Reisetips

kknutsmo

Roma+badeferie

Skal til Roma i slutten av Juni noen dager, og hadde tenkt oss ut til kysten

på badeferie og avslapning den siste uken.

Er det noen her som kan anbefale hva som er best av Terracina,Sperlonga,

Saubadia eller andre kystbyer og erfaringer av hoteller i Lazio-distriktet.

Har lest litt om div; hoteller men klarer ikke å bestemme meg.

Vi er to voksne og et barn.

Hadde vært hyggelig med innspill!

1
12 svar

Skal dere være i Roma noen dager først eller skal dere tilbringe hele tiden ute ved kysten?

Mvh Gard gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

1

Jeg kan bare gi dere noen tips om Roma. Kona og jeg var der for noen år siden og her er et reisebrev med bilder og linker: http://gardkarlsen.com/rome_italy.htm . Jeg synes det er en flott by som har mye å by på av historie, museer, mat og drikke etc. Håper du finner noe nyttig i reisebrevet. Ta kontakt hvis du har noen spørsmål.

Mvh Gard gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

1

I fjor hadde jeg en slik ferie som du planlegger. Tok noen dager i roma for å se på det som er der, etter det tok jeg buss 2 timer til Pescara, en by med rundt 120 000 inbyggere på østkysten av Italia. Går direktebusser fra Roma til Pescara flere ganger daglig. Topp moderne busser, kostet rundt 100kr for billett. Stopper i sentrum av Pescara på en stor plass utenfor togstasjonen. Går også tog fra Roma, tar nærmere 3 timer. En virkelig flott ferieby som kun Italienere har tatt i bruk så langt. Gode spisesteder og en herlig strand på 20km! Var der midt i August, ikke noe problem å få plass på stranden.

Rundt Pescara, eventuelt mellom Pescara og Roma, så er det en haug med landsbyer alle veier. Som oftest byggest rundt en stor gammel festning. Hadde jeg planlagt bedre så ville jeg leid en bil å besøkt noen av disse plassene. Så virkelig flott ut fra bussvinduet.

Engelsken er forøvrig ganske dårlig i Pescara. Jeg var med noen lokale folk nesten hele døgnet, så jeg slet aldri selv, men merket at Engelsk ikke var det dem kunne best der. Men det går nok fint. Pescara er vel en typisk "sydenplass" nesten på linje med Spania og de mer kjente plassene. Eneste er at du slipper horder med charterturister og selgere.

1

kystbyer og erfaringer av hoteller i Lazio-distriktet

Vår erfaring er at strendene på vestkysten av Italia er rimelig hektisk og bråkete. Men "Lido di Ostia" er ganske ok, og praktisk nærme Roma da (med under en time med lokaltog). Liker selv godt å bade i ferskvann og kan anbefale Bolsenasjøen i Lazio. Skal vist nok være den reneste i Europa av sitt slag og er så stor at det føles som et hav... Hotelltips: Casa Reminiscenza

1

Fiumicino, på vestkysten, bare noen mil fra Roma. Ifølge hva jeg har lest er det et typisk sted som folk fra Roma drar til i helgene for å slappe off. Var dog nesten ikke en sjel da jeg var der, riktignok i april måned, så antageligvis pga badetemperaturen da. Sikkert en del fler i sommerferien.

Kanskje ikke byen man drar for å være to uker i, men det var et trivelig sted å tilbringe noen dager.

1

Terracina var fantastisk, rolig og laaang strand

1

Vår oppmerksomhet blir nå fanget av en bronsestatue av Sankt Peter som sitter på en trone med en glorie over hodet og høyre fot strukket litt fram. I 1857 ga Pius IX alle som kysset tåen på denne livløse foten, 50 dagers avlat. Mange pilegrimer kysser den og gjør deretter korsets tegn. Tærne på den venstre fot som ikke blir kysset, kan lett skjelnes. Men på en høyre foten er de slitt bort av tusenvis av kyss og kjærtegn.

Det vi ser får oss til å tenke på den inspirerte Salmen som taler om stumme, blinde og døve avguder, hvis hender ikke føler og føtter ikke går. ( Salme 115: 4-7 )

Da den italienske høvedsmannen Kornelius falt ned for denne ydmyke apostels føtter strakte ikke Peter en fot fram for at han skulle kysse eller kjærtegne den, nei, det gjorde han ikke. Bibelen sier : Peter reiste ham opp og sa : stå opp også jeg er et menneske. ( apg 10: 25-26 )

Det er hva Vatikanets bibliotek er. Foruten å romme omkring en million bøker er biblioteket oppbevaringssted for over 90 000 manuskripter. Blant disse vatikanske manuskript nr. 1209, et verdifullt gresk bibelhåndskrift fra det fjerde århundre etter Kristus. Guds navn : JHWV - Jehova .

Michelangelo malte dommedag ( 1534- 1541 ) på veggen bak alteret i det sixtinske kapell. Dette freskomaleriet viser hvordan de døde blir dømt av en vred Jesus kristus som gir mange den straff å bli pint i helvete. Dette kunstverket er imidlertid direkte i strid med bibelen som viser at de døde ikke er ved bevissthet og ikke kan føle noen smerte og det er ikke fra bibelen den ide kommer at Jesus vil være en grusom og vred dommer. ( pred 9:5

1

Fine Rektor! Stopp kjefen på dritungen, og ta problemet opp med foreldrene.

1

Lignende innlegg

Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...