Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei, jeg er en gutt , døv og er 21 år. Men er litt dårlig norsk, prøve å skrive norsk, så håper jeg at dere forstår litt :-) Ja, hadde mange venner men har ikke mye venner nå tiden og hadde en bestevenn som vi har vært sammen i 17 år men han har forandret seg og han gidde ikke å være med meg og snakke med meg . Fordi jeg har touretter (glemsk mye ) og dobbelt ADHD. Ja.... jeg har prøvde mange ganger å prate med noen venner men de bryr seg ikke men det er også vanskelig for meg når jeg prate med noen altså jeg pleide usikker hva skal jeg si f.eks om tema og noe riktig setningen og begrep ord . Har vært hjemme i hele livet mitt og spilte bare dataspill, av og til ute med familien og jo veldig ofte vært ute med venner. Jeg sliter med det. Jeg tenkte mye framtiden at jeg vil bli bedre norsk og ute i samfunnet med hyggelig folk og sosial. Jeg føle at jeg er veldig ensom.

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

gamecrazy

Livet kan være hardt når man er ung.Jeg var veldig sjenert når jeg var ung,og jeg følte meg veldig feig.Jeg gadd ikke å sloss,eller ville ikke.Jeg ville heller ikke erte jentene,men var mest for meg selv.Når jeg ble voksen forsto jeg at dette hadde å gjøre med at jeg var enebarn og at vi hadde flyttet mye.Mor begynte å jobbe tidlig og selv etter at begge døde har jeg anklaget henne for dette.Jeg er 58 år og var gift fra 1982-92.Har hatt lite kontakt med eldste sønnen på 34,men desto mer med han på 32.Jeg er nå bestefar til en jente på 6 og en gutt på 4.Mulig jeg flytter nærmere han for å være barnevakt.

Som min far sa:Du er født alene og dør alene.Man må faktisk kle på seg,gå ut og snakke med folk,selv om det er vanskelig.Ikke ta kritikk så personlig,men forstå at folk vil hjelpe deg,om du er født i utlandet,eller har bodd i Norge mindre enn 5 år.

Jeg var utadvendt i 40 år,men har utviklet en depresjon.Jeg har nå valget å være alene,eller å oppsøke andre.Mulig jeg begynner å gå ut å spise middag en dag i uka i 17 tida og gå på kino kl 19.00 i nærmeste storby.

Har du dårlig råd,kan du få månedskort av sosialkontoret,eller du kan få eller kjøpe en sykkel.Vi har ett uttrykk i Norge,det finnes ikke dårlig vær,bare dårlige klær.

Du døve gutt: Glem din gamle venn,han er ikke verdt å spare på,finn deg nye venner,det er sikkert mange andre ensomme på din alder der ute i Internett-land .Kan du engelsk? Da har du jo hele verden for deg.Vær glad du er døv og ikke blind! Du har det mye bedre,for du kan uttrykke deg skriftlig! De blinde kan jo bare snakke med de rundt seg,og kanskje også bare på norsk!!!

Ha ett meget godt liv alle sammen.

Hans

1

Malurt951

Er det ikke noe som heter Tourettes forening eller lignende? Det finner du sikkert ut av hvis du googler det. Der finner du kanskje andre som sliter med det samme, og det kan jo være et sted å begynne for å bli kjent med flere mennesker og praktisere norskferdighetene.

1

orbixx

Jeg tenkte mye framtiden at jeg vil bli bedre norsk og ute i samfunnet med hyggelig folk og sosial. Jeg føle at jeg er veldig ensom.

Jeg så Dagsrevyen i kveld, og det er veldig mange unge som sliter med ensomhet, og er flaue.

Nå er jeg mye eldre enn deg, og har ikke de samme problemene.

Hvis man skal komme seg ut av ensomheten, er det viktig at man sier i fra til enkeltpersoner eller søker på nettet.

Dessverre vet jeg ikke hvordan, men håper at noen andre her på Psykologi kan gi deg et bedre svar enn jeg kan.

Ønsker deg alt godt.

mvh

1

Matsan

Jeg føle at jeg er veldig ensom.

Veldig bra at du klarer sette ord på problemene dine. Første steg i riktig retning det.

Begynn å gjør små ting for å bli litt mer sosial. Trenger ikke å være så sinnsykt mye, bare litt mer enn det du vanligvis gjør. Prioriter andre ting enn dataspill f.eks.

Prøv start med noe fritidsaktiviter der du kan treffe folk som har samme interesser som deg. Eller du kan prøve å bli venn med folk du møter i online multiplayer-dataspill, hvis du spiller den type spill.

Det har ikke så mye å si hvor "teit" måte du møtte en venn deg. Det som betyr noe at begge trives i hverandres selskap og stoler på hverandre. Kan snakke ut om sine problemer og få tips, bli hørt.

Det er de første nye vennene som er det vanskeligste å få.

1

Lignende temaer

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Bilde

Seksualitet

Seksualitet

Bilde

Graviditet

Graviditet

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...