Reisetips

benwright

Solkrem

Heisann.

Skal snart til Bulgaria og lurer på om jeg bør kjøpe solkrem her hjemme før avreise eller om det er billigere og om har de kjente merker i Bulgaria?

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De har kjente merker i Bulgaria. Og alt i Bulgaria er billigere, selv om du sikket ikke sparer så veldig mye, så er det uansett praktisk å slippe å pakke. Skjønt - solkrem er kanskje snart på tilbud i Norge?! :-)

Trenger du Bulgaria-tips ellers, så bare spør! :-D

1

Sorry, men jeg ler bestandig litt av de som skal hamstre opp alt mulig i fulle flasker før man drar fra Norge.

Det er jo en grunnt til at kofferten til mange veier bly.

Ta med den gamle halvtomme slik at man får brukt den opp, gjelder også andre flasker.

De fleste "sydenland" og andre "sol-land" rundt omkring i verden har ofte lokale solkrem-merker som koster en brøkdel av det merkenavn koster. Imidlertid har det også som regel de vanlige merkenavnene som faktisk ikke trenger å være billigere enn i Norge. Har vel faktisk opplevd at det også kan være dyrere, selv om de normalt sett vil være litt billigere.

Man har det samme med f.eks. barberskum. Lokale merker kan koste en brøkdel, mens Gillette koster omtrent det samme som i Norge.

1
VivaLV Sorry, men jeg ler bestandig litt av de som skal hamstre opp alt mulig i fulle flasker før man drar fra Norge. Det er jo en grunnt til at kofferten til mange veier bly. Ta med den...

Man har det samme med f.eks. barberskum. Lokale merker kan koste en brøkdel, mens Gillette koster omtrent det samme som i Norge.

Men apropos Gillette. Det hadde tidligere en "gel-deodorant" til salgs i Norge i mange år. Denne har gått ut av markedet her til lands, men finnes f.eks. i Bulgaria. Så jeg kjøpte med meg tre stykker... :-)

Har en reisekompis som alltid skal kjøpe solkrem på Taxfree på Gardermoen. Det er som en seremoni - en del av ferien. Og hver eneste gang kommer han med den samme kommentaren: Det var fryktelig dyr solkrem her ! :-D

1
DrSchwei De har kjente merker i Bulgaria. Og alt i Bulgaria er billigere, selv om du sikket ikke sparer så veldig mye, så er det uansett praktisk å slippe å pakke. Skjønt - solkrem er kansk...

Ja, jeg trenger litt Bulgariatips:) Var i Nessebar i sommer, og likte meg kjempegodt. Neste år blir det kanskje en tur til Sunny Beach. Det jeg kan tenke meg tips om er ok spisesteder, siden kvaliteten på spisesteder, i alle fall i Nessebar, varierte veldig. Hadde noen trasige opplevelser, før vi var heldige å finne en kjempebra restaurant, der vi ble stamgjester. Så nå er jeg spent på om du har noen anbefalinger fra Sunny Beach.

1
Kittyhufsa Ja, jeg trenger litt Bulgariatips:) Var i Nessebar i sommer, og likte meg kjempegodt. Neste år blir det kanskje en tur til Sunny Beach. Det jeg kan tenke meg tips om er ok spiseste...

Bare hyggelig!

Nessebar er fint og flott. Sunny Beach er OK om man vil ha strand, sol, varme og greie restauranter.

Jeg styrer unna SB, men så er jeg heller ikke i målgruppen, single mann på 40 år.

Så noen tips angående SB har jeg ikke. Men mitt klare råd er, litt avhengig av hvem du/dere er, å styre unna de tradisjonelle turiststedene.

Jeg har de siste 3-4 årene tilbrakt ca 10 dager hvert år i Varna by.

Fordelene er at man har en storby (nest/tredje største i Bulgaria) med en strand MIDT i sentrum. En annen stor fordel er at prisnivået er om lag HALVPARTEN av det man finner i SB, Nessebar etc.

Varna er såpass bra at jeg nesten er i tvil om jeg vil anbefale den til så mange flere. Jeg har en nær slektning som er ganske "snobbete" og har reist mye i Italia etc, og som fant Varna helt fanatsisk flott og avslappende. Og for et par uker siden traff jeg en eks-kollega m/samboer på mitt favoritthotell, etter min anbefaling - og deres dom: "De vil tilbake ved første anledning".

Hvis man absolutt vil ha charterferie så ligger Golden Sands bare ca 1,5 mil unna Varna. Men jeg er så fornøyd med Varna at det sannsynligvis kommer til å være mitt foretrukne feriereisemål i august i flere år framover.

En halvliter øl på strandbaren koster 10 kr. En full middag med fersk sjømat i mengder, inkluder to blåskjellreter, fisk - poteter, salat - etc, og 2 øl og en hel flaske vin - 160 kroner!

Hoteller jeg pleier å ligge på ligger MIDT i sentrum - men i gågata, 200 meter til stranden. Koster 250 kroner rommet, balkong, aircon, gratis WiFi etc etc....

1

Lignende innlegg

Reisetips riveland Siste svar

Kjøre fra Oslo til Alta

Hva er raskeste kjørevei fra Oslo til Alta? Har hørt at det er gjennom Sverige og Finland. Går det greit å kjøre ut og inn av disse landene nå etter covid? Eller er det noen restriksjoner?
1
1 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Reisetips Wavy Siste svar

2022

Jeg ser at det har vært svært liten aktivitet her siste måneden/året. Det har vel strengt tatt ikke vært den helt store reisefeberen de siste par årene. Det nye formatet til VGD med total sjøsyk layou...
1
2 svar
Reisetips vif_support Publisert

Gran Canaria 2021

Hjemme etter 14 flotte dager på Granca. Munnbindpåbud i butikker, kollektivtransport og på flyet, noen begrensninger på barer, men ellers helt topp ;)
Bilde

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 | We❤️Canarias

Gran Canaria Puerto Rico Beach Life 11. December 2021 🌞Come with me to the Mountains and the Sea 🏝 We take you through the beautiful Gran Canaria, on foot,...


Bilde www.youtube.com
1
0 svar
Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
2
2 svar
Laster...