Reisetips

enzo328

Berlin

Jeg (og min kone) skal til Berlin 2 dager i juli. Det blir min fjerde tur til byen, andre gang i år. Vi har etterhvert sett mye av de obligatoriske severdighetene, nå vil vi bare nyte atmosfæren og barnefri. Berlin er jo en stor by, med mange "sentrum", jeg er takknemlig for tips om hvilke gater/områder som bør oppsøkes for å vandre litt rundt, spise og drikke godt. Er veldig opptatt av mat/vin, så det er alltid et kriterium når vi er på reise.

1
4 svar

Jeg har ikke vært på noen finere Berlin-restauranter. Så der må nok andre tipse. Hvis dere ikke har vært på Hackescher Markt anbefaler jeg å spiser lunsj der. Man får både Belin-spesialiteter og pizza etc. Det er en del turister der, men også samlingsplass for berlinere f.eks. før de går på byen. Oppover Orianienburgerstrasse (ovenfor Hackechser) er det liv om kvelden og meget hyggelig, med et variert utvalg av steder.

1
DrSchwei Jeg har ikke vært på noen finere Berlin-restauranter. Så der må nok andre tipse. Hvis dere ikke har vært på Hackescher Markt anbefaler jeg å spiser lunsj der. Man får både Belin-sp...

Takk for tipset. Ut i fra beliggenheten har vi muligens gått der (eller rett i nærheten) på dagtid, men ikke "bevisst". Det skal vi absolutt teste ut både dag og kveld.

Det finnes jo en del finere restauranter i Berlin, hadde ikke tenkt å besøke de denne runden. Har hatt et par reiser tidligere i år med "høy sigarføring" på mat/vin, skal la det koste litt mindre disse 2 dagene i Berlin. Vi skal spise og drikke kvalitetsmat og -vin, men i Berlin kan du få det for 1000-1500 for 2 personer. Det trenger ikke koste 3-5000 som det fort gjør på en restaurant med Michelin stjerne. Jeg har testet Weinbar Rutz i Berlin, det var et meget hyggelig bekjentskap. Mulig vi avlegger bare vinbaren i 1. etasje et besøk denne gangen.

1

Hei

Kona og jeg var på tur til Berlin i mai og vi hadde et par gode måltider der - vi hadde ganske god mat på Altes Zollhaus som serverer tysk mat med en moderne vri. Lutter & Wegner var heller ikke verst og det samme gjelder Bocca di Bacco. Jeg har lagt ut noen bilder fra plassene i mitt reisebrev http://gardkarlsen.com/Berlin_Germany_trip_report.htm og der finner du også priser :-)

Mvh Gard gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

1
gardk Hei Kona og jeg var på tur til Berlin i mai og vi hadde et par gode måltider der - vi hadde ganske god mat på Altes Zollhaus som serverer tysk mat med en moderne vri. Lutter & Wegn...

Takk for tips også fra deg. Jeg har lest ditt reisebrev tidligere, veldig bra forøvrig :-). Jeg hadde allerede notert Altes Zollhaus som en meget aktuell kandidat etter å ha lest brevet, ser ut som at både atmosfære og mat var bra, samtidig var prisene hyggelige sett med norske øyne.

1

Lignende innlegg

Musikk Script Publisert

pathos

Gunnar Kagge i Aftenposten skriver: "Da Elvis måtte i militæret, skal "kongen" gråtende ha sagt til konkurrenten at han kunne overta rocketronen."
1
0 svar
Språk Hansaguden Publisert

Språklige morsomheter.

Bøye seg i hatten.(Heidi Weng) BØYE SEG I STØVET og TA AV SEG HATTEN. Folk står sild som tønne. FOLK STÅR SOM SILD I TØNNE. Koster det hvite i skjorta. KOSTER SKJORTA og KOSTER DET HVITE I ØYA. Han ka...
1
0 svar
Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Laster...