være noen kjøreregler og noen rettigheter for barn?

Når folk sier at ting er foreldet så tenker jeg at det er umulig for barn å gå til rettsak, så hvorfor er dette foreldet?

Stefaren min tok avgjørelser som jeg mener at han ikke hadde rett til.

Det må tilføyes at han tidligere var rugby spiller i utlandet, så derfor har han en truende være måte når det gjelder motstander.

Han og min far var i slåsskamp når min mor gikk fra min far.

Så mulig det var en kombinasjon av både det at stefaren min var aggressiv, og at faren min hadde startet et nytt forhold, som gjorde at han ikke gikk til stor sak i mot stefaren min, som jeg mener han skulle ha gjort.

Jeg lurer på om moren min ble i sammen med stefaren min fordi hun var redd for han? Det virker ikke naturlig å gå i fra en mann hun har 3 barn med.

1
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg vil også tilføye at jeg husker at moren min sa til stefaren min at hun ikke kunne gå i mot familie terapeutens forslag om barnefordeling, men at stefaren min ikke var enig i det.

Jeg var bare et lite barn men jeg har god hukommelse når det gjelder konflikter.

Og det må jo være en grunn for at de to andre fikk se faren sin og bare ikke meg?

Jeg vet at mormor var et sånn at hun bestandig hørte på mannen sin, og slik er det også med moren min, dessverre.

Så her har hun tydeligvis lyttet til han som var mest desperat etter et ligg.

Stefaren min var student når han kom til Norge, og hadde egentlig ikke tenkt til å være her så lenge. Moren min hadde kranglet med faren min, fordi han var så mye borte. Dette har jeg blitt fortalt av min eldre bror som har mest minner om hennes første ekteskap. Visstnok så brukte faren min for mye av sin fritid på en båt.

I tillegg så jobbet han både dag og natt. Jeg tror ikke at moren min likte å sove alene om natten. Stefaren min skryter av at han bare har vært borte fra moren min noen få netter etter flere tiårs ekteskap, så her prøver han tydeligvis å vinne sympati poeng.

Jeg vet at faren min tok med seg både meg og søster min til båten, fordi søsteren min har et bilde av oss ved båten. Så det ser jeg på som hans forsøk på å "skjerpe seg".

1

Det skal også sies at bestefaren min har 2 barn i fra et tidligere forhold + 2 barn i fra et lengre ekteskap. Det ene forholdet er skapt under meget merkelige omstendigheter, og han fortalte aldri sin kone eller sine nye barn om de to andre barna sine, som ble adoptert vekk.

Så derfor syntes jeg det er merkelig at min mor har fått 3 barn i det første ekteskapet sitt og 3 barn i sitt andre!?

1

Moren min har forsøkt å fortelle meg denne informasjonen(om bestefaren min) ved flere anledninger. Bestfaren min ville at jeg skulle få vite om det ved et mye tidligere tidspunkt, men moren min "kom bare halvveis" i forklaringen sin, og etter at hun hadde gjort et visst antall ganger forstod jeg endelig hva hun prøvde å forklare. Det var som hun var helt splittet.

Dersom hun fortalte meg dette visste hun at hun måtte ta på seg skylden for hele skilsmissen.

1

Moren min har sagt flere ganger at hun ble voldtatt av faren min første gangen de to ble gravid. Aldri direkte til meg, men en av gangene overhørte jeg (siden jeg stod rett ved siden av dem på kjøkkenet), at hun og stefaren min snakket om voldtekten, han sa " M.M voldtok deg"(altså navnet på faren min som jeg har anonymisert).

Mye senere når jeg ble voksen fortalte hun meg om voldtekten med mye "gibberish" (el. ikke helt vås men usammenhengende, hun ville ikke si hvem som hadde voldtatt henne, men at det var en som var i fotball miljøet og noen på tv).

Jeg visste at faren min var en fotballspiller i fritiden sin.

Hun sendte meg andre signaler før denne samtalen som tar for lang tid å forklare. Samt flere signaler.

1

Moren min sa at han (faren min) hadde invitert henne inn i et telt og at han der hadde lagt seg oppå henne.

Dette sa hun rett til meg.

Stefaren min sa til moren min den dagen ved kjøkkenbenken når de snakket om voldtekten at han (faren min) hadde reist seg opp og kalt moren min for en "tømmerstokk" etter den angivelige voldtekten.

Nå er jeg i tvil om det var hun som inviterte han inn i teltet og ikke vice versa?

1

Videre så sa stefaren min at "var det ikke alkoholisme i hans familie?" Mens de hadde den samtalen på kjøkkenet.

Moren min svarte at det var en alkoholiker der.

P.g.a min bestefars vanskelige familiesituasjon visste ikke moren min så mye om hans familie. Der var det også en alkoholiker. (Tenkte jeg bare skulle nevne det).

1

Lignende innlegg

Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar

alder

Kronprinsessen er blitt 50 år, og er stadig blendende vakker. så mye klager eldre kvinner over alderens herjinger. Har spekulert på fenomenet "gamle griser". Det er ikke seksualoiteten i ungdommen som...
1
1 svar

Dating

Dersom du skal finne en kjæreste, søk på Sukker.no, man kan bli helt overveldet over hvor mange flotte kvinnerdey er der, styr unna C-date, det er ekstremt vanskelig å si opp abonnementet, når du opp...
1
0 svar

losjeskrål

Mureriet alene skaper utalligefortvilte single. Du som er ond murerkvinne, kunne du levd sammen med en "utafor"? Umulig. Under postmodernismen, liksom Mars går bakover, går kvaliteten på kulturen bako...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

Bråthen er simpelthen uavsettelig, det må skiforbundet forstå. De er nødt til å nøye seg med en advarsel, noe sånt, dette er en tapt sak for dem. Bråthen kan vel også roe seg litt. Det må komme til et...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

De som vil sparke Bråthen, kan alle skiftes ut, uten at noe av større verdi for norsk hoppsport går tapt. Bråthen derimot (og Støckl), er enestående ressurser for hopplandslaget. At Bråthen kanskje h...
1
0 svar
Laster...